Utbrott av rabies i Marocko


Femton unga pojkar som sexuellt ”utnyttjat” en åsna i ett litet samhälle på landsbygden i Marocko har behandlats för rabiesinfektioner som de fått från åsnan.

De sexuellt frustrerade barnen och tonåringarna fick stanna en vecka på sjukhus för att få rabiesvaccinationer efter att djuret överförde sjukdomen till dem.

Lokala myndigheter har varnat, de söker efter andra som ”närmat sig” och ”beundrat ” djuret, för att begränsa risken för att rabies sprids bland invånarna i regionen.

Förekomsten blev föremål för bespottning och förlöjling bland stadens befolkning.

 

Antalet infektioner vara mycket högre, eftersom vissa familjer föredrog att ta sina barn till sjukhus utanför regionen för att undvika förnedring.

De lokala myndigheterna har beordrat djurets ägare att slakta det för att undvika fortsatt risk för att sprida sjukdomen.

LÄNK


18 responses to “Utbrott av rabies i Marocko

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: