400 kilo mögligt och smutsigt kött omhändertogs från Eskilstunabutik

INVANDRING. Flera hundra kilo kött har omhändertagits från en butik i Eskilstuna. Orsaken är för höga temperaturer och smuts i en chark med tillhörande kylrum. Det var en renhållningsarbetare som kontaktade kommunens livsmedelsinspektörer och berättade att butikens soprum var så överfullt att det inte gick att hämta soporna.

Kontrollen genomfördes förra veckan, och det gäller en mindre butik i Eskilstuna som hade stora brister i sin kötthantering. I inspektörernas beslut framgår bland annat att det var smutsigt i chark och kylrum. Det förekom exempelvis mögel, spindelväv och gammalt blodstänk på golv och väggar.

Droppade ned på andra kroppar – Enligt kommunen droppade det även från upphängda djurkroppar ned på andra djurkroppar som låg på golvet. Dessutom var det för höga temperaturer i alla utrymmen där kött förvarades och hanterades.

Kommunen beslutade därför att förbjuda butiken från att sälja kött och att överhuvudtaget använda charken och kylutrymmet till kötthantering.

-Pettersson undrar vad det kan vara för butik. Varken SVT eller Eskilstuna-Kuriren vill uppge namnet på butiken, så jag struntar i att länka, som riskerar kundernas hälsa men en idé kan kanske vara att titta på vilken sorts kött som beslagtogs. Det var totalt 400 kg. Bland annat 105 kilo fransyska, flera hela lamm och hela kartonger med nötnjurar och komage.

Inget fläskkött, konstigt!

I flathetens land så stängdes inte butiken utan de förbjöds bara att sälja kött tills alla ytor är rengjorda. Bättre att stänga butiken, i varje fall en kortare tid och kolla all livsmedelshantering, inköpskanaler, skatter osv.

Men, givetvis är det bara otur, de följer säkert shariareglerna i butiken, vad den nu hette igår, idag och kommer att heta i morgon när skattemyndigheterna vaknar…

MARIA LIVS I ESKILSTUNA HB i Eskilstuna med bolagsformen Handelsbolag grundades 2010. För 2012 finns det ingen registrerad omsättning för bolaget som totalt har 0 anstallda. Bolagets kontaktperson är Amjed Daniel Awraha. Företagets registrerade adress är Nyforsgatan 29, 63225 Eskilstuna.

16 thoughts on “400 kilo mögligt och smutsigt kött omhändertogs från Eskilstunabutik

 1. Sverige har härmed berikats i en omfattning som fört det forna välfärds- och föregångslandet tillbaka till den mörkaste delen av medeltiden, där begrepp som hygienteknik och livsmedelshantering ännu var obekanta.
  Andreas, djupt äcklad.

 2. Inte så konstigt om ägaren till köttet,kommer från ett Mena-land.
  Har under åren jag jobbade i en del av dessa länder sett ett antal köttmarknaden. Supersnuskigt!

 3. Varför förbjuda dessa butikers kötthantering, ingen normal Svensk handla där. Låt dem sprida detta bland sina gelikar så kan de dö i diverse sjukdomar av sitt Halal kött, självsanering

 4. Vad hade skett ooom det varit en svensk butik ? Skatterevision och därpå dryga böter vore då normalt. Nu växer dessa orientalska basarer upp som svampar ur jorden,i alla No-go zonerna.

 5. Bilden av affären – ser ut att vara från Nyfors, en stadsdel med hög andel invandrare. Det var i det området frittösmoskén brann.

 6. Det är väl den typ av kött som används till Kebabkött. Hade själv inte blivit drabbad, slår en båge om både Halal och Kebabkött (är väl också i normalfallet Halal).
  Säg nig till Halalslakt: där djuren låtes dö av förblödning som kan ta upp till 10 minuter eller mer (större djur) och terrorfinasiering (en del av Halalcertificieringsavgifterna går just dit).

Kommentera