Åkesson: Den som inte förstår måste avgå

Från Jimmie Åkessons Facebook

Den senaste tiden har jag följt rapporteringen om Transportstyrelsen med stigande oro och upprördhet. Det som framkommit hittills kring hanteringen av sekretessbelagd information är oerhört allvarligt och visar på nya nivåer av vårdslöshet hos våra myndigheter.

Ännu är inte alla fakta samlade, och alla ministrar har inte hörts, men redan nu står ett par saker klart. Utan tillfredsställande svar från ansvariga ministrar måste de avgå. Förmår de inte förstå detta själva får det ske genom en misstroendeförklaring.

Vi följer utvecklingen noga och är beredda att föreslå, eller stödja alliansens förslag, om detta. Sverigedemokraterna kommer att stödja KD:s förslag om en kriskommission. Det räcker inte att reda ut endast vilka som är ansvariga, en större utredning behövs för att komma tillrätta med vilka åtgärder som måste till för att återställa säkerheten.

Framför allt: Med oss vid makten hade detta aldrig kunnat ske. Vi har sedan inträdet i riksdagen föreslagit flera satsningar på IT-säkerhet och bland annat budgeterat för en ordning där Försvarsmakten får ta fram säkra system för alla myndigheter. Sekretessklassad information ska helt enkelt hanteras av svenska myndigheter, i Sverige.

Jimmie Åkesson

-Pettersson tycker att Åkesson är lite väl mild, det gäller inte bara IT-säkerheten, de flesta myndigheter i Sverige sköts av inkompetenta politruker och sitter där de sitter för att de tillhör den politiska adeln och inte för sin skicklighet…Vi behöver en ny Axel Oxenstierna, rikskanslern som för 400 år sedan upptäckte att adeln, som på den tiden bestod av c:a 500 män, inte räckte till för att bemanna kollegierna. Adelsynglingarna var för få, för lata och för dumma. Begåvade bondsöner och driftiga drängar fick chansen att utbilda sig och bli statliga tjänstemän.

Oxenstierna ord om tjänstetillsättningar 1634 borde gälla än idag: Man måste se på vars och ens kapacitet och varken på vänskap eller släktskap. Tyvärr är jag inte så säker på att Jimmie Åkesson har insett detta…

13 thoughts on “Åkesson: Den som inte förstår måste avgå

 1. Hur mycket fick romerna i skadestånd för att polisen upprättat ett spaningsregister kring kriminella romer? De läckte väl inte ens ut till utlandet?
  ”Efter samtal med chef på Transportstyrelsens enhet för körkortstillstånd bekräftas nu att alla med de neuropsykiatriska diagnoserna ADHD eller Aspergers syndrom skall förutsätta att deras läkarintyg (från en psykiater) ligger inscannade i Transportverkets databas. Detta torde även gälla diagnoser som diabetes.”
  https://ledarsidorna.se/notis/flashnotis-lakarintyg-fanns-med-i-transportstyrelsens-rojda-databas/
  Som sagt hur mycket fick romerna i skadestånd? Det här kan bli riktigt dyrt.
  Jag tror fortfarande det är värre än det ser ut att vara. Inga riktiga besked på presskonferensen heller.

 2. Att den som utlämnat information angående rikets och personers säkerhet får 70 dagsböter a’ 1000 SEK och får 4 800 000 SEK i ”avgångsvederlag” tycks inte bekymra Herr Åkesson. Stig Bergling fick livtid, senare omvandlat till 20 års fängelse efter att ha utfört ett, av de tre grundlagsvidriga brott, som Maria Ågren gjort sig skyldig till. Åkesson känns alltmer PK och ute efter att berika sig själv.

 3. Vi måste få en Regering och Statsminister som vågar peka med hela handen. Jag är inte helt säker på att SD har nypor som är hårda nog. Vi får se var detta slutar.

  • Men du måste väl ändå medge att SD är det enda alternativet, eftersom samtliga partier i 7-klövern haft chansen och inte kunnat förvalta den så återstår bara att ge SD en möjlighet att visa vad dom går för. Låt oss säga att dom får 50 år på sig att återställa det som 7-klövern raserat på 20 år. Det tar tid att vända förlust till vinst även i statsfinanserna.

 4. Är rädd att man måste med handkraft flytta på Svittsarn när han förlorat valet solklart. Han kan nog inte få in i sin skalle att han måste avgå-

  • Han har ju sagt att han kommer att sitta kvar även om han förlorar, så han har redan berättat för Svenska folket att han lider av en svår hjärnsjukdom.

 5. Jimmie Å är väl som många av oss han har troligtvis bra och mindre bra dagar.
  Hans framträdande i almedalen denna sommar imponerade inte på mig, är orolig för att han försöker alltför mycket att passa in i den politiska gemenskapen.
  Han har skött den delen bra tidigare så han borde veta !

  • Den röda spikklubban (svetsarn – vilken annan !) har börjat sjunga den motbjudande refrängen om att han har förtroende för sina ministrar.
   Individen ÄR galen, utan tvekan !
   Put him out of his misery !

   • Det är ju synd om honom. Han behöver hjälp att befrias från sin allvarliga sjukdom.

 6. ”alla ministrar har inte hörts”- ja, ja – ge dem tid att prata ihop sig och komma med förklaringen om att någon utomjordisk rasistisk provocerande kraft har fört dem in på en stig som gjort dem sjuka och olyckliga. Men att allt det där var endast tillfälligt och de – faktiskt – har förtroende för varann, de – ministrarna tror på Lövén och …. vice versa.
  Det här med ’vice versa’ är de inte hundra % att de fattar vad det betyder, men det låter som taget ur en tjock bok.

 7. Olof Palme var den, som tog bort tjänstemannaansvaret. Han avsåg nämligen att tillsätta politiska bröder och systrar i statliga och kommunala ämbeten. Han visste naturligtvis, att han därmed skulle få många, som inte var sina uppgifter vuxna.
  Resultatet av detta ser lite överallt runt omkring oss. Stolpskottet och tillika rikspolischefen Dan Eliasson är ett typexempel på politiskt tillsatt men oduglig.
  Det är dags att återinföra tjänstemannaansvaret. Det är dags att byta ut våra,odugliga politiker.
  Det är dags att vi skaffar oss en sverigevänlig regering vid valet 2018.

  • Precis som i alla kommunistdiktaturer. Oskolade partiaktivister (politruker) sattes på höga poster och deras enda auktoritet och kunskaper var att sätta skräck i befolkningen. Jag såg det med egna ögon ute i samhället, vi i den generationen var i rätt ålder för att minnas – i tonåren och äldre. De som tänker vända ned tummen är omdömeslösa ignoranta krakar.

 8. Jag är också tveksam ifall dom håller måttet och går hela vägen mot det som behövs göras, vi har ju alla i färskt minne att vikarierande partiledare (mattias Karlsson) bad om ett samarbete med stiftelsen expo för att förgöra partiet inifrån.

Kommentera