Araber orsakade polismans död

INVANDRARVÅLD. I söndags förmiddag rånades  Tips & Tobaks-butik vid Kaggeledstorget i Göteborg av fyra personer. Efter rånet sprang tre av gärningsmännen över motorvägen E20 vid Ånäsmotet och en av poliserna som snabbt var på plats sprang till fots efter rånarna på den hårt trafikerade vägen, där blev polismannen påkörd av en bil och avled senare av sina skador.

Den dödade polisen var 43-år och far till två barn, sex och nio år. Bilisten som körde på polisen är inte misstänkt för något brott.

De fyra rånarna greps. Nu har tre av dem begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för rånet vid Göteborgs Tingsrätt.

De tre är invandrare med rötterna i Mellanöstern och har tolkbehov på arabiska, två är 18 år, en är 24 och den fjärde, också invandrare har omhändertagits av socialtjänsten på grund av låg ålder, 16 år.

En saknar fast adress, en är skriven i Angered och en i Gunnilse. De sitter häktade misstänkta för rånet och har tyvärr inget formellt ansvar för polisens död.

Kollegan Peppe Larsson skriver om den dödade polisen på Twitter.

Andra kollegor har ordnat en insamling för den döde kollegans familj på Facebook…

TIDIGARE 2017-07-23. Polis ihjälkörd på E20 i Göteborg under rånarjakt

INVANDRARVÅLD. En polisman har dött efter att ha blivit påkörd i samband med en rånarjakt på E20 i Göteborg, uppger polisen.

Händelsen inträffade efter ett väpnat rån mot en butik vid Kaggeledstorget i Göteborg. Fyra personer försvann i en flyktbil men kort därefter såg vittnen dem springa över E20 några kilometer bort.

Polismannen blev påkörd av en bilist när han jagade rånarna till fots, skriver polisen på sin hemsida. Mannen, som var i 40-årsåldern, avled senare på sjukhus. Anhöriga är underrättade.
Alla fyra misstänkta för rånet har gripits.

Screenshot_20170721-064254

2 thoughts on “Araber orsakade polismans död

  1. Vilka är goda krafterna i samhället, inte är det sjuklövern och mainstreammedia inte som påstod/påstar att rånare är pensionsräddare.

Kommentera