Alliansen väcker misstroendeförklaring


INRIKES. Allianspartierna väcker en misstroendeförklaring mot Anna Johansson, Anders Ygeman och Peter Hultqvist efter it-skandalen på Transportstyrelsen.

Alliansen håller just nu, klockan 09:00 pressträff i Stockholm sedan de blixtinkallat till presskonferens med bara en timmes varsel. Oppositionen har hotat med att väcka misstroendevotum efter it-skandalen på Transportstyrelsen, uppger partierna att de inte kommer att berätta i förväg vad pressträffen handlar om.

Alla partiledarna kommer närvara: Anna Kinberg Batra (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L) och Ebba Busch Thor (KD).

-Pettersson misstänker att det blev bråttom när Sverigedemokraterna hotade med detta…

SVT direktrapporterar


45 responses to “Alliansen väcker misstroendeförklaring

 • Nisse

  Hur fan gick det med alla toalleter som Stefan lovade i New York till alla afrikaner. Tack o ajö Stefan. Synd att vi skattebetalare måste försörja dig och alla gamla ljugande sossar. Nu är det nya tider det är den Svenska folket vi måste ansvara för. SD !!!

  Gilla

 • Mm

  Glöm inte DÖ överenskommelsen och låt landsförrädarna betala. Rösta inte på de idioterna som inte ens kommer upp till SDs nivå. Rösta SD

  Gilla

 • Mm

  Patetiskt, hahaha de har ju själva satt getabocken till trädgårdsmästare

  Gilla

 • Suzie

  Det sägs att det är Mikael Damberg som styr Löfven.
  Johan Westerholm har skrivit flertalet gånger på sin blogg om denne Damberg som även kallas glidaren.
  Det finns en speciell flashbacktråd om denne socialist .
  Damberg är en utpräglad identitetspolitiker och en ivrig anhängare av massinvandring från mena och öppna gränser i Sverige 2015.
  Denne filur bör synas rejält i sömmarna,en sossemiljonär med stort egenberikningsintresse.Han är nu chef över näringsdepartementet där han är närings och innovationsminister .

  På Johan Westerholms ledarsidorna kan man bla i kommentarsfältet läsa följande om Damberg.

  ”Hur kommer det sig att Mikael Damberg är fredad av media?
  Såväl IT-politik och myndigheten Transportstyrelsen sorterar ju onekligen in under Näringsdepartementet.
  Tjänstemän på departementet hade även kännedom tidigt om affären med IBM, enligt förhör med Maria Ågren, men nonchalerade alla eventuella säkerhetsrisker. T o m Peter Hultqvist påtalar ju det faktum att ansvaret faktiskt låg under Näringsdepartementet.

  Det finns alldeles för många hundar begravda i denna historia. Det är någonting som inte stämmer, bortförklaringarna och efterhandskonstruktionerna är alldeles för osannolika. Jag tror vi bara sett början av en mycket större händelse som spökar i bakgrunden. Om det rör sig om påverkan/infiltration från främmande stat eller om det är andra orsaker som gör att hela denna soppa har setts som nödvändig att mörklägga återstår att se… ”

  Det sägs även att Damberg ligger bakom DÖ .Artikel i Dn bakom betalvägg och intervju med socialistjunta ledaren Löfven.

  http://www.dn.se/nyheter/politik/dn-avslojar-spelet-bakom-decemberoverenskommelsen/

  https://ledarsidorna.se/2016/11/en-atergang-till-2015-ars-kaos-vantar/

  Gilla

  • Galten

   Mycket bra kommentar! 😉 Den uppkomlingen och gåsleversossen har helt klar många lik i lasten som skulle vara bra att belysa om de finge se dagens ljus.

   Gilla

  • Mjölner

   Suzie! Det skulle vara en lisa för själen om den förbannade slaskpressen ville vara så goda att gräva i denna dynghög.

   Gilla

 • Bengt

  Vad kommer att hända nu? Löfven kommer att ombilda regeringen. Ygeman och Hultquist kommer bara att flyttas om till andra departement. De kommer fortfarande att vara ministrar och allt blir nästan som förut. .

  Gilla

 • Joy

  Varför inte mot den usla statsministern samtidigt? Fäll hela dårskapen direkt!

  Gilla

 • compulsoryunion

  hur många IS-MÖRDARE måste man utvisa ur Försäkringskassan och EU för att få Nobels fredspris?

  Gilla

 • kbrel

  8 år av just inget Alliansen sov med på jobbet Reinssvält gjorde inget mer än tog med MuParna 😉

  Liked by 1 person

  • compulsoryunion

   Ali-ansen tog hit zoo Mali er och dansade fågeldansen på Pridefestivalen med Sabuni och Birgitta Ohlsson och F-Federley.

   Gilla

 • B Bäver

  Det var det bästa alliansen kunde göra, nu kan S börja undersöka vilken skuld M har i detta. Reinfeldt var ju den som ville outsourca allt. Slå nu hårt mot AKB o lita inte på C, minns alla misstag Maud Olofsson gjorde, Vattenfall och Nuon. Annie Lööf är inget annat än en opportunist. Byt inte ut några nollor mot dubbel nollor

  Gilla

 • ulsansblogg

  En bild säger mer än tusen ord.

  Det bästa gruppfotot i år.
  http://jeanders-bilder.blogspot.se/2017/07/forlorat-fortroende.html
  .

  Gilla

 • Tony

  Att den arrogante Ygeman åker ut är bara en fördel, han bara snackar en massa skit , mycket snack och ingen verkstad.

  Gilla

  • Mjölner

   Ygeman kommer antagligen att få pjucken som ordförande i Stockholms arbetarekommun. Detta kan i förlängningen förhoppningsvis vara början på den såte vännen Danielssons sorti. Hållhakarna börjar bli raka.

   Gilla

 • ulsansblogg

  Den oorganiserade svenska socialdemokratiska regeringen som saknar ett fast ledarskap.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/07/26/dagarna-som-skakar-sverige/

  Gilla

 • Bosse le france

  Jag anser att löfven också borde gå.men att löfven utlyser nyval håller inte.inte med den här skandalen.löfven är inmålad i ett hörn.Hultqvist Ygeman Johansson får gå.vad vi ser är slutet på idioten löfven.

  Gilla

 • Jhonsson

  Det var på tiden.
  Jag är dock förvånad över att man inte avsatt Löfven och hans regering långt tidigare. Många tillfällen har funnits för detta. På grund av rädsla för framgångar för SD, undertecknade man DÖ och är på så sätt medskyldiga till det elände vi ser i dag.
  Vi behöver en sverigevänlig regering. Låt oss skaffa det vid valet 2018.

  Gilla

  • Grune

   Det har ingenting med Sverigevänlighet att göra. Vad Sverige behöver är en regering värd namnet. Det har vi inte haft sedan 1969.

   Gilla

  • Johan

   Det handlar nog om att i alla lägen blockera nationalisterna från inflytande men frågan är om det går längre. SD tar mark och fler Sverigevänliga partier kommer.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Nu gäller det att vara uppmärksam på vad och hur t ex Ygeman kommer att göra för att ”städa” de lokaler och ansvarsrum han har brett ut sig inom och som han trott sig ha fortsatt tillgång till under lång tid framöver.

  Gilla

 • hllviken

  ”TRANSPORTGATE” sammanfattning –

  http://www.autentopia.se/blogg/?p=6051

  Gilla

 • figge

  Hur gick det med Ygemans löfte att skicka ut 80 000 illegala som fått avslag.
  Och Marockanska gatubarnen är kvar liksom zigenarna.

  Liked by 1 person

  • compulsoryunion

   jag vill jobba gratis med att utvisa bakterier. Var kan man söka jobb, förutom det som alla vita jobbar med: socialsekreterare åt Yalla Yalla (polis) och personlig assistent till blattar, utlösningdomare i domstolen?

   Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Äntligen! Men som alltid tre år för sent! Ansvar är ett mäktigt ord som man faktiskt borde diskutera på fikarasten. Hultqvist ville inte skvallra för Genosse Löfvén om att lekkamraterna varit dumma. Då kan det gå så här. Ygeman kommer efter detta bara tyst viska: ”Hur fan gick det så här? Köpte ingen min bortförklaring och överlägsna attityd?”

  Gilla

  • Grune

   Bara nu inte Ynkleman tar med sig den röda brandbilen och traktorn från sandlådan, nu när han inte får vara med och leka längre.

   Gilla

 • larsson

  Om Lövén väljer nyval nu, så kommer inte SD att hinna växa tillräckligt för att ta regeringsmakten.
  Kanske en strategi..

  Liked by 1 person

  • Hönsmamman

   Det är valår snart. Han kommer att ha fullt upp med att frisera imagen av det egna partiet. Att i detta läge fortsatt ta stöd i att söka trakassera t ex sd gör bara hans olämplighet än synligare.

   Gilla

   • Hönsmamman

    Hans handikapp ligger i att en stor del av hans ”förhandlingsteknik” bygger på att ösa invektiv över den del av världen han inte önskar kännas vid. Sant eller inte verkar sällan bekymra honom.

    Det finns en hel del att rensa upp i vårt land och för den som kan agera effektivt kommer handlingskraftig att skapa förtroende.

    Om han inte tror sig vara rätt man för att åtgärda Sveriges problem borde han lämna över. Någonstans borde han stämma av med verkligheten. Det kan vara så att hans närmaste håll honom oinformerad om mycket. Därav hans ständiga förvåning över när obehagliga besked når honom.

    Har Ygeman inte sagt nåt om allting?

    Gilla

   • Grune

    Genom att så här klart och tydligt visa för Svenska folket hur oduglig han är så finns risk att han hamnar mycket nära 4% i valet. Chanserna för att SD då vinner en jordskeds-seger ökar då betydligt.

    Gilla

   • Johan

    Jag är inte övertygad att hans agenda är att lösa Sveriges problem, tyvärr

    Gilla

 • Argus

  Omvändning under galgen. Med dryga året kvar till nästa ordinarie val så hade de inget val om de ska framstå som seriösa.

  Ett fortsatt högt väljarstöd för SD kanske gör att det ”blir folk” av f.d. Alliansen också.

  Liked by 1 person

 • Ulli Vollmer

  Det enda riksdagsparti som visat något ansvar nu och under senare år är SD.
  Allianspartierna har varit en stor skam (likt S/MP/V). De borde nu medge de och äntligen göra något positivt för Sverige t.ex. att vara modig och ärlig att ge SD den kredit de förtjänar och låta SD gå i täten för en ny giv.

  Gilla

  • ulsansblogg

   Alliansen hade under 8 år förmånen att regera. De tog inte chansen till en god samhällsutveckling utan medvetet byggde ett samhälle med en extremimmigration som vårt samhälle eller svenska medborgare inte var mogna för. Den lagstiftning som vi var i behov av borde svenska politiker i förväg ha stiftat. Vad som nu behövs är helt nya politiska krafter för att röja upp i misären och den förmågan har inte gammelpartiernas nuvarande företrädare. Säkerheten för den svenska befolkningen har i decennier åsidosatts. Att med hela handen peka mot främmande makt och att den utgör en säkerhetsrisk är endast att flytta fokus från sina egna tillkortakommanden.

   Gilla

  • Grune

   Ja dom måste låta SD visa att dom inte är ett enfrågeparti som dom hittills gått och trott.

   Gilla

 • ossie

  Hela regeringen borde ha ett stort misstroende. Sämre har aldrig upplevts.

  Liked by 1 person

 • Hönsmamman

  Eliassons ankare kapas.

  Liked by 1 person

 • Peter Skoglund

  Äntligen ”lite verkstad” av oppositionen.

  Demokratin i Sverige behöver verkligen väckas upp.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: