Finland anser Afghanistan tryggt och både utvisar och avvisar afghaner


Finland införde genast medicinska ålderstester när det dök upp personer som inte kunde styrka sin ålder. Det var ingen diskussion om det i media. En person som inte anses vara ett barn i det medicinska ålderstestet, är inte ett barn. Punkt.

Finland har alltid både utvisat och avvisat afghaner och andra personer som ansetts sakna asylskäl. Lite demonstationer och någon enstaka insändare i tidningen har förekommit mot avvisningarna och utvisningarna, men den stora allmänheten ger sitt tysta godkännande till att personer som nekats asyl faktiskt inte får stanna i Finland.

Sverige vinner ju absolut ingenting på att vara en ”humanitär stormakt”. Ingen annan stat i världen vill eller har någonsin velat vara en ”humanitär stormakt” – så varför skulle Sverige vilja vara det ? Fullständigt huvudlöst !

Otack är världens lön – så är det bara.

 

 


9 responses to “Finland anser Afghanistan tryggt och både utvisar och avvisar afghaner

 • Suzie

  Finnarna är klokare,smartare ,och har bättre och förnuftigareledning för landet som ser till folket och landets bästa och lagar efterföljs i Finland,och de har ju Sisu vilket fegsvensken inte är i närheten av.
  Sverige styrs fortfarande av kriminella socialister/kommunister som nu jublar över att de lyckats med hjälp av dumfolkets röster förstöra vårt land och rasera allt som våra förfäder kämpat så hårt för att bygga upp och göra till ett tryggt,välfungerande land.Allt har de skänkt bort till vettvillingar och våldsverkare från barbariländer och svenska folket jobbar vidare och betalar världens högsta skatter utan något uppror eller motstånd.De tänker inte ens på sina barn och barnbarns liv och framtid.Tv program,resor,allehanda nöjen,frigjord sex och god mat är uppenbart viktigare,precis som de gamla romarna sa,bröd och skådespel åt folket så håller de sig lugna.

  Gilla

  • Lena

   Finlad har en välfungerande skola och en historia som de sent glömmer !
   Ett av mina bästa semesterminnen har jag från det frächa och rena Finland, Helsingfors var en fin upplevelse.
   Råkade att bo på samma hotell som en israeliska hon arbetade på den israeliska ambassaden i Moskva, hon var i Finland för att handla skor och kläder, detta var under sovjettiden.
   Vi gjorde en del arrangerade utflykter tillsammans, hennes uppdrag i moskva var nära sitt slut och jag frågade vart hennes nästa uppdrag skulle ”gå av stapeln” hon svarade, ”att med glädje skulle hon tillbaka till Israel, en bävan hade hon inför detta……..hon älskade tystnaden i de nordiska länderna, det finns inte i Israel eller arabländerna”.

   Gilla

 • ruben

  Jag undrar varför just Sverige alltid skall utmärka sig som den tafatte dumskallen bland de Nordiska länderna? Är det anlag för högmod, skryt? Tonen bland bidragskramare för utlänningar kan vara allt mellan hånfull, hotfull, ilsken eller oklädsamt överlägsen. Kanske de är för självgoda? Jag ser inga auktioner för de som tappat assistans men behöver den dygnet runt t.ex. Dessutom borde Sverige också gå över till personval.

  Gilla

 • per22

  Både Norge och Finland anser att Afghanistan är säkert för ljugande afghaner att återvända till.
  Sverige vill även idag få folk att tro att det är osäkert/farligt där, för att på så vis motivera den fortsatta islaminiseringen av Sverige.

  Gilla

 • Willy Erksson

  Antingen begriper inte politikerna konsekvenserna av vad de ställer till med eller så vill de skapa total kaos som en förberedelse för den nya världsordningen där demokratin har spelat ut sin roll och den finansiella eliten tar över (d.v.s. ägarna av Big Banks & Finance, Big Pharma, Big Food, Big Industry, Big Arms, etc.). Både Löfvén och Lööf har ju blivit tillsagda av Bilberbergarna (påhejade av Soros) vad de ska göra.
  Jag blir skrämd av (men inte förvånad över) att politiker och myndigheter inte kan/vill hävda svensk lag på svenskt territorium.

  Gilla

  • finlandssvenskan

   Politikerna begriper nog, men vill av olika randiga skäl inte agera. Någon annan får fatta de obekväma besluten.

   Gilla

 • 1788

  Hittat på SFS

  Gilla

 • Tony

  Men Finland har politiker som tjänar sitt land, medan Sveriges politiker förråder sitt land,. Stor skillnad?

  Gilla

  • finlandssvenskan

   Finland har personval (inte listval som i Sverige). Politikerna måste alltså förtjäna sitt omval, annars åker de ut. Partierna kan inte alls styra vem som blir invald i riksdagen eller kommunfullmäktige. Väljarna avgör detta 100 %

   Sverige ÄR moget att ta i bruk verklig demokrati – direkta personval – som i Finland. Listvalen är ju något som var lämpligt i en svunnen tid, definitivt inte längre !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: