72-årig kvinna döms för hets mot folkgrupp


INRIKES. En 72-årig kvinna från Malmö skrev rasistiska saker på Facebook. Nu döms hon för hets mot folkgrupp. Kvinnan hade i två olika Facebook-grupper benämnt afghanska män som ”skäggapor”. ”Sluta o ta in skäggaporna så sluter all skit i detta samhälle.”

Så uttryckte sig den 72-åriga Malmökvinnan i ett kommentarsfält till en nyhet som handlade om att sexuella ofredanden ökat i Uppsala.

Kvinnans hat stannade inte vid afghanska män. Hon hatade även på regeringen och ”alla vänster kommunistfittor”. ”Sinnesslöa är dom allehopa”, tyckte kvinnan.

Då kvinnans kommentarer både gav uttryck för missaktning mot en viss etnisk grupp, och därutöver skrevs i ett forum där kommentarerna kunde få stor spridning, dömmer Malmö tingsrätt nu kvinnan för hets mot folkgrupp. Hon ska betala 80 dagsböter på totalt 4000 kronor.

Skånska Dagbladet

-Pettersson undrar om romanen 1984 blivit verkligheten, statsministern kan kalla stora delar om befolkningen för nazister ostraffat men att kalla vänstern för kommunistfittor går inte bra. Skäggaporna kan också kalla flickor för svennefittor utan straff men…

Jag kan ju samtidigt passa på att påminna några av er om att vårda språket i kommentarerna. Om ni undrar varför en och annan kommentar försvinner så har ni troligen svaret där. Dock hinner jag inte läsa alla kommentarer.


25 responses to “72-årig kvinna döms för hets mot folkgrupp

 • jgarn

  Hyckleriet når nya svindlande höjder.

  Gilla

 • larslindblog

  Skulle vilja att domstolen förklarar varför man inte får kalla män som är asylbedragare för nedsättande saker ???

  Liked by 1 person

 • Mr Jordan

  Ja, hon uttryckte sig klumpigt. Hon borde åkt till Syrien och mördat människor istället, då hade hon sluppit straff. Det vore klädsamt om politikerna i hennes kommun delar på böterna och sedan avgår. Det har de garanterat råd med och invånarna gör samtidigt en stor vinst.

  Liked by 2 people

 • Tony

  Ja fantastiskt att pensionerade poliser håller på med
  dessa löjligheter istället för att ställa upp och hjälpa
  kollegorna inom poliskåren att åtminstone lösa något
  av alla grova brott av alla slag som förekommer.

  Herre jisses, det här landet blir värre för var dag!?

  Liked by 1 person

  • Erika

   Man kan egentligen inte annat än skratta åt eländet! Nu ska pensionerade poliser granska vad andra pensionärer säger på Internet. Sverige är rena dårhuset!

   Gilla

 • angelicaplacet

  Det är tydligen en grupp av expoliser som letar efter fel i kommentarer och anmäler.

  Liked by 1 person

 • gamgubben

  Vilken apa har kunnat anmäla henne?
  Det måste vara en världssensation att apor nu kan läsa!

  Liked by 2 people

 • Jhonsson

  Vilket fruktansvärt brott kvinnan begått! Man häpnar över domstolarnas prioriteringar. Man lägger ner mål om våldtäkter, rån, ja nästan allt men det här tar man sig tid till att hålla på med.
  Allt i den politiska korrekthetens anda!
  Finns det inte värre brottslingar att föra inför domstol?
  Verkar var lite drag av Ankeborg.

  Liked by 1 person

 • Fredde

  Att kalla kvinnliga poliser och vakter för svennefittor, horor och att de ska knullas och dödas ger inget straff.

  Exempel:
  ”En kvinnlig polis får finna sig i att kallas hora. Det kommer hovrätten fram till och friar en man från åtal för förolämpning.”

  En till:
  ”Mannen hade gripits av polis. I samband med gripandet hade han upprepade gånger skrikit ”hora” och ”fitta” till de kvinnliga poliserna.
  Tingsrätten friade mannen. Motiveringen var att det ”måste finnas en viss tolerans mot att personer som blir föremål för ingripande ger uttryck för sina känslor i mindre väl valda ordalag”.

  Det ingår liksom i yrkesrollen att bli förnedrad…

  Men, om det snackas andra vägen, då tar det hus i helvete!

  Gilla

 • The proud Swede

  Kan vi starta en insamling och swisha pengar och hjälpa den stackars fattigpensionären med hennes böter?

  Gilla

  • Bosse

   Ja, en bra ide.Damen hade också ryggrad och sa att hon tar inte tillbaks något av vad hon sa.Annars så är det vanligt numera att även stora starka män pudlar.Qviberg ett exempel.Vi måste se vad vi kan göra i det här fallet. Betala hennes böter och Pettersson kan förmedla detta till andra tidningar så hon blir berömd och då kanske rättssystemet får sig en tankeställare.

   Liked by 1 person

 • Albert

  Exakt NÄR blev ”kommunistfittor” och ”skäggapor” klassificerade som egna folkgrupper? Och VAD ligger det egentligen för nedsättande i de uttrycken?
  Vi härstammar ju alla från apor, och kvinnor med kvinnliga könsorgan utgör hälften av jordens befolkning. Är det kanske sharia som slutligen slagit igenom i de svenska domstolarna?

  Att bli kallad ”kommunistfitta” skulle i vissa sammanhang t.o.m. kunna upplevas som något positivt. (till exempel av en manlig kommunistisk sinnesslö regeringstänsteman som lider av den nya innesjukdomen könsdysfori https://www.svt.se/nyheter/inrikes/konsdysfori-okar-sarskilt-bland-unga ).
  En Lejonsvansmakak (=Skäggapa) med dålig skäggväxt skulle nog känna sig stolt och glad över att bli kallad för den skäggapa som den verkligen är. (extra mallig skulle den bli om den visste att deras art numera, enligt svensk domstol, tycks kunna räkna in sig bland människosläktet).

  En mycket märklig dom mot ett oskyldigt tankebrott, och som i sin tur kommer att bidra till att folk tappar respekten för lagen…

  Gilla

 • Bernt

  Sanning och upplysning står inte högt i kurs i Sverige!

  Gilla

 • Mimi N.

  Pack of wolves – a whole lot of coward bastards – attack a sweet old lady for speaking up her mind ! You’ll never stop the truth, you toothless dogs !

  Gilla

 • Nisse

  Hela 7klövern skulle dömas för hets mot folkgrupp (dvs Svenska folket)

  Gilla

 • mari

  Vårt sk rättssystem har heltids – jobb på att förverkliga ”Sverige i tidens slogan ”Skillnad på folk o folk”. Nazisten Löfven står över allt o pekar med hela handen. Han är för fan värre än Tyskland nazister var. Där skedde utrotningen i läger av icke önskvärde. Här i landet har SS tom tagit över i våra sk Domstolar. Domen ska bli hård mot sossepacket. Gud ser er. Inga gömställen existerar.

  Liked by 1 person

  • Bosse

   Rättssystemet har totalt slutat fungera när man kan åtala en dam som bara har yttryckt en åsikt.Men våldtäktmän går fria i parti och minut.Åtalen läggs ner.En som bombhotade ett tåg igår fick åka vidare sen polisen hade kollat att han hade ingen bomb.Sjukt.En som hade ringat in ett HVB hem för ensamkommande med plastband blev åtalad.Polisen hade lagt ner ett års jobb på att finna honom.Nationellt Forensiskt centum fick fram fingeravtryck efter ett år.Då hade man resurser och manskap. Ett fullständigt sjukt land
   som denna regering har skapat.Man vill bara fly härifrån.

   Liked by 1 person

 • Magnus

  Alla är inte lika inför lagen.

  Men när pendeln har vänt fullt ut och alla har vaknat kommer orden 72 åring skrivit vara legitima och orden från motståndarsidan vara oacceptabla och straffbara.

  Dagen kommer!

  Liked by 1 person

 • Wally Walrus

  Så kommunistfittor och skäggapor har nu blivit folkgrupp?
  Märkligt, vill minnas att en viss ordförande för advokatsamfundet nyligen kallade Sverigedemokrater för brunråttor utan påföljd.
  Likheten inför lagen är uppenbar.

  Liked by 2 people

  • Ama Tona

   Det finns bara ett sätt, och nu tycker att jag har blivit tjatigt ..Skicka till regeringen….MSB och olika myndigheter , visa att vi vet vad som pågår….
   Det kan inte vara så att vissa kan kalla andra för vad som helst , kan strunta att följa Sveriges lagar , kan få skadestånd när de bryter med samhället etiken och normer t.ex skaka hand som hälsning av en kvinnligt chef och dessutom få skadestånd …
   Göra offentliga uttalande att kvinnor som inte är ”täckta” förtjänar inte respekt.. Att svenska tjejer är h…. att kalla svenskar för dumma svennar som låter sig luras ..Våldta , begå hedersmord i religions namn… Lura till sig enorma bidrag som flykting som flyr kriget fast de har medborgarskap i andra länder och åker på semester till landet de flyr ifrån!!!!
   Det är klart att det skapar oro och desperation, folk börja reagera på orättvisan på alla möjliga sätt när man ser att de som skall skydda folket agerar emot…

   Ju fler som skickar in desto bättre och man ska vara noga med hur man tar upp det för att inte bli åtalad…

   Gilla

 • Jhonsson

  I Sverige är det farligt att kalla spade för just spade

  Liked by 1 person

  • Grune

   Man får passa sig väldigt noga så man inte säger någon sanning för det är det grövsta brott man kan utföra i Absurdistan ( f.d. Sverige ).

   Gilla

 • ossie

  Viktiga saker vårt rättsväsende sysslar med.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: