Tre skjutna i Malmö


INVANDRARVÅLD. Minst tre personer skadades vid ett skottdrama i en föreningslokal i Malmö tidigt på söndagen. Två av dem allvarligt.

Det ser trots pixling mörkt ut på en delförstoring från Sydsvenskan

Vid sextiden på söndagsmorgonen ska någon ha öppnat eld inne i en lokal vid Ystadvägen i Malmö. – Det var 05.52 vi fick in larmen. Tre personer anträffades skadade och de fördes med ambulans till sjukhus, säger Anna Göransson vid polisen. Mellan 70 och 100 personer ska ha tagit sig ut från lokalen, uppger Sydsvenskan som var först att skriva om händelsen.

Skottlossningen ska ha ägt rum i en föreningslokal. Enligt polisen är det ännu oklart vilka som befann sig lokalen.

Platsen har spärrats av och polisen har inlett en teknisk undersökning. Man söker även av området med en vapenhund. Kaosartade scener utspelade sig när ambulanspersonal skulle ge första hjälpen till de skottskadade.

Tre ambulanser var på platsen. Två av de skadade ska ha fått hjärt- lungräddning och polisen fick först flytta dem för att de skulle kunna få vård direkt på platsen. Även akuten är avspärrad och polisbevakad.

Enligt vissa rapporter rör det sig om någon typ av afrikansk fest. Men givetvis kunde detta ha hänt i vilken föreningslokal som helst. Hos PRO, Folkdansgillet, Hembygdsföreningen, Frimärksklubben osv. Det är bara anmälningsbenägenheten som ökat

Polisen

-Pettersson undrar om det var den lokala skånska jaktskytteklubben som hade årsmöte klockan sex en söndagsmorgon…Tack Fredrik och Stefan…

 


18 responses to “Tre skjutna i Malmö

 • NisseBerra

  Om man tittar på bilden ovan, kan man tro att man ser negrer…. Det måste vara fel. I annat fall, helt otippat. Ja, verkligen…. 😉

  Gilla

 • anne b rat

  Jag kan inte förstå de svenskar som förfasar sig över någon liten skjutning vid en fest, tänk på alla skjutningar och mord och våldtäkter som förekommit i våra svenska folkparker genom åren.
  Det var väl knappast en enda helg utan att någon blev skjuten eller mördad på våra svenska dansbanor, det har väl alltid varit så, eller.

  Gilla

 • Stenbock

  Sådant (bortsett från skjutvapen) har ju alltid inträffat… Vem av oss som besökte ”Folket Hus” ,eller ”Park” har inget minne av drängaslagsmål.
  Skillnaden tycks vara,att våra nöjen stängde långt tidigare,och de skadade fick taga hand om sig själva ! Men det var ju i och för sig,inga ”afrikanska” fester,på den tiden.
  Kan förstås inte minnas att det före ”befolkningstillväxten”,krävdes polis vid våra sjukhus….

  Gilla

  • Stenbock


   När vi nu är inne på ammunition,finns idag en nyhet om ett ”tyskt” par i 60-årsåldern,som anhållits i nord-Norge.I deras bil påträffade polisen hela 2,6 ton patronhylsor !! Dessa zigenare hade gjort en stöldraid över stora områden,och skulle nu omvandla sitt byte till ren valuta.C.a 50.000:- SEK hade denna stöldturnè innebringat om….de lyckats sälja.

   Gilla

 • PK-assad

  Pistoler igen i Sverige – pang!

  Gilla

 • sailor

  Att ge bort skattemedel till hitresta brottslingar borde ses som inte bara tjänstefel utan även ekonomisk brottslighet.

  Gilla

 • Nisse

  Såg just på tv4 nyheterna att blåkrabban håller på att UTROTA DEN INHEMSKA krabban. Det gäller nog allt levande. Det skulle nog 7klövern tänkt på innan man öppnade gränsen för alla sorters folk till Sverige vi kan bara konstatera hur det blivit i Landet………..

  Gilla

 • NisseBerra

  Självsanering…. Kan man inte lånacut vapen, om dom lovar att bara skjuta andra likadana..??

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå ”utmaningarnas stad” Malmö ………..

  ”Det kommunala utjämningssystemet syftade ursprungligen till att stödja landsbygden, men har genom åren riktats om allt mer till att i stället kompensera invandrartäta kommuner med sociala problem och låga skatteintäkter.”

  ”Malmö har på fyrtio år gått från välmående arbetarstad till en av landets fattigaste kommuner.

  Skyhög arbetslöshet. Stor invandring. Växande klyftor. Social oro.

  ”Staden är en tryckkokare”, säger professor Tapio Salonen.

  På många sätt är Malmös kris hela Sveriges- fast värre.”

  Taget ur Tino Sanandajis bok ”Massutmaning”.

  I Tinos välskrivna och lättlästa bok finns även siffrorna för hur skattepengarna fördelas om. Till kommuner som t.ex. Malmö. Dessa siffror gör verklighetsbilden än mer skrämmande än orden om Malmö.

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Enligt vittnen på platsen ska en okänd man kommit in i lokalen och skrikit ”Vem slog min bror?” Sedan ska han skjutit mot festdeltagarna.

  Gilla

 • Billy Boy

  Skjutningar i Malmö 1 jan – 13 febr 2017

  Tolv skjutningar i Malmö

  Misstänkta finns enbart i två ärenden

  MALMÖ. Förra året inträffade tio mord och ett 40-tal mordförsök i Malmö. Det nya året har inte börjat mycket bättre. På sex veckor har tolv skjutningar drabbat staden. I tre av fallen har personer fått sätta livet till:

  3 januari, klockan 03.34:

  En 18-årig kvinna hittas skjuten vid en falafelkiosk på Västra Kattarpsvägen. Polisen misstänker att kvinnan blivit vådaskjuten i en lägenhet. En person misstänks i ärendet.

  3 januari, klockan 20.44:

  En man hittas skjuten på en gångbana i närheten av Hermodsdalsskolan. Mannen avlider senare på sjukhus. Ingen är gripen i ärendet.

  3 januari, klockan 23.48:

  En lägenhet blir beskjuten på Påskliljegatan. Ingen skadas i samband med händelsen. Ingen gripen i ärendet.

  4 januari, klockan 00.05:

  Skott avlossas mot en stadsbuss som står vid en hållplats på Lindängens centrum. Ingen skadas i samband med händelsen. Ingen gripen i ärendet.

  9 januari, klockan 18.07:

  Skott avlossas mot en villa på Videdal. Polisen säkrar tomhylsor på platsen. Ingen skadas i samband med händelsen. Ingen gripen i ärendet.

  12 januari, klockan 18.50:

  16-årige Ahmed Obaid skjuts till döds vid en busshållplats på Rosengård. Ingen är ännu gripen för mordet.

  22 januari, klockan 19.47:

  En 18-årig man blir skjuten utanför en matbutik på Munkhättegatan. Mannen bär skottsäker väst, vilket troligtvis räddar hans liv. Ingen är gripen för mordförsöket.

  25 januari, klockan 13.05:

  En man blir skjuten i benet i Nydalaparken. Ingen är gripen.

  1 februari, klockan 20.00:

  Vårdpersonal larmar polisen om att en ung man kommit in till akutmottagningen i Malmö med en skottskada i benet. Ynglingen vill inte medverka i utredningen och därför är det oklart var skottlossningen har ägt rum och vem som ligger bakom.

  4 februari, 05.20:

  Tre unga män blir beskjutna när de befinner sig vid ett gatukök på Eriksfältsgatan. Ingen skadas i samband med händelsen. Ingen gripen i ärendet.

  8 februari, klockan 02.00:

  En man i 50-årsåldern blir beskjuten på Roskildevägen intill Pildammsparken. Mannen jobbar som vaktmästare och halkbekämpar gångbanor när han blir skjuten. Han förs till sjukhus med livshotande skador. En 15-årig pojke sitter häktad för mordförsök. Han nekar till brott.

  12 februari, klockan 18.43:

  En 23-årig man skjuts till döds utanför en restaurang på Möllevångstorget i Malmö. Ingen är gripen.

  Utöver skjutningarna har en man även blivit knivhuggen till döds på Kristianstadsgatan den 29 februari. En 33-årig man sitter häktad misstänkt för mord.

  Källa:

  http://www.lokaltidningen.se/tolv-skjutningar-i-malmo-sedan-arsskiftet-/20170213/artikler/170219895/1465

  Våldet i Malmö tycks fortsätta i oförminskad takt. De handlingsförlamade politikerna både på lokal nivå och riksnivå är totalt oförmögna att stoppa det ständigt pågående vanvettet.

  Gilla

  • NisseBerra

   Ja, och vi får ju också alltid höra från Snickesnacki och andra köpta talesmän att det givetvis är en slump att det är i, som det numera heter, utsatta eller särskilt utsatta områden, som det alltid händer sånt här…. Det hade lika gärna kunna skett i Torekov, Danderyd eller i Långedrag brukar det heta. Bra konstigt då att det aldrig, i stort sett, gör det då. Bara i de områden som kan förväxlas med ett zoo…..

   Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Världskriget startade på Balkan. Hetsporrar i en heders- och klankultur som kräver hämnd och respekt – och detta utöver de rent kriminalrevir-motiverade brotten…. ser på bilderna, en mixtur av balkanmän och en negress nerbrottad på marken.

  https://www.sydsvenskan.se/2017-08-13/minst-tva-skjutna-i-malmo

  Gilla

 • Nisse

  I Stefans blatte Sverige blir det nästa varje dag folk skjutna poliserna slutar
  Hoppas att vi SDare kan få ordning på landet efter valet 2018 detta sönder fall måste stoppas…………

  Gilla

 • malmobon

  Min son och hans familj blev vittne till hur en massa araber slogs vid Möllevångstorget på eftermiddagen. Han trodde nog också det skulle leda till skjutningar. Var mycket upprörd stämning.

  Sossarna får den stad dem förtjänar. Jag vill inte ha den sådan, därför gör jag allt för att förändra den. Finns bara idag SD som kan hjälpa till med detta. Utbyggt återvändarstöd och ett totalstopp för all invandring till Malmö, som inte är förknippad med arbete skall gälla. Även byggandet av nya bostadshus.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: