Polisens arbete med inre utlänningskontroller


Nedan en insändare av Sandor Herold, den följs av kommentar och en nyhet från polisen i Stockholm 

INSÄNDARE Malmö 12-8-2017

Till regionpolischef Ulf Johansson och bitr. regionpolischef Pia Sjunnergård – Dahlbom i polisregion Stockholm

Nedanstående är skrivet med anledning av demonstrationen som s k ensamkommande barn utför i Stockholm och med anledning av polisens uttalande varför man inte ingriper mot dessa och där polisens uppfattning tydligen är att de personer som deltar ”ingår i den grupp ensamkommande minderåriga personer som har fått ett avvisnings eller utvisningsbeslut från Migrationsverket”.

Minderåriga? På filmer och bilder kan vilken person som helst som har ledsyn eller mer se att det i dom flesta fall är frågan om vuxna män i denna demonstration.

Med anledning av påståendet att det från polisens sida är frågan om minderåriga så ställer jag mig frågan om kraven på normalt seende har tagits bort när man söker till polisutbildning och när det i så fall gjordes?
Om man från polishåll påstår att det är frågan om minderåriga i den aktuella demonstrationen så kanske det numera också ingår blindkäpp i polisens utrustning och i så fall när infördes detta?

Tydligen så har man från polisens sida vissa svårigheter med ren visuell åldersbedömning och därför så tar jag mig friheten att i detta mail medsända en bild på båda mina barnbarn Alex och Amanda som är fyra respektive tre år gamla, alltså garanterat minderåriga.
Ni får gärna använda bilden i er utbildning av polisaspiranter för att för dessa tydliggöra skillnaden mellan minderåriga barn och vuxna män.

Anledningen till varför jag har skickat detta mail med bild även till polisregion syd är att dom stackars små ensamkommande männen tydligen planerar en liknande demonstration i nästa vecka utanför stadshuset i Malmö också och att det i förebyggande syfte redan på ett tidigt stadie vore bra att visa hur minderåriga barn ser ut för att undvika missförstånd.

Sandor Herold, Malmö

***

-Pettersson vill kommentera polisens nyhet nedan lite grann.

Citat: ”Utifrån polisens dialog med arrangören till demonstrationen är uppfattningen . . .

För det första vems uppfattning avses: arrangörens eller polisens!

Avses arrangörens uppfattning har polisen lämnat walk over och vi kan se fram mot liknande hantering i andra brotts- och ordningsärenden. Vid ett eventuellt omhändertagande för fylleri får fylleristen själv ge sin uppfattning om huruvida han är full och bör omhändertas eller inte o.s.v.

Avses polisen uppfattning har polisen missförstått den grundläggande andemeningen med polisarbete. Polisarbete ska aldrig grundas på den ena eller den andra uppfattningen utan alltid ske med hänvisning till lagboken. När polisarbete är baserat på den ena eller den andra uppfattningen är det diktatur och korruption till skillnad mot en demokrati som bygger på rättsväsendets lagar och regler.

Sedan kan jag naturligtvis inte annat en hålla med Sandor. Polisen eller arrangören anser att demonstranterna är ensamkommande minderåriga och att det inte föreligger något behov att kontrollera dem…de som fått avslag är över 18 år. Polisen snackar skit.

***

Nedan Nyhet från Polisen i Stockholm

Polisens arbete med inre utlänningskontroller

I samband med demonstrationen på Medborgarplatsen har det uppstått frågor om varför polisen inte kontrollerar de personer som deltar i demonstrationen. Anledningen är att en sådan kontroll inte skulle leda till någon åtgärd.

När Migrationsverket har fattat beslut om avvisning eller utvisning ansvarar Polismyndigheten för att verkställa beslutet i de fall Migrationsverket bedömer att det kommer att behövas tvång för att kunna genomföra verkställigheten eller om personen har avvikit.

Generellt överlämnas inte avvisnings- och utvisningsärenden avseende ensamkommande minderåriga utan vårdnadshavare till Polismyndigheten för verkställighet. Dessa ärenden hanteras av Migrationsverket.

Saknas skäl att ta personerna i förvar
Beroende på den försämrade säkerhetssituation som råder i Afghanistan är det i princip omöjligt för polisen att verkställa avvisnings- och utvisningsärenden dit just nu. För att en verkställighet avseende en minderårig utan vårdnadshavare till Afghanistan ska genomföras krävs bland annat att ett ordnat mottagande är förberett innan så sker. Det saknas med andra ord skäl för att ta dessa personer i förvar.

Utifrån polisens dialog med arrangören till demonstrationen är uppfattningen att de personer som deltar i demonstrationen vid Medborgarplatsen ingår i den grupp ensamkommande minderåriga personer som har fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut från Migrationsverket. Av den anledningen föreligger inget behov av att göra en inre utlänningskontroll, då en sådan kontroll inte skulle leda till någon åtgärd.

Läs tidigare artiklar om demonstrationen på Medborgarplatsen:
Starkt grundlagsskydd för demonstrationer
Stärkt bevakning vid Mynttorget

Läs mer om polisens arbete med gränskontroll

Några ev de enligt polisen eller arrangören minderåriga barnen utan vårdnadshavare…

 


26 responses to “Polisens arbete med inre utlänningskontroller

 • Tony

  Byta ut en god öl för att hjälpa snyltgäster att våldföra vårt land? Aldrig i livet!

  Gilla

 • Peter

  konstig!?t att det finns folk som ser skiilnad på folk och folk.

  Gilla

 • Mm

  Regeringen fasar inte över någonting, det har de överlämnat till oss normala svenska medborgare.

  Gilla

 • Nosferatu

  Kan man i Sverige demonstrera sig till uppehållstillstånd och andra fördelar, sänder detta signaler till omvärlden som både regering, samhälle och medborgare borde fasa över.

  Liked by 1 person

 • Lena

  USA brukar vara några år före oss i det mesta, det här var hoppas jag ett undantag otäckt med naziflaggor , varför inte bara demonstrera fredligt, ni når så många fler med civiliserade manifestationer.
  Världen är nu splittrad och allt kan hända.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4783914/White-nationalists-hold-torch-lit-march-UVA-campus.html

  Gilla

 • Lena

  Någon advokat vid namn emma…………….stackarn.

  Gilla

 • Wally Walrus

  Ordet INRE borde bytas till INTE. 🙂

  Gilla

 • Ama Tona

  När jag var i medborgarplatsen idag pratade jag först med polisen .Jag frågade om det var där ensamkommande barn skulle demonstrera och fick ett jag som svar ,”men,sa jag ,var är barnen?De fick hålla sig för skratt…..
  När jag frågade om de inte kunde passa på och ta de ,eftersom de hade redan fått avslag ,då var svaret att det är en längre process ..jag gick vidare och frågade de som satt vi ett bord var barnen var ,eftersom någon höll ett plakat ”vi är barn som svenska barn”( ungefär ) …Fatemeh som har organiserad Ung i Sverige hoppade till och skrek att hon var barnet..snart var det jätte många ”barn” som bildade en halvcirkel runt mig …jag gick till polisen och hon började genast säga osanningar ,det förstod t.o m polisen Obehagligt hur de ljuger..

  Liked by 1 person

 • Nils Dacke

  Lägg ner nuvarande polisorganisation, befintliga poliser kan bli parkeringsvakter och möjligtvis väktare, en del poliser kan eventuellt jobba som dialogpoliser och koka korv i no/go zonerna. De dansande gaypoliserna kan uppträda i folkparker och diverse stadsfester runt om i landet. Bygg sedan upp en ny organisation med poliser som tror på lagen och landet, denna uppbyggnad kan ske med stöd och hjälp av riktiga poliser från andra länder, exempelvis från Spanien och USA.

  Gilla

  • Kurt

   Hacka inte på poliserna som finns där, de har familj och ska försörja de sina. De är tvungen att följa givna order om de ska behålla jobben. Det se man väl att de handla på order given av det politiska etablissemang. De skyldiga är inte polisen de skyldiga hitta du i regeringskansliet!
   Jag tro nog att de poliser som finns där skäms för detta teater de är tvungen att agera statister i. Vi ha en poliskår liksom lärarkår som riksdagen och PK maffian ha satt handklovar på.

   Gilla

   • Nils Dacke

    Jag har i alla år haft en stor respekt för polisen och deras arbete, det finns säkert också en relativt stor kärna kvar inom nuvarande polisorganisation som fortfarande tror på lagen, landet och samhällskontraktet. Tyvärr har polisen senaste åren infiltrerats av stor del flumflum som värdegrund, genustänkande och annat som inte har med verksamheten att göra vilket medför att man inte har kraft att hålla uppe nivån som säkerhet och folket kräver.

    Gilla

 • Suzie

  Trots att jag har en svår synskada har jag inga problem med att se att det på alla bilder är vuxna män från afghanistan/iran/pakistan ,inga barn alltså.

  Sverige är ett stort Gökbo,gravt mentalsjukt.

  Gilla

 • Jhonsson

  För att genomföra demonstrationer fordras tillstånd.
  Jag förmodar att dessa personer, som inte har tillstånd kan tas omhand för vidare transport till Migrationsverket. För s
  Det andra, är det OK att små barn driver omkring på stadens gator utan tillsyn?
  Det är också lite märkligt, att i sådan situationer som denna hittar man aldrig någon myndighet, som är ansvarig för någonting.
  Av rädsla för vad PK-eliten och media kommer tycka gör man som vanligt ingenting och bäddar för ett tillstånd av anarki.
  Efter anarki kommer ofta kravaller och inbördeskrig.
  Rättsvårdande myndigheter tycks helt ha upphört att fungera.

  Liked by 1 person

 • ulsansblogg

  Arr följa fattade demokratiska beslut i en rättsstat är A och O. Att respektive myndigheter agerar efter stiftade lagar är grunden för rtt civiliserat samhälle.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/08/12/ska-demokratiskt-fattade-beslut-foljas/

  Gilla

 • Mimi N.

  Dessa håriga apor är inga minderåriga, de har egna minderåriga barn och kvinnor i Afghanistan.
  Vi är idioter om vi fortsätter tiga, vi är plastellin i Stefan ”Cochon” Löfvéns små vita händer – fy !

  Liked by 2 people

 • svensson

  Sandor har helt rätt, som alltid, polisen måste förses med vita käppar och ledarhund vore kanske inte så dumt. Polisen kan lika bra lägga ner hela verksamheten för det enda de tycks ägna sig åt är någon form av fånig dialog (har de tolk med sig?) och servera halalkorv och kaffe. Svetsarn visar sig inte, det gäller att hålla sig undan när det är problem då kan han skylla på att ingen informerat?? Läskunnig…näääe.

  Liked by 1 person

 • Adolf Nilsson

  Det handlar inte om människor i bilderna.Det handlar om dom som har fått avisningsbeslut upp till 3 gånger dom skall tillbaka till sina föräldrar bums.Dom har fått ett beslut att dom saknar asylskäl det skall inte sökas om till all oändlighet.Det finns andra saker att lägga energi på,allt annat är bara käbbel.Hela den här processen luktar skit ,varför kommer dom till Sverige det finns 150 andra länder att söka asyl i.Sverige är behöver timeout från invandringen.Tack för mig ADOLF

  Gilla

 • kbrel

  Hela Sverige måste vara blida i fjollträsk i vart fall!

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: