”Finns grundad anledning för inre utlänningskontroller på Medborgarplatsen”


Några delstycken från Katerina Janouchs Magasin. Katerina har intervjuat en polis som arbetar i Stockholm som har några intressanta saker att berätta.

”Om jag fick bestämma då skulle vi slå en ring runt det där medborgarhuset och sen sållar man ut en och en. Har du uppehållstillstånd, ja, varsågod och gå i den fållan, icke, då hänger du med i den fållan. Men så kommer det inte att bli. Och det gör ju att vi blir helt bakbundna. Det säger gränspolisen Lars i den första av flera intervjuer om asyl, kriminalitet och gränspolisers vardag i Sverige. Han menar att det finns grundad anledning för inre utlänningskontroller på Medborgarplatsen och att de borde utföras snarast.”

Vilka vaktar vem?

– AFA vaktar afghanerna. Det är de som sitter med där uppe. Jag har känt igen några ansikten. Och de har varit med tidigare i såna här demonstrationer och sammanhang. Det finns namn som jag är bekant med. Man hör också från kollegor att de är där.

Du ville alltså åka till Medborgarplatsen, du ville göra inre gränskontroller, och du blev helt enkelt avrådd från det?

– Ja, i princip. Att vi inte ska göra kontroller här och nu, för det kommer att bli problem.

Egentligen, vad du säger till mig, är att polisen backar av någon slags konflikträdsla?

– När man har rikspolitiker som är där nästan dagligen och som uttrycker sitt stöd till manifestationen, då kan man ju fråga sig, vad är syftet med det besöket? I min värld så uttrycker de ju sina personliga åsikter. De ger sitt stöd för dem som är där. Samtidigt, i andra änden, i regleringsbrevet, talar de om för oss att vi ska öka antalet verkställigheter. Men när och var och hur vi ska göra det, är oklart. Om jag fiskar så slänger inte jag ut metreven i en öken. Jag slänger ner den i vatten någonstans där jag förväntar mig att få fisk. Om jag fick bestämma skulle vi slå en ring runt det där medborgarhuset och sen sållar man ut en och en. Har du uppehållstillstånd, ja, varsågod och gå i den fållan, icke, då hänger du med i den fållan. Men så kommer det inte att bli. Och det gör ju att vi blir helt bakbundna. Det här är inget nytt fenomen. Du kommer ihåg REVA-debatten som var för ett par år sedan… då stod vi, för övrigt på mitt initiativ, ofta här nere, utanför spärrarna på t-centralen, det är en aborrgrund, inom några minuter har man en eller två illegala, för de plankar ju igenom här. För man får ju inte göra de inre utlänningskontrollerna enkom på utseende, hudfärg och så där. Man ska ha en grundad anledning eller en särskild anledning och när man plankar begår man brott mot ordningslagen och då har vi en särskild anledning att göra en inre utlänningskontroll…

Läs hela inlägget här…


15 responses to “”Finns grundad anledning för inre utlänningskontroller på Medborgarplatsen”

 • Peter

  Fyfan vilka äckel som sitter där,övergöda gökungar (unga män),som kan klara sej själv,utan en tanke på hur många riktiga barn dom tar platsen ifrån,orden räcker inte till för vad man känner när detta får fortgå utan åtgärd!!!!!

  Gilla

 • Billy Boy

  Dessa uppenbart välnärda ”ensamkommande barn” med ursprung från Afghanistan vilka nu illegalt uppehåller sig i någon form av ”strejk” på Medborgarplatsen i Stockholm …

  … De förbrukar nu svenska skattebetalares pengar ur biståndsbudgeten som var ämnade att hjälpa dessa svältande u-landsbarn i bottendjup misär …

  Är de afghanska barnen medvetna om detta förhållande?

  Har någon av de fega svenska politikerna som varit på Medborgarplatsen och träffat de afghanska ”barnen” upplyst dem om att de förbrukar resurserna avsedda för andra barn, vilka lever under enormt mycket svårare förhållandena på många andra platser ute i världen?

  Gilla

 • ana-maria r

  Lite OT men handlar om de ”strejkande” barnen. Och uppviglargruppen Ung i Sverige
  De påstår:
  ”Strejken slutar inte när skolorna börjar, den blir större. Den blir nationell. Vi kommer strejka i varje skola. De som åker härifrån nu lämnar inte strejken, den tar den med sig.
  På alla lektioner sitter vi på golvet. Vår oro och vår rädsla försvinner inte när vi går in i klassrummet, så vi strejkar även där. På raster och på lunchen ska vi sitta i entrén eller i fiket och strejka. Vi sitter på golvet tillsammans.
  Alla elever får vara med och stötta oss. Vi kommer dela bilder och videos på hur ungdomar i hela Sverige fortsätter strejka i skolan. Detta är en sittstrejk i skolan i hela Sverige”.
  http://avpixlat.info/2017/08/15/afghanerna-holl-ny-presskonferens-hotar-utvidga-strejken/

  I Sigtuna kommun skall man ha möte den 18 aug inför skolstarten. Finns att läsa http://www.marsta.nu/startsidan/ensamkommande-barn-och-ungdomar-uppmanas-demonstrera-skolan/

  Intressant att höra om dom kommer att dra in allt ekonomiskt stöd till de ”strejkande” under några månader. Vågar förmodligen inte.

  Det var Sigtuna kommun som var med i Uppdrag Gransknings reportage om mygel i kommunen före sommaren.

  Gilla

  • Melker

   ”Barnen” strejkar inte.
   De har inget arbete, och kan således inte strejka.
   De uppehåller sig bara illegalt, inget annat.

   Gilla

 • Fredde

  Den gode Thoralf skriver idag på sin blogg (se länk ute i högra listen)

  ”Jag är dock förvånad över att dessa stackars barn tvingas sova ute hela natten mitt på Södermalm. Jag trodde att dessa välbärgade pk-människor på Södermalm bjöd in de stackars barnen till sina hem över natten.

  Jag har dock inte sett en anda artikel i vare sig Aftonbladet, Expressen, DN eller SvD om att någon av dessa alla kändisar på Södermalm har öppnat sitt hjärta och bostad för dessa stackars minderåriga barn. Det är så fruktansvärt hjärtlöst!”

  En mycket bra fundering, var är alla de som säger sig vurma för ”barnen”?

  De som påstår att ”alla får plats” och begär att alla ska ställa upp för de stackars barnen, har de erbjudit sig att hjälpa och stötta?

  Intressant är också att polisen motar bort alla som kan tänkas ha något mot jippot, bl.a. en grupp blonda killar. Det är ju rasism!
  Eller kanske funkar bara det uttrycket när det gäller alla andra än blonda..?

  Gilla

 • Melker

  Ett märkligt land, polis och politiker står och tittar på folk som uppehåller sig illegalt utan att ingripa.

  Gilla

 • NisseBerra

  Fan vad pinsamt, med skitnödiga snutar så fort det rör sådana här ärenden. Det måste väl bara vara att samla ihop 100 snutar med hundar och hästar och bege sig dit. Näää, då är det ju mysigare att strosa runt i Kungsträdgården på festivalerna där. Nä, polisarbete, det är ju för jobbigt. Leka sos-kärring, det klarar de av, knappt tydligen….

  Gilla

 • Joy

  Bilden ovanför med föreslagna åldrar, stämmer mer överens med min åsikt än att det skulle handla om människor i 20- årsåldern, än mindre barn. Det är en rättsskandal som utspelar sig framför ögonen på oss, det finns ingen väg framåt eftersom ingen vill ta i frågan. Rent bedrövligt!

  Gilla

 • Lena

  Studenter i sovsalar och park vandaliserad, Sverige i sin bästa skrud……….
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/brunnsparken-vandaliserad-inatt

  Gilla

 • finnjävel

  Polisen har väl ändamålsenliga verktyg för ändamålet? Vad är problemet?
  I min ungdom så tog polisen inte bara de unga killar som slogs och bråkade i stan – de tog alla som tittade på också. Klagade man för högljutt eller försökte att göra motstånd – så fick man smaka batong.
  Problemet löst!

  Gilla

 • Melker

  Det är mycket mer som är dubbelspel i Sverige.
  DÖ, Batra, Zigenarna, skatterna, påståendet om satsningar inom sjukvården samtidigt som vårdplatserna minskas, äldreboenden.

  Gilla

 • ruben

  AFA, sysslar med skyddande av brottslingar och borde häktas först. Tänk vad dessa självgoda anti-människor och likartade, kostat Sverige mycket blod, svett och tårar utan nytta. Jag tror knappast AFA försörjer de illegala invandrarna. Så börja genast identifiera och häkta AFA-vakterna. De motarbetar lagen och den Svenska allmänheten, som betalar kostnaden av lagtrotset.

  Gilla

 • anne b rat

  Detta är ju endast ett jävla dubbelspel från de styrandes sida. ”Trötter” lovade att visa ut 80.000 som inte hade i landet att göra.
  Hur f-n skall detta gå till om polisen är helt bakbunden i sitt arbete.
  Detta är ett falskspel utan like!
  Vad är journalisterna och media som skall granska makten?

  Gilla

  • NisseBerra

   Var journalisterna är som ska granska..?? Ja, de vill väl inte bli arbetslösa. Då är det enklare att för trettonde gången skriva av nån engelsk text om Tom Cruise, Justin Bieber eller kanske Pernilla Wahlgren eller nån annan s.k. ”kändis”. Vissa saker ska man inte gräva för djupt i i Sverige, det kan komma surt efter. Fy fan, vilket jävla land detta har blivit. Diktatur light…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: