Svarta trafikskolor ett växande problem


INVANDRARBROTT. Antalet så kallade svarta trafikskolor där utövarna saknar tillstånd och inte betalar skatt ökar i landet. Det ställer till problem på många fronter, både för körskoleleverna och de vanliga trafikskolorna.

Eva Grandestedt, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Örebro, säger till SVT att hon ser ett samband med att många nya människor kommit in i landet.

– Då kan de här aktörerna erbjuda undervisning och övningskörning på hemlandsspråket, och därmed ge en större service än andra aktörer, säger Grandestedt.

Men den som anlitar en trafiklärare utan tillstånd och blir påkommen kan fällas för olovlig körning. De svarta trafikskolorna konkurrerar också på orättvisa villkor. Trafikläraren Emma i Södertälje säger till tv-kanalen att hon ser att svartåkarna tar mer och mer jobb.

SVT.se

-Pettersson säger att vi får lita på statsministern. Han säger att det blir lönsamt på sikt när bransch efter bransch blir förstörd av ”skattebefriade” nybyggare…det ser mörkt ut i Sverige…


16 responses to “Svarta trafikskolor ett växande problem

 • Adolf Nilsson

  Var i Nyköping Skavsta ,lämnade ungarna till någon flygresa till Europa .Dom ropade ut i högtalaren olika resmål, och avgångar.Han som pratade engelska hade bra utal med irländsk accent.Sedan var en som ropade på dålig svenska. Vände mig till informationen för att få klarhet,och där satt en svart man,jag gav upp,jag vet inte han kanske kunde bra svenska men skall jag som etnisk svensk fråga en mörkhyad om vad dom säger på svenska.Kände mig lite vilsen eller är jag rasist eller gammaldags.Men var är Sverige på väg? Finns det vanliga svenskar kvar i landet eller alla dragit iväg. Tack för mig ADOLF

  Gilla

  • Kurt

   Så kände jag mig i min hemstad Düsseldorf, i många affärer fans det personal som knappt kunde Tyska till slut pratade jag bara Engelska.
   Sen dess ha jag inte varit där igen, kvarteret jag uppväxte i kände jag knappt igen, kunde lika väl ha varit Istanbul eller eller Marocko
   Tog en Taxi därifrån och sa till föraren på hans fråga vart vi skulle åka ”Tyskland” . Han skrattade, fem minuter senare va jag tillbaks i Tyskland

   Gilla

 • Jhonsson

  Jag har jobbat i ett antal Mena-länder. Jag har ofta frågat mig,,finns det någon, som kan köra bil där?

  Gilla

 • Jhonsson

  Om man ständigt gör som i Sverige, dvs aldrig ta tag i problem kopplade till invandring, får man naturligtvis se en ständig ökning av problemen.
  Hur länge har inte myndigheter och politiker jämrat sig över de sk nilmålvakterna? Skicka ut bärgningsbilar tillsammans med polispatruller och ta bilarna i beslag. Är bilen värd något så sälj den på auktion. Annars skall dom skrotas. När bilar värda några hundratusen tas i beslag kommer bilmålvakterna säkert att försvinna.
  Hur svårt landet vara. Stifta passande lagar, om det inte redan rinns i dag.

  Gilla

 • RäddSomFan

  Nästan varje gång jag är ute och kör så är det utlänningar som försöker köra på mig på det ena eller andra sättet både med och utan huckle, vissa av fanskapen har heltäckande så dom vare sig ser till höger eller vänster, dom genar i rondeller, dom kör mot rött ljus, dom byter filer kors och tvärs utan att blinka, dom gör hastiga inbromsningar mm mm mm
  …jag är sjukt trött på detta fanstyg till invandring, skiten står mig upp i halsen, dax för försäkringsbolagen att införa tvång på kameror i bilarna för att få någon som helst rätsida på skiten, det liknar ju för fan Östeuropa på svenska vägar nu.

  Gilla

 • Hanna

  Generellt betalar invandrare inte skatt i samma utsträckning som etniska svenskar, det finns statistik på i bl a Tino Sanandaijis bok. De har helt enkelt inte lust, även om de driver företag. Dock konsumerar de mer skattepengar!

  Gilla

 • Leif

  Tre ggr på en dryg vecka har jag varit mwd om incidenter vid korsningar/rödljus. En gång var jag centimetrar från att ramma en bil som svängde rakt ur framför mig. Döm om min förvåning när det alla gångerna varit vad jag bedömmer,somalier,vid ratten. Nästa gång jag ser dylika i trafiken tänker jag köra om,för att sedan tvärnita,med trolig kollision som tesultat. Sedan invänta polis och se vad som händer om kulturberikarna varken har körkort eller försäkring. Min bil håller,så det struntar jag i(land rover defender).

  Gilla

 • Tanten

  Sverige är upp och ner!
  Kommer aldrig att bli sig likt igen!!
  Pratade nyss med en granne, vi fick inte post som vi väntade på för ett tag sedan. Post från våra banker bl.a. Vad händer?

  Gilla

 • Ulli Vollmer

  De allra flesta ”etniska” svenskar arbetar hårt för att finansierar alla samhällsfunktioner, med då ett mycket stort antal ”icke etniska” svenskar/nyanlända bara utnyttjar dessa utan att bidra, är det alltmer bara småsmulor som kommer tillbaka till finansiärerna.
  Samhällskontrakte är brutit sedan länge, inte en dag för sent att vägra att bidra till detta vansinne (denna skit) och gå på barrikaderna.

  Gilla

 • Mm

  Sverige överlever inte den våldtäkt som politiker dj-na har utsatt oss för. Arma gamla gråsossar att ha dessa obildade och arroganta politruker, för det är ett stort steg att överge något man varit lojal med hela sitt liv. När det väl går upp för folk att de är grundlurade då är röstboskapen för alltid förlorat för sosse patrasket som tillåtits styra vårt land ner i graven.

  Gilla

 • Suzie

  Sverige styrs av skurkar för skurkar,då blir konsekvenserna och förödelsen därefter ,så ser det ut i bananmonarkin.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: