83 polisstationer stängdes under sommaren

BROTTSLIGHET. Under sommaren har polisstationerna på 70 orter haft helt eller delvis stängt. Upp mot varannan polis har varit på semester och det har varit svårt att få tag på ersättare.


– Det här handlar ytterst om polisens ansträngda ekonomi som gjorde att vi inte kunde anställa semestervikarier för lika många receptioner som tidigare, säger Christer Lööf, chef för lokalpolisområde Arvika.

En av de drabbade är Magnus Jansson, som driver en sportaffär i Säffle. Som mest har han fått hålla fast snattare i en och en halv time innan polisen varit på plats i butiken. Ofta uteblir polisen helt, säger han till Kvällsposten. 
– Varannan gång nu, då kommer de inte alls. Då får vi släppa dem.

-Pettersson undrar hur polisledningen tänker och undrar hur det skulle gå om de drev en sommarkrog eller exempelvis varuhuset i Ullared. Skulle de stänga då också på grund av semestertider och vänta sig att kunderna skulle komma på tisdagförmiddagar i november i stället???

16 thoughts on “83 polisstationer stängdes under sommaren

  1. Vår rikstomte får ingen information så han vet inte om att det fattas poliser. Det är ingen som berättar det för honom och det är inget han kan påverka, MEN han tar det fulla ansvaret så skicka stöldfakturan, skadegörelsefakturan till statsministern, Rosenbad. Betalar han inte skicka till Kron Kalle för utmätning

  2. Ok, budskapet från samhället är alltså att nu ska medborgarna själva sköta lag och ordning? Är därmed våldsmonopolet avskaffat? Blir det skattekompensation?

  3. Rikspolisgrisen måste bort tillsammans med hans närmaste genus-polischefer!

    Minns ni filmen där tre poliser plus en väktare inte klarade av att omhände ta en stenkastare!

    • Dessa tre Barbie-poliser lär fortfarande vara i tjänst. Till nytta för vad kan man fråga sig?

  4. TV 4 nyheter pratar om skolbränder och bilbränder i allmänhet. Bror duktig pratar om vad är det som händer,inte ett ord om invandringen .Vi har inte haft bränder i det omfattningen som vi har nu.När börjar vi inse fakta och börja rensa ut alla jävlar som är här och ställer till massa Skit? Tack för ordet Adolf

Kommentera