Någon skämta oss aprilo


Många, väldigt många, frågar varför polisen inte tar chansen att fånga in de strejkande afghaner som sitter på Medborgarplatsen i Stockholm när tillfället erbjuds?

Det står väl utan allt tvivel, efter att ha sett bilderna i media, att många av dessa ”barn” inte är barn och att de därför inte borde omfattas av de upprop om barnens utsatthet som figurerat i sociala medier. Någon verkar ljuga…

På ett känt twitterkonto förklarar de två poliserna följande.

Polisledningen anger saknad politisk vilja som orsak till att afghaner som fått avslag på sina asylansökningar inte grips och förs ur landet.

I april kunde vi läsa, höra och se detta i etablerade medier, som bl.a. SVT.

”En majoritet av riksdagens partier vill se tuffare åtgärder mot personer som ska avvisas. Det finns brett stöd för fler förvarsplatser för personer som inte får stanna i landet och fler så kallade inre utlänningskontroller, det visar en rundringning som SVT har gjort. Bland förslagen finns också razzior på arbetsplatser och fotboja”.

Detta står att läsa i SVT:s artikel och uppenbart är en majoritet av riksdagspartierna för detta och därför undrar nog många vad det är för politisk ovilja som gör att afghaner som ska utvisas inte gör det?

Det är också uppenbart att de protesterande afghanerna bryter mot reglerna och uppehåller sig olovandes på Medborgarplatsen under de av dygnets timmar när de inte har tillstånd.

Undrar ni fortfarande varför ordet politikerförakt används allt oftare och varför svenska folket tappat förtroendet för rättsväsendet?


21 responses to “Någon skämta oss aprilo

 • Bertil

  Tycker det är konstigt att vi SVENSKA medborgare skall följa alla lagar.
  Men alla dessa invandrare som vistas här olagligt våltar hotar misshandlar mördar slipper oftas straff och om de straffas så får de så löjligt låga straff mot vad en Svensk skulle få
  Så vad finns rättvisan här i detta land numera
  Och sedan undrar våra politiker varför grupper ställds mot grupper sist men inte minst sedan undrar de varför folk har politikerförakt
  BP

  Gilla

 • centurion

  Med 30 milj. gökungar/vuxna i boet bör nog Annie drabbas av
  betydande skavsår. Skål på dig Pettersson !

  Gilla

 • Analallah

  Asylsökande jobbar svart delar reklam jag vill inte ha en massa kriminella utanför min dörr

  Gilla

 • Analallah

  Som vanligt kappvändare inga egna åsikter byter åsikter som du byter kallingar eller oftare tom

  Gilla

 • Carl

  Vår tids i särklass största skandal. Svenska folket har blivit så jävla blåsta. Man skämms.

  Gilla

 • Kattsand

  ”Sittstrejk” i Italien:

  Gilla

 • weasel

  För tillfället sitter det hundratals illegala människor som ”strejkar” ( från vad är aningen oklart…. ) på medborgarplatsen .
  Många av dessa har fått avslag på sin asylansökan både en och två och tre gånger.

  ”– Vi ska se till att det blir ordning och reda i flyktingmottagandet, ”
  Stefan Löfven,
  statsminister ( ? )

  Gilla

 • angelicaplacet

  Måste polisen på Södermalm fråga folkvalda politiker om lov vid varje id-kontroll och gripande av illegala personer?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Utan att på något sätt förringa hans insats, men snyggt helskägg på en sjuttonåring!

  http://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/abdul-r%C3%A4ddade-avsvimmad-man-p%C3%A5-t%C3%A5gsp%C3%A5ret-1.4524564

  Gilla

 • Suzie

  Verkar som politikerhelvetet använder sig av Taqiyya,de ljuger,talar med dubbla tungor allt för att gynna islam och den islamisering som de påtvingar hela svenska folket i vårt eget land.Afghanerna är vuxna män,inga barn och de kommer från antingen Afghanistan,Pakistan eller Iran länder som är muslimska och där sharialagar råder,så klart socialistregimen vill ha dessa män här,och de tror att svenska folket är både blinda,döva och förståndshandikappade.Socialistregimens agenda är inte att upprätthålla och tillämpa Sveriges lagar,tvärtom,vilket vi dagligen ser förödande resultat av.

  Rekommenderar starkt att se och lyssna på Walid Shoebat, en fd muslim och Plo terrorist som konverterat till kristen. Han är otroligt kunnig inom både kristendomen,bibeln och islam som han föddes in i.Man lär sig mycket och många frågor får svar när man lyssnar på Walid.Finns många videos med honom här lägger jag ut en som heter ”Understanding the muslim mindset” där han även förklarar varför det inte är poverty som får muslimer att spränga sig själva i luften,det är en stor lögn som tyvärr sprids i västvärlden bland professorer på universitet och överallt i samhället som vi ju har stor erfarnhet av här i stora Gökboet Sverige.

  Gilla

 • Billy Boy

  Publicerad -2016-11-23 … Det var ju ett bra tag sen det löftet gavs av rikspolischefen Dan Eliasson (S). Varför har situationen bara förvärrats?

  Hur kan Annie Lööf (C) finnas på bild i SVT:s reportage om politikernas förslag innebärande skärpningar beträffande …

  ”avvisningar, brett stöd för fler förvarsplatser för personer som inte får stanna i landet och fler så kallade inre utlänningskontroller samt också razzior på arbetsplatser och fotboja”?

  Lööf har ju för inte så länge sedan propagerat för att importera ytterligare 30 miljoner invandrare till Sverige.

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Detta är precis DET som SD måste använda i sin kommunikation mot allmänheten – att Alliansen och Sossarna kapar SDs argument …. M E N… sen det är ju bara läpparnas bekännelse. I bakgrunden styr helt andra människor. Och i slutändan blir guldet bara till sand.

  SD har originalpolitik. Alliansen har en billig imitation som inte håller längre än valdagen. Sossarnas imitation är av samma kvalitet som en billig plastfilm på vilken man tryckt ett trämönster.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Svenska medgörliga politiker, är nuförtiden en stor fara för vårt demokratiska system. Trodde aldrig jag skulle behöva skriva det eller ens få uppleva det under min egen livstid.

  Folkets respekt förtjänar man som politiker, genom att efterleva ordning och reda i ett demokratiskt samhälle. Där det finns lagar och förordningar som reglerar detsamma.

  Vi är inte där idag. Hur kunde detta ske?

  Nånting har gått riktigt galet med efterlevnaden och respekten för vad som är rätt och fel och hur landets myndigheter ska agera.

  Som humanist och demokrati vän, är det svårt att förstå att hela myndighets Sverige har blivit så undfallande.

  Åt en skara veliga politiker som har tappat respekten för folket och demokratins bästa. Media har dessutom varit en god hjälp till att vi har hamnat där vi nu är.

  Sverige idag, med hjälp av våra politiker, balanserar nu delvis utanför demokratins heliga gränser.

  Gilla

 • eva

  Det enda vi lär oss om politikerna är att de snackar och snackar och snackar……..om ordning och reda……. om ansvar…… osv. Men ingen gör något!!!!!!

  Gilla

 • Ove-Britt Henson

  Man undrar ju i sitt stilla sinne vad dom mer ljuger oss rakt i ansiktet om.. nä Kling och klang gör er plikt och arrestera alla bedragare. Och det gäller dom politiker och andra som stödjer detta med!

  Gilla

 • heraldikern

  Polisen själva försvarar utebliven aktion på detta sättet!

  https://polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Nyheter/Stockholm/juli-sept/Polisens-arbete-med-inre-utlanningskontroller/

  Då undrar man ju hur det förhåller sig med själva påståendet

  ”Utifrån polisens dialog med arrangören till demonstrationen är uppfattningen att de personer som deltar i demonstrationen vid Medborgarplatsen ingår i den grupp ensamkommande minderåriga personer som har fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut från Migrationsverket”

  att detta skulle vara ett sätt att identifiera klientelet som är till fyllest inom polisen. Utsago av part i målet, kanske!

  Därefter frågar man sig om detta är rätt slutsats av polisen:

  ”Av den anledningen föreligger inget behov av att göra en inre utlänningskontroll, då en sådan kontroll inte skulle leda till någon åtgärd.”

  Frågan om dessa migranter är under 18 år eller över besvarar sig ju själv genom okulär besiktning. När de allra flesta fått allt från ett till tre avslag på sina ansökningar och ännu inte lämnat landet så uppstår naturligtvis behovet av tvångsavvisningar. Detta oavsett om de står under Migrationsverket eller polisen så är det polisen som skall ta dom och sedan skall de utvisas av Polisens Transporttjänst!

  Man har svårt att se annat än att man med ett byråkratiskt, och i det närmare perfekt ordbajseri befriar sig från ansvaret att göra sin plikt då det finns mäktiga politiska intressen i den andra vågskålen oavsett lagstiftningen! Det är en tragisk utveckling måste man säga!

  Liked by 1 person

  • Kattsand

   Jag som trodde man inte kunde utvisas om man var under 18, hur kan då dessa vara minderåriga och ha utvisningsbeslut?

   PS: det finns något som heter ansiktsblindhet som gör att man har svårt att känna igen personer, men våra myndigheter har drabbats av åldersblindhet som gör att de har svårigheter med att bedöma ålder. Ingen bra egenskap för polis som behöver uppskatta ålder för att ge ett signalement.

   Gilla

 • Falköga

  Statsministern och Justitieministern har gömt sig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: