”Mjölken har blivit en symbol för vit makt”

IDIOTI. Tobias Linné – doktor i sociologi vid Lunds universitet – och Iselin Gambert – gästforskare i kritiska djurstudier – skriver på Aftonbladets debattsida om mjölkens centrala betydelse för det västerländska samhället. De skriver att mjölk och mjölkdrickande sedan 1800-talet använts som en symbol i rasbiologiska sammanhang.

De ger exempel på hur representanter från den amerikanska alt-right-rörelsen nu använder sig av mjölkglas som symbol och ur nazister på Youtube druckit mjölk när de skrikit rasistiska slagord: ”Det betyder inte att det skulle vara rasistiskt att dricka mjölk. Däremot har mjölk och mjölkdrickande historiska kopplingar till rasism och förtryck av rasifierade, där mjölken använts som symbol för idéer om vit överlägsenhet”, skriver Linné och Gambert som även säger att för kon är ett glas mjölk alltid en fråga om makt och förtryck.

-Pettersson är inte förvånad över att vårt samhälle ser ut som det gör när skattemedel läggs på detta samt kritiska djurstudier ur genusperspektiv, man får tänka sig för så man inte är rasistisk och serverar de små barnen pannkakor, sylt och grädde med ett glas mjölk…

Nåväl, jag undrar om Coca-cola och kaffe är symboler över de svartas makt?

Men som ni vet gillar jag mångkultur och minns att jag i min ungdom var förtjust i en drink som även gillades av många damer, en Lumumba. Den blandades på enkelt vis med mjölk, O´boy och en rejäl skvätt konjak.

Var man på humör  gick det att snobba till det med riktig kakao, råsocker, mjölk, konjak och toppa med vispgrädde. Fungerade även utmärkt med varm chocklad, en så kallad vinter-Lumumba…

43 thoughts on “”Mjölken har blivit en symbol för vit makt”

 1. I Afrika bland annat,så dricker man mjölk från getter,om jag minns rätt.
  Svarta personer som dricker vit mjölk… ?

 2. Herre Gud, det snöar vit snö i Sverige! Hjälp! Kan vi få be om en utredning avseende denna naturens rasistiska nyck?

 3. I bagerierna använder man mjöl som ju brukar vara vitt. Usch så hemskt då är ju brödet också rasistiskt.

  • Och socker! Och bomull! Och ull! Men det finns ju tackochlov svart ull också. Och snö! Hua så hemskt. Men förorenad snö är åtminstone grå till gråsvart.
   Och så har vi alla rasistiska vita blommor. Nej, skapa en trädgård med svarta tulpaner, brunkulla, svart stockros så är man på säkra sidan.
   Det mest rasistiska måste ju skära och vita rosor vara.

 4. För den som inte gillar vit mjölk finns chokladmjölk. Frågan är hur länge den får behålla sitt namn.

 5. Jag har en vit bil…. Men för att kompensera det, så har jag en svart motorcykel…. Vilken jävla tur…

  • Negrerna har ju vita tänder! Dom är rasister.Hur fans sjukt får ett land bli? Finns det ingen gräns för dårskapen. Och dom säger detta på fullt allvar. För några veckor sen var det om statyer som var vita. Dom var rasistiska. Jag är mycket rädd för hur detta ska sluta. Det är inte dårar från mentalsjukhus som uttalar sig utan det är forskare,media,politiker o.dyl. Detta gör mig otroligt rädd.

 6. Får man ha vita väggar hemma?, grannen har nyss köpt ny bil och den är vit!!!!, jag skall ta ett snack med honom omedelbums. Förresten hur är det möjligt att nästan alla världens idioter har samlats i Sverige och blivit vänsterliberaler.

 7. Jag undra vad är det för människor som gör dessa studier, är det fel på mig eller dom? Sverige börja likna mer och mer som en lekstuga/ lab för de så kallade ”intellektuella” alla idiotiska ideer kan omsättas i den här lekstuga

 8. Politiker måste tagit fasta på sådan här s.k forskning att kon känner sig förtryckt och att bonden utövar makt när kon vill bli mjölkad.Det är därför som så många mjölkbönder har fått lägga ner sin verksamhet.

 9. Finns det ingenting man kan färga mjölken med så den blir svart? Och gärna med tillägg av lite gift så alla vita som dricker mjölken också dör. Nöjda då?

 10. tja ursprunget var ju en trollpost på nåt forum i staterna om att hitta på nåt absurt och too much grej att kleta på alt right rörelsen. märkligt nog så hakade etnovänstern på resonemanget. vilket i sak inte spelar någon roll men artiklar som dessa som spinner vidare på saken visar ju hur körda i huvudet debattörerna är

  • ”4chan” heter siten som påminner lite om den svenska flashback.
   De spred även ut att fingertecknet för OK numera fått en helt annan betydelse (white supremacy) vilket medierna genast hakade på, utan vidare bakgrundskoll. Även ryktet om att Trump festat runt med prostituerade i Moskva kom från dem.
   Deras ”bus” är alltid utförda på ett mycket sofistikerat och trovärdigt vis, och syftet här är väl just att peka på mediernas låga trovärdighet och dåliga faktakoll. Nu har de så även fått Aftonbladet i fällan! (via Lunds universitet, där de säkert ligger dubbelvikta just nu).

   How 4chan Makes Everything Racist; https://getriced.com/4chan-trolls-media-thinking-ok-sign-racist/ Sök ”Top 10 4chan pranks” på youtube för mer.
   Hanif Bali tycks uppskatta denna form av humor (och det gör jag med).
   http://aktuelltfokus.se/wp-content/uploads/2017/07/hanifbalialmedalen.jpg

 11. Dessutom är det möjligen så att den icke vita delen av jordens befolkning försöker ”lura” biologin, genom att alla män har vit sperma… Eller försök att få vita barn?

 12. Klart att mjölk är rasistiskt, det begriper var och en som varken kan tänka fritt eller tänka över huvud taget!
  För ett tag sen var det ju en annan stolle som påstod att elda med ved var rasistiskt! Hur han fick till det vete fan?
  Eller att äta kalles kaviar och en viss sorts glass är ju rent behäftat med livsfara.
  Sverige , ett sinnessjukt land som styrs av fullkomliga idioter!
  Janne

  • Klurigheterna i hjärnvindlingarna hos dem som får allt och alla(utom de själva) att vid behov och agenda klassas som rasistiska är ett enda hottentott-trassel som inte går att reda ut.

 13. Finns det inga anslag till forskning för personer, som kan forska efter varför det finns anslag till nonsensforskning som detta med mjölken.
  Sverige verkar vara fyllt till brädden av idioter.

   • Du är fullständig tokig ”assad”,blomman är ju själv njutningen en varm sommardag. 🙂

   • Till er båda från mig alla 😉 Galten och Stenbock.
    Jag lovar, på heder och samvete, att inners inne håller med er 100 %.

    Jag har blivit PK, jag säger numera bara saker som:

    ”Ta bort det vita skummet på ölen” osv.

    😀

 14. Det gäller att börja drick mer mjölk. Hör jag!
  Det blir minst 3 L/dag.

  Forskning när den är som bäst! Påminner om de slutsatser som dras inom pedagogik och utbildningsvetenskap.

  Jag fortsätter nog med att häva att det var bättre förr.

  • Dessutom känns det orättvis för babbe.
   Låt oss tilldela honom en symbol också!
   Hundskit för brun makt!

 15. Allt är som är vitt är fel nu, nu skall vi inte dricka vit mjölk, feminister uppmanar till abort på vita barn, det kommer nya saker hela tiden.
  Och mjölkdrickare har visst blivit oönskade i ”mångfalden”, nu skall mjölken antagligen ersättas med halal istället.

 16. Det finns många ”forskare” som borde bli av med skattepengarna och tvingas övergå till enklare arbeten som de klarar av.

 17. Men om man bara dricker mjölk från svarta kor, är det då OK?
  Och i analogi med det, i Sverige är de flesta ägg vita, med här i Sydafrika är 99% av alla ägg man kan köpta bruna. Är det också ett utryck för lantent rasism?

Kommentera