Ett svenskt barn kan alltså inte längre anses som utländskt!?

INVANDRING. Ensamkommande barn förlorar rätten att få hit sina föräldrar efter att de blir svenska medborgare. Centerpartiet anser nu att lagen behöver uppdateras. – Det är klart att man inte ska ha sämre förutsättningar för att man har blivit medborgare, säger Johanna Jönsson, centerpartiets migrationspolitiska talesperson.

Enligt en paragraf i utlänningslagen förlorar barn som har fått asyl i Sverige rätten att återförenas med sina föräldrar, efter att barnet har fått svenskt medborgarskap.

Ett svenskt barn kan alltså inte längre anses som utländskt,enligt SR, men tydligen kan ett utländskt barn bli svenskt på ett par år!

-Pettersson undrar var problemet är? Ingen har förlorat rätten att återförenas. Det som Sveriges Radio kallar ett barn är en vuxen och myndig person som tydligen varit här i några år minst och blivit ”svensk” enligt lagen. Menar Sveriges Radio och Centerpartiet att den här vuxne ”svensken” ska ha någon typ av speciallag som tillåter honom att importera utländska vuxna personer efter behag.

Vill han träffa sin föräldrar som tydligen bor i ett annat land och så har gjort i många år så får han väl göra som andra svenskar. Åka och hälsa på dem och betala själv. Vill föräldrarna komma hit så är arbetskraftsinvandring tillåtet. Vad tror grabben? Att andra svenskar ska betala för hans föräldrar…

18 thoughts on “Ett svenskt barn kan alltså inte längre anses som utländskt!?

 1. Det är sedan länge ett empiriskt faktum att charlatanerna inom det centerpartistiska cenaklet ägnar sin huvudsakliga tid till att legalisera asylbedrägeriet genom att hänvisa till den i dessa tider så populära emotionella bevekelsegrunden, där allt av förnuft och rationalitet systematiskt åsidosätts till migrantinvasionens fromma.
  Andreas.

 2. Jag är trött på detta asyl-haveri.Nu byggs det modulhus i en rasande fart till asylfuskare som går under benämningen barn,bostadslösa Svenska ungdomar skiter man i. För att inte tala om många fattigpensionärer som lever på svältpension. Sjuklövern o alla medlöpare må brinna i helvetet.

 3. Jag skiter faktiskt i om Anders Borg visar snoppen offentligt. Men däremot skiter jag inte i vad mina skattepengar går till. Att poliserna har tid och resurser för att jaga några killar för att de knytit plastband på ett Hvb hem i min förra hemstad kungälb. Eller för att de anmäler Anders Borg. Då har de för fan tid att utreda alla andra brott mot kvinnor som de så snabbt lägger ner på av tidsbrist.

  Killen och alla andra ensamkommande får resa till sina föräldrar och återförenas där dom är. Kan dom inte leva utan sina föräldrar som dom påstår, så borde ”barnen” kunna offra sitt PUT och åka hem igen.
  FNs barnkonventionen vill ju att barnen ska återförenas där föräldrarna är och inte tvärtom. Men Sverige gör tvärtom.

  • Blev lite stavfel här och var, men alla som har katt vet att dom har en tendens att vara i vägen. I mitt fall hade jag en katt som trampade katt på bröstkorgen och samtidigt vill kela. Inte lätt att stava på mobilen då.

 4. Miljöpartiet går mot sin undergång pga sin destruktiva politik och stolliga företrädare. Dessa verkar gå övar till centern, så vi får väl se hur det går med det partiet i framtiden!

 5. Ja jag håller med om att de får återförenas så mycket de vill utan att Svenska staten skall blanda sig i. Åk till landet där föräldrarna finns. Naturligtvis skall de själva betala för sina privata resor, som alla andra får göra. Vad håller centerpartiet på med för larv?

 6. Det skulle påföras deras hemland att betala för rymmarna så att de styrande i landet har incitament att hålla dem hemma. Avdrag på bistånd eller minskad import är åtgärder vi kan ”ta betalt” genom.
  Noggranna id-uppgifter avseende fingeravtryck, dna och övriga kännetecken som lätt kan id dem.

  Här kunde mycket gjorts om politikerna haft uppgiften klar för sig. De verkar inte riktigt ha förstått sin uppgift.

  • Det kommer att visa sig i nästa val om Svensken är trött på att betala eller inte.

 7. Om han är statslös och saknar sin familj (varför skulle han annars vilja ta hit dem) då är ju lyckan gjord när han hittar både familj och stat. Då behöver han ju inte den tillfälliga hjälp vårt land på sin gräns borde erbjuda.
  Så här typer av bedrägeri där familjen plötsligt dyker upp borde innebära att medborgarskap och uppehållstillstånd annulleras samt utvisning på livstid. Han kan återförenas med dem i den stat de tillhör och behöver aldrig mer besvära oss med sina bedrägerier? De har redan kultur och språk och vi slipper försörja en hel familj en livstid.

  Det är faktiskt mycket mycket värre än att Borg visar ormen och vill jämföra med andras. Om han är expert på det kanske han kan användas för att bedöma åldern på de ensamkommande? Så får han en exklusiv närkontakt med dem han lockat hit genom att underminera vår ekonomi.

 8. Det naturliga är att barnen flyttar tillbaka till föräldrarna som uppenbarligen kan bo i sitt land.

 9. Arma centerparti med sådana stolpskott, upp som en sol och ner som en pannkaka. Blir fint par lö o lö, härliga tider

 10. Centerpartiet har en syn på migrations politik som vi ska akta oss för.

  Jag tycker centerpartiet ska titta på vad som har hänt med den invandring som redan har tillåtits de senaste åren. Volymerna har varit för stora och integrationen fungerar mycket dåligt.

  Segregationen i det svenska samhället bara ökar.

  Påfrestningarna på olika samhällsfunktioner belastas nu alldeles för hårt.

  Kostnaden för vårt samhälle är enorma, för den misslyckade asylinvandring som har bedrivits de senaste åren. Det är fakta.

  Fast är man centerpartist så kanske man tänker som sin partiledare.

  6 december 2015, säger Annie Lööf.

  ”Människors frihet viktigare än svenska system.”

  Fast det är ju helt tvärtom.

  Fungerande svenska system är viktigt för människors frihet.

 11. Ja givetvis tror grabben att vi ska betala för att hans
  föräldrar ska leva på vår bekostnad, det är ju så dom blir
  informerad av flyktingsmugglarna och dummerjönsarna
  i bland annat centerpartiet. Man har bara rättigheter som
  invandrare, inga skyldigheter, vilket vi ser prov på dagligen.

  Det är väl denna Johanna Jönsson som behöver uppdateras
  om det nu ens är möjligt, för om C. P är så enormt korkat
  att dom tror att vi kan ta emot 30-40 miljoner nya välfärdssnyltare
  när dom inte ens lyckats att få ordning på dom 2 miljoner
  som redan är här, ja det partiet är verkligen i behov av
  uppdatering om verkligheten, den som dom inte tycks
  leva i!

 12. Medier tar upp det här som om det vore förfärligt och utan att ange vilket regelverk vi har. Normalt kan man väl få svenskt medborgarskap 5 år efter uppehållstillstånd. När jag läste hos Merit Wager kan man, om man är statslös, få medborgarskap efter 2 år.

  Hur lång tid behövs för att komma på att man har anhöriga?

  Dessutom får man väl inte ta hit anhöriga om man är över 18 år.

Kommentera