25 thoughts on “Dumma Borgarna

 1. Om man tänker på körkortsregistret. Här finns alla uppgifter namn, personnummer adress inklusive foton som en id-kapare behöver, rena guldgruvan för bedragare med fientliga planer. Det är inte fullt ut reparerat förrän alla nuvarande körkortsinnehavare dött, om säg 60-70 år. Förhoppningsvis finns något i streckkoden var tionde år, eller om man förlitar sig på fotot, som bekräftar giltigheten, Så i bästa fall 10 år innan skadorna i det fallet raderats för hela befolkningen. Det tycker jag är nog så oroande. För övrigt har jag svårt att förstå myndigheternas sätt att handskas med Svenska folkets privata säkerhet, för Transportstyrelsens hantering verkar vara samma vårdslösa mönster, som Migrationsverket använder. Man låter flyktingar utan identitet komma in i landet utan att veta något om deras avsikter. Man placerar ut kriminella, terrorister eller kanske de med smittsamma sjukdomar bland Svenska människor utan nödvändiga kontroller. Man låter nästan 100 000 papperslösa utan tillstånd olagligt vistas i landet. Vilken regering vill och kan….. skapa ordning?

 2. Det bästa hade varit om svetsarn avgick med omedelbar verkan. Hela den här käbbel om transport styrelsen är bara spel för att få oss tro att dom jobbar för Sveriges Väl. Vi har allvarliga problem med,kriminalitet,bränder,otrygghet överallt det tycker jag att svetsarn borde få tag i.Tyvärr det händer inte han gör ingenting,avgå svetsarn gör något bra för Sverige.Mvh Adolf

 3. Visst är det konstigt. Alla gjorde precis det de skulle och allting precis rätt och ändå gick det käpprätt åt h-e. Och det är så, som det ofta sker i politikernas värld.

   • Ja, Morgan Johanssons längd använder man sig ofta av, vad nu den ska ha för betydelse för en ministers kompetens.

   • Mia
    Nej längden är väl mindre problem, han kan ju låna marjasins stege när han ska ta över trösklarna.
    Annars finns kanske ullenhags pall ledig till att låna.
    Där ullenhag nu bor så är han en lång man.

   • Det är ett uttryck som handlar om en människas kompetens och förmågan att utveckla den. En potential att växa finns särskilt för den som inte är så rikligt begåvad.

    En som t ex kritiserar Ungern för att de sätter gränser och som senare tvingas leva med att det var det klokaste beslutet för att hantera en ström av människor som migrerar. En som inte har den erfarenhet som andra länder har men som tror sig vara den rätte att mästra andra. Det är en människa som skulle behöva växa. Men alla växer inte av att ges uppgifter över deras förmåga. Tvärtom går de under (finns exempel på en ung minister som just nu lämnat av hälsoskäl) och de vet oftast inte sin egen gräns, långt mindre andras.

    Frågan kvarstår:
    Kommer Morgan att växande uppgiften? Löfven kan ha missbedömt hans kapacitet precis som han gjorde med Wikström. Det är en ledares uppgift att inte bryta ned sitt lag. Inom sporten finns det en träningskultur. Inom politiken tycks det sällan vara så att de tränar sig på ett professionellt sätt för sin uppgift. Därav dessa ständiga misslyckanden.

    Morgan vill gärna vara en stor man men det finns inget som tyder på att hans sinnen är så skärpta att det kommer att lyfta honom till de höjder han skulle behöva nå upp till för att kunna lösa den uppgift som tornar upp sig på bordet framför honom och som gör att han snart inte syns bakom alla utmaningar som skyffla över honom.

   • Din kommentar var tvetydig men nog syftade den på Morgan Johanssons längd.
    Om Löfven valde rätt person för uppdragen får tiden utvisa eller den som lever får se….

    Det du uttalar om Gabriel Wikström kan ju lika väl gälla Jimmie Åkesson eftersom de två drabbats av samma sjukdom.

  • Mia ! Vi har förstått var du står . Men kan du motivera vad som är bra med våran regering och vad som funkar bra i vårat land ? Skola , sjukvård , äldreomsorg och polis går på knappt knäna . Små barn springer omkring och rånar , det sexofredas , skjuts , dödas och våldtas varje dygn . Nya områden med invandrartäta boende som ger stora problem utökas . Våra pensionspengar kommer att minska . Våran välfärd hotas drastiskt . Så Mia , kan du förklara vad som är bra ?????

   • Nu var det Morgans Johanssons längd jag kommenterade och inget annat.
    Jag har för den skull inte påstått att att allt funkar bra i vårt land.
    Jag har varit mycket kritisk till att man tagit hit fler flyktingar än vi har klarat av och det har fått negativa följder på flera områden.Dessutom att det tagits emot så många killar/män vilket också fört med sig konsekvenser.
    Men nu har flyktinginvandringen kraftigt minskat och man får göra det bästa av situatuionen.
    Och det tror jag inte går bättre om något annat parti skulle ta över.Jag kände mig inte imponerad av Alliansens alla år vid makten.

   • @Mia
    Det är bara du som tar upp Morgans längd. Varför tar du upp den som om det skulle ha betydelse för hans insats?

    Det kan påverka vid intervjuer då han ständigt brottas med att alla ser ner på honom och att han ständigt fångas i ett ovanifrånperspektiv som inte alltid är så smickrande för en man vars hormonella predusposition också spelat honom sprattet att minimera hans hårväxt. Deg är annars standard bland fotografer att zooma in på ansiktet och avstå från Att ta med det område som är kalt på män som saknar hårväxt på huvudet. När personen är liten till växten blir detta inte lika lätt eftersom den kala hjässan av naturliga skäl blir det som blir den del som kommer att dominera bilden. Att förväxla denna mindre smickrande framställning som han upprepade gånger konfronteras med och tro att det speglar hans kompetens känns som ett misstag du tydligen gjort när du hänvisar till hans längd.

    Du skulle vinna på att ägna dig mer åt sakinnehållet han förmedlar – eller bristen på sakinnehållet. I stället för att fokusera på en människas längd. Det är genetiskt och inget han kan välja. Lika lite som kön eller hudfärg. Dock kan det vara så att visa gener kan typ för såväl mentala som kroppsliga egenskaper. Så en viss samvarians kan finnas.

    Vi får se om Löfven gjort honom en otjänst som riskerar att i stället förminska honom. Eller om han tar sig i kragen, lyfter sig och växer med uppgiften. Han kan lika gärna gärna bli nästa minister vars hälsa säger ifrån.

  • Skall det i så fall inte stå 1½-1… Eller räknar du dvärgen som en hel ? För min del räknar jag honom som en nolla !

   • När sossar diskuterar då är det längd,vikt,ålder o.s.v som är samtalsämnet.Tänk om ni sossar med du Mia i spetsen kunde prata om intelligens nån gång som en viktig ingrediens.Det finns aldrig med på eran agenda.Jag tar för givet att du är sosse,eftersom du grattade Löfven när han fyllde 60 år.Vi andra skulle aldrig gratta en sån förrädare och svenskhatare.

   • Precis vad jag tänkt om er när vissa politiker – inte bara Morgan Johansson – kallas för dvärgar.Plus alla andra elaka kommentarer om politikers utseende. .

    Jag grattade Stefan Löfven på hanns 60-årsdag för att jag tycker han är en trevlig person och landets statsminister.

    Och du får gratulera vem du vill för mig, det lägger jag mig inte i.

   • Kanske inte den vackraste eller mest väldoftande.
    Jag har sett en sådan i Bergianska trädgården, ganska intressant.

 4. Alliansen är inte borgare utan socialister de med:
  – Under Reinfeldt åren delades ~ 800’000 PUT ut, de allra flesta till asylinvandrande (inkl. anhöriga) mohammedaner.
  – C vill ta in 30 miljoner.
  – Högerpartiet (mittenparti) -> Moderaterna (halvsocialister) -> Nya Moderaterna (helyllesocialister)
  – Liberalerna tidigare FP var så länge jag kan minnas för ~ fri invandring
  – KD/KDS stod aldrig upp för de kristna värdena (den gyllene regeln och lagstiftning baserad på fakta och logiskt resonemang)

Kommentera