Krigsfartyg till Libyen


Italien tänker skicka krigsfartyg till de libyska farvattnen för att hindra människosmugglare och migranter att ta sig över Medelhavet.

Det är på begäran av Libyens premiärminister, Fayez al-Sarraj, som Italien skickar minst fem krigsfartyg som ska hjälpa den libyska kustbevakningen att hindra människor att ta sig över till Europa.

I en förlängning kan också drönare, helikoptrar och flygplan komma att användas. Man beräknar att så många som 500 till 1 000 män och kvinnor kan komma att ingå i operationen.

Modellen man tänker använda liknar den i ”Operation Alba” 1997, då italienska trupper ledde ett internationellt uppdrag i Albanien med syftet att stabilisera landet efter inbördeskriget och förhindra människor att ta sig över Medelhavet till den italienska kusten. Skillnaden är att operationen nu kommer att genomföras till havs, inte på land.

Den italienska flottstyrkan kommer rädda migranter i nöd, men återföra dem till Libyen och inte vidare till Italien. På det här viset tror man också att antalet fartyg från olika hjälporganisationer som hämtar upp migranter allt närmare Libyens kust ska minska.

Corrieri


19 responses to “Krigsfartyg till Libyen

 • jgarn

  Både Kustbevakningen och Sjöräddningen är i medelhavet och motarbetar Sverige.

  Gilla

 • Mjölner

  Om detta är sant kommer fyllot Junker att gå i taket sluta flytta möbler och börja boxas på riktigt. Hoppas Italienarna sänker den svenska illegala kustbevakningsbåten och landsätter besättningen i Libyen tillsammans med negermobben.

  Liked by 1 person

 • salrol

  EU-kansliet kommer snart att uppfinna en ny lösning som saboterar Italienarna. Snart lär t ex dessa smugglare finansiera att deras ”goda” lakejer bland hjälporganisationer upprättar ett antal direktlinjer med flyg till resp Européiskt land. EU-kansliet försökte för ca halvåret sedan med att upprätta sådana flyglinjer från grekiska flygplatser – tills det avslöjades av media ur f d öststaterna – men troligen är ”avbrottet” i flygningarna tillfälligt.
  EU-kansliet har en helt annan agenda än vad EU-parlamentet står för och parlamentet körs regelmässigt över med byråkratiska metoder. Viktigt inom EU är att klippa bort alla dessa fanatiska kultur-marxister som kör sina egna ”race” inom ramen för EU-kansliet. I princip är det omöjligt att bli anställd inom EU-kansliet om man inte är känd kultur-marxist. T o m värre än svenska Public Service/MSM.

  Liked by 1 person

 • larsson

  Det blir mer och mer tydligt enligt EU, att migranterna skall stanna i första landet, tvärt emot var Merkel och Junker har förstått.
  Då vill det till att Italien täpper till sin gräns.

  Liked by 1 person

  • Johanes Döparen

   Italien borde satt in alla resurser mycket tidigare för att stoppa detta men Liberalen Cecilia Malmström i EU har gjort allt för att stoppa dem. Sveriges politiker vill verkligen skada oss svårt MEN de tar aldrig några konsekvenser själva!
   Ingen människa på jorden ska kunna ta sig på falska grunder till något annat land och kräva att bli försörjda….Det är bara till bidragsparadiset Sverige det är möjligt genom en vansinnig signalpolitik från dessa råttor till politiker!
   Det förväntas att miljoner är på väg från Afrika via Libyen till Europa….Det är tamefan dags att stoppa dessa flyktingsmugglare med HÅRT MOT HÅRT!!!!

   Liked by 1 person

 • Peter Skoglund

  Förnuftigt tänkt.

  Sedan hoppas vi att ”signalpolitiken” till flyktingar( indirekt flyktingsmugglare) som har sänts ut från bl.a. Sverige och Tyskland, ändras med det snaraste.

  Hjälp i närområdet måste vara ”prio ett”, i hjälpinsatser, i en humanistisk flyktingpolitik från europeiskt håll.

  Då kan vi många rädda liv.

  Gilla

  • Korsfarare och otrogen hund

   Det absolut viktigaste,överordnat allt annat,är att vi räddar och försvarar värdefulla europeiska liv.Stoppa invasionen!

   Liked by 1 person

  • Mimi N.

   Till vilken nytta rädda liv ? Vem kommer att rädda våra barns och barnbarns liv när vi går bort ?

   Gilla

 • Dumstruten

  Mitt förslag är att alla de politiker och tjänstemän som förlorar sin anställning i stället för monetära bonusar och ersättningar ges den stora glädjen att på plats vara en del av den personalstyrka som ska serva och bistå dessa migranter. De har i alla avseenden gjort sig förtjänta av livets hårda skola. Och vad kan vara bättre än att få förenas med och på plats leva tillsammans med de människor de premierar högst.

  Gilla

  • Dumstruten

   Till nästa höst senast kommer det att finnas en hel del med anknytning till dagens regering som kommer att behöva sysselsätta i stället för att ytterligare dränera vår ekonomi. Mp kommer att tillsammans med t ex statsministern på plats utvärdera alla de toalettsystem som de vurmar för samt även bedriva närstudier hos de terror verksamheter de gynnat?

   Gilla

 • Mm

  Inte en minut för tidigt, åter till hemlandet.

  Gilla

 • Ulli

  Macron already changed his mind on some things:
  http://m.france24.com/en/20170728-hotspots-libya-french-president-macron-announcement-migrant-crisis-refugees

  Don’t believe anything before you see it is actually happening.

  Gilla

 • finnjävel

  Jag blir faktiskt lite mörkrädd. Det tog flera år med tusentals drunknade i medelhavet innan folk i Italien kom på att man måste börja skydda sina gränser.
  Vad händer om de 5 miljoner flyktingar som nu trycker i Erdogansharialandet skulle få för sig att promenera hit. Eller 15 miljoner små negerpojkar hittar ett sätt att ta sig till Spanien.
  Tar det också ett par år innan man kommer på att man skulle kanske ”göra nåt”.

  Europa måste skydda sina gränser med militärt våld om så behövs.

  Annars kommer vi att drunkna i ”flyktingar” och hela stället blir en stor jävla cirkus.
  Nu är det säkert någon som tycker att det är redan för sent och Europa redan är förstörd. Nja – jag tror att det här som händer nu är bara ett litet smakprov av kaoset som kommer om vi inte gör nåt – NU!

  Liked by 1 person

 • Lilla fröken PK

  Det låter ju nästan för bra för att vara sant! Låt oss hoppas att Sverige tar hem vår kustbevakningsstyrka, som inte har i Medelhavet att göra.

  Gilla

 • gamgubben

  Den bästa nyheten, på länge!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: