Var Per Albin och Erlander Sverigedemokrater?


INRIKES. Nedan Jimmie Åkesson, född 1979, under sitt första år i partiet 1993. Jimmie var 14 år  och tydligen klok redan då. Det tycker dock inte Sveriges inrikesminister Morgan Johansson, troligen ovetande om att när han kritiserar Åkesson som 14-åring kritiserar han också mängder med kloka socialdemokrater som framförde samma budskap som Jimmie gör idag när socialdemokraterna var socialdemokrater. 

Sverige åt svenskarna − svenskarna åt Sverige!

Detta sades 1924 av en ung socialdemokrat som hette Per Albin Hansson. Jag är övertygad om att Per Albins åsikter idag gillas av många socialdemokrater eller vi kanske hellre ska kalla dem äkta socialdemokrater för de har nog inte mycket till övers för dagens rövargäng.

Per Albin låg delvis bakom ”Folkhemmet” som var ett begrepp av högerpolitikern Rudolf Kjellén. Nationalsocialisterna i Tyskland hade ett motsvarande uttryck Volksgemeinschaft (”Folkgemenskap”) där idéer hämtades i mellankrigstiden. Det blev även ett begrepp inom socialdemokratin och hjälpte socialdemokraterna till 44 raka år vid makten.

Den 6 juni 1945 höll Per Albin nedanstående tal…

”Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige!”

Ungdomsmarschen skriven 1903 av K. G. Ossiannilsson som då var ordförande i SSU var Per Albin och många andras favoritdikt…

”Vi gå fram för vårt folk och för vårt fädernesland,
till att lösa dess garn och förtryckets tunga band,
till att tända dess ljus, att det ser sanningen klar,
och till att värna dess liv mot både fogde och barbar.
Denna jord, den är vår, där andra breda sig förnöjt,
denna jord, som vi röjt, som vi byggt och som vi plöjt:
fram till strid för vår rätt, så sant vi kallas svenskar än,
de ha rövat vårt land, vi erövra det igen!”

Jag vet att det är andra tider nu, hur otroligt det än låter fanns en tid när socialdemokraterna demonstrerade för lägre skatter åt arbetare. Det är svårt att tro men sant!

Nåväl, det låter otroligt men det har funnits en hel del kloka socialdemokrater…

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson stängde 1989 gränsen för alla utom FN:s kvotflyktingar ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Nu är det statsminister Stefan Löfvens tur men han har lagt sig platt för Miljöpartiets utopier…

Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller …anser dagens etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?

Per Albin och socialdemokraterna på marsch


27 responses to “Var Per Albin och Erlander Sverigedemokrater?

 • jgarn

  Inga kärringar (feminister) i ledet på den tiden då Sverige var normalt.

  Gilla

 • SS

  Hansson och tage med snea skallen,var nazister och RASBIOLOGer.djävla luffare hela socialdemokraterna.

  Gilla

 • Jhonsson

  Den stora förändringen, som skett i Sverige på kort tid, kan vi utan tvekan lägga våra politiker till last.
  Men vad är deras mål med att förstöra ett väl fungerande land?
  Funderar de aldrig över varför det ser ut som det gör i Mena-länderna?
  Är de aldrig ute och ser sig om, när de är ute på sina många resor till främmande land?

  Gilla

 • Tony

  Tänk att det har funnits begåvade och ärliga Sossar, det skulle man inte kunna tro när man hör dagens sossar som kör sitt pladder om värdegrund och allas lika värden?

  Gilla

 • Janne

  Erlander varnade på skarpen för att ta hit araber………………

  Gilla

 • angelicaplacet

  Per Edvin Sköld (S) talar om fosterlandskärlek – Sverige är svenskarnas fria land (1940)

  Gilla

 • Suzie

  Hittat på Flashback.

  ”Per Albin byggde folkhemmet. Ingvar Kamprad möblerade det, Erling Persson fyllde garderoberna med kläder, Gyllenhammar parkerade Volvon i garaget och Olof Palme bjöd på inflyttningsfest. Carl Bildt belånade det och Fredrik Reinfeldt brände ner folkhemmet och pissade på brasan. Löfven lovade att svetsa ihop ett plåtskjul och skyllde misslyckandet på den förra hantverkaren. ”

  Gilla

 • Suzie

  Precis det här som Per Albin Hansson varnade för har gjorts till en totalitär politisk ideologi ,massinvandringen från Mena och Afghanistan.Hade majoriteten av svenska folket varit handlingskraftiga, modiga och rättrådiga ,klartänkt,asjälvständiga och kritiska i sitt tänkande, och granskat sjukklöverligan hade vi aldrig befunnit oss i denna katastrofala situation vi nu är i.

  Per Albin Hanssons tal första maj 1933

  ”Låt oss lova varandra att göra Sverige till en demokratins högborg och aldrig tillåta att resultatet av generationers gångna kamp och offer och våra egna mödor lämnas ut som byte åt våldsverkare och vettvillingar”

  Tage Erlander sa i Tv intervju 1965:(hittat på bloggen Vår stund i Sverige 2010)

  ”Men jag kommer så väl ihåg, det sista året, hur Tage Erlander, flög upp ur TV-soffan, som skjuten ur en kanon, då den korrekte och vänstervridne TV-reporten, föreslog, att Sverige, kunde väl ta in arbetskraft, från Mellanöstern?
  ”Oh Nej Nej, för tusan.” ”Ta för Guds skull”, inte in något folk därifrån, ty då skulle de ju ta med sig sin, islamiska religion hit också, där vi har fri kristen religion. Det skulle ju då bliva rena katastrofen, för det svenska folket. 
  ( Enda gången då jag sett att det blev fart i Tage Erlander )”.

  Gilla

 • Tony

  Johansson är inte bara kort, han är lika korkad som han är lång till, därmed inget ont sagt till korta människor, men Johansson bekräftar
  sitt eget tillkortakommande varje gång han öppnar foderluckan.

  Gilla

 • ruben

  S har snärjt in sig i ett hav av värdegrunder, som motarbetar varje praktisk handling. Landet Sverige är handlingsförlamat av alla abstrakta värderegler, som ingen egentligen kan följa. Det finns en hel evighet med hinder för att inte trampa olika värderingar på tårna. Islams rätt att ha egna lagar stöttas indirekt av regeringen pga ängslan att trampa Islam på tårna. Bidragsturismens vänner stöttas av riksdagen för att bidragsfuskare inte skall bli trampad på tårna. Palestinas rätt till rasistisk terror mot judar stöttas av Sveriges riksdag. För att visa sin tolerans? Ingen vet. Rastafrisyrens vänner är nog också offer och riskerar bli diskriminerade om de inte får extra bidrag för svårskötta frisyrer. Den symboliska droppen som får bägaren att rinna över är när rikspolischefen dramatiskt ropar på hjälp av samhället.
  Sverige verkar vara ett psykiskt nedbrutet land med ett tydligt självskadebeteende och en obegriplig tafatthet från ansvariga, där många skattedrivna institutioner kraschar. Det känns fortfarande olidlig lång tid till nästa val. Jag såg Oliver Stones intervju/dokumentär med Putin i går och tyckte han yppade mycket, som EU borde ta till sig. Ryssland har verkligen rest sig ur askan med den äran.

  Gilla

 • gamgubben

  Unga Örnar, SDUK, Social Demokraternas Ungdoms Klubb, sedermera SSU Sveriges Socialdemokraters Ungdomsförbund.
  Tro det eller ej det var vad jag en gång tillhörde, då behövdes det verkligen i den verklighet vi levde i på -30, -40 talen.
  Sverige omvandlades med hjälp av dåtidens sossar allt under kontroll tills adelsgossen kom till makten.
  Nu fick vi ett annat Sverige som ansåg sig vara världens mittpunkt under ledning av en gosse som inte ens hade en aaaaning om vad en liter mjölk kostade på den tiden.
  Hans mycket teoretiska kunnande blev nu riktmärke för den politiska eliten och i stort sätt alla skolades i samma teoretiska anda.
  Allt för många av dagens politiker oavsett partitillhörighet har skolats i den politiska lekskolan!
  Att jag röstar SD är helt naturligt eftersom jag är svensk och vet vad vi kan och måste åstadkomma.

  Gilla

 • Fredde

  Men, nu får du tänka efter, Pettersson! 😉

  Begär du att (S)-politiker ska känna till sitt partis och Sveriges historia ??

  Det är ju en totalt övemäktig uppgift!

  Politiker är notoriska lögnare, med samveten helt i klass med advokater!
  De säger vad som helst, så länge de får betalt för att öppna munnen.

  Mycket bra inlägg! Det borde publiceras i varenda svensk tidning!
  (fast de vägrar väl ta i sanningen…)

  Gilla

  • Mia

   Politiker är notoriska lögnare, med samveten helt i klass med advokater!
   De säger vad som helst, så länge de får betalt för att öppna munnen.

   Till skillnad mot politikerna i SD som är tvärtom?

   Gilla

   • Sven-Erik

    @Mia, din sanning är inte min!

    Gilla

   • Grune

    Att SD inte säger det dom vill säga är av naturliga skäl. Dom är nämligen förbjudna att tala sanning, eftersom sanning är det värsta brott som man kan begå i Sverige. Om vi hade dödsstraff i Sverige så skulle man absolut bli dömd till det om man yppade någon sanning.

    Gilla

 • Tomas O'Maely

  Det var en Socialdemokrat som föreslog att Nobels fredspris en gång på trettiotalet skulle ges till Adolf Hitler.

  Gilla

  • Grune

   Det ligger något i detta. Om man ser på vad muslimerna gör i världen i dag så är det nästan så att man önskar sig en liten Hitler som kunde ta tag i problemet.
   Jag försvarar inte på något sätt ”förintlsen” men medge att något liknande är vad som borde finnas för muhamedaner.

   Gilla

 • Magnus

  Trender kommer och går, trenden som förr präglade nationen Sverige och som byggt Sverige kommer att bli svår att återupprepa.

  Vad nästa trend blir kan vi ana redan idag!

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  OT

  Det finns ALLTID pengar för de mest bisarra projekt för ”nyanlända” och för de stackars baaaarnen. Men för vanliga människor finns ALLTID EN URSÄKT för att det ALDRIG finns pengar.

  https://www.hd.se/2017-08-14/en-specialskola-pa-landet-ar-sista-hoppet-men-13-ariga-nova-har-problem-att-fa-skolskjuts

  Gilla

 • Hönsmamman

  Morgan försöker behålla sitt jobb.

  Vore mer imponerande om han klarar av att identifiera de verkliga hoten mot Sverige i stället för det som hotar hans jobb.

  Gilla

 • Mm

  Vad tror ni obildade och okunniga sossar kan om sin historia. = 0

  Gilla

 • asatemplet

  Min morfar var socialdemokrat då han levde, men aldrig i helvete att han skulle rösta på dom idag.

  Gilla

 • ossie

  Som sagt en ren skam att Svetsarn och hans medlöpare får använda och solka ned detta gamla fina partinamn.

  Gilla

 • Jenny

  Invandringspolitiken har gått överstyr. Det är inte meningen att de som redan bor i ett land ska vara tvungna att flytta utomlands på grund av att det kommer invandrare. Det är det som har skett sedan 1991 – ungdomar som slutar gymnasiet och universitetet får inte jobb i Sverige på grund av invandringen. Successivt byter Sverige befolkning. I varje ungdomskull är det en hög procent som inte får jobb och flyttar.
  Det måste vara en medveten strategi? De arbetslösa ungdomar som stannar kvar tvingas arbeta gratis som praktikanter på olika arbetsplatser. Medveten strategi?

  Politiker och näringslivet är inte dumma. Det måste finnas en medveten strategi bakom? Lönedumpning?

  Gilla

  • finlandssvenskan

   Håller med dig Jenny ! Politikerna är inte dumma – de är nog mycket medvetna om verkligheten, men det passar dem bättre att förneka verkligheten. Det är klart att det finns en strategi bakom massinvandringen – den ger ekonomisk tillväxt i början och håller lönerna låga samt facket på plats. Dessutom är det alltind lättare att göra ingenting än att fatta ”otrevliga” beslut.

   Gilla

   • Jenny

    Fast Sverige känns som en tunnelbanestation. Det är alltid massor med folk som kommer hit och massor som flyttar från Sverige varje år. Dessutom är det många som vill flytta från Sverige och många som planerar att flytta från Sverige. Det är så himla stressigt.

    Man får aldrig landa med varandra och bygga upp någonting – förbättra något. Politikerna tar bara hit nytt folk till vården etc i stället för att förbättra arbetssituationen i vården. Det känns som politikerna hela tiden försöker släcka tillfälliga eldar istället för att förebygga så inga eldar inträffar.

    Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Pettersson, vänligen ta bort frågetecknet i rubriken.

  Erlander och Per-Albin hade röstat på SD idag.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: