Misstänkt arab i Vilks-fall utlämnad till USA


ISLAM. Mannen, Ali Charaf Damache, har utlämnats till USA efter misstankar om att ha samarbetat med ”Jihad Jane”, som dömdes för planer på att mörda den svenske konstnären Lars Vilks.  Mannen har framträtt i en domstol i Philadelphia efter att ha utlämnats till USA från Spanien, rapporterar amerikanska medier.

Algerier, 52, tillhörde kretsen kring amerikanskan ”Jihad Jane” och anklagas för att ha rekryterat personer för ”våldsam jihad”. Han ska både ha rekryterat och samarbetat med Colleen LaRose, ”Jihad Jane”, som dömdes 2014 till tio års fängelse i USA bland annat för planer på att mörda Lars Vilks.

Den misstänkte mannen ska tillsammans med LaRose ha rekryterat personer på nätet i syfte att genomföra terrorattacker i Europa och USA. LaRose har i domstol 2011 erkänt sig skyldig till att tillsammans med honom ha planerat att försöka döda Lars Vilks.

I augusti 2007 publicerade flera svenska tidningar teckningar av Lars Vilks där Muhammed framställdes som rondellhund. Teckningarna väckte omfattande protester och Vilks blev ett hatobjekt för militanta islamister. Han lever i dag under livvaktsskydd.

Den 52-årige mannen är den första utlänning som tas till USA för att ställas inför rätta för terrorism efter det att Donald Trump blev president.

Ali Charaf Damache, är född i Algeriet, men han har både irländskt och algeriskt medborgarskap och greps på Irland 2010, där han bott i tio års tid. Han släpptes efter att en irländsk domare avslagit begäran från USA om utlämning. Mannen greps sedan på nytt i Spanien i december 2015.

Han riskerar nu 45 års fängelse om han fälls. Den 28 augusti framträder mannen i rätten igen, under en borgensförhandling.

-Bra att vi slipper få hit honom säger Pettersson…

Om Lars Vilks på bloggen…

Om Colleen LaRose på bloggen…

Skillnad mellan hatbrott och konst enligt svensk lag

Det är svårt att tänka sig att folk vill mörda för nedanstående bilder, men det handlar om islam och det är galenskap.


3 responses to “Misstänkt arab i Vilks-fall utlämnad till USA

 • Billy Boy

  Stort Tack USA för att ni tagit hand om Ali Charaf Damache och dömer honom till ett mycket hårt straff som han gjort sig förtjänt av.

  Ännu ett Stort Tack för att USA:s säkerhetstjänst först av alla upptäckte denna video långt före långsamma Säpo och andra halvsovande svenska myndigheter.

  Hoppas att USA också kan ta hand om det här mordhotande terrorist-ynglet med rötter i Somalia.

  I bästa fall kan ju den gapiga medlemmen i islamistiska Al Shabab milisen inne på en idrottsarena i Somalia redan vara likviderad i det tysta så att säga. Brukar ofta kallas ”Tyst diplomati”.

  Gilla

 • Mm

  Muslimer usch

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: