Otjänliga transporter av kött på väg till pizzerior

INVANDRARBROTT. Kött som ligger oisolerat i rumstemperatur i lastbilstransporter har på kort tid upptäckts längs med E6 i Skåne. På Livsmedelsverket befarar man att problemet med den här typen av transporter är vanligare än man tror.

Dagen före midsommar i år gjorde trafikpolisen strax utanför Lomma ett beslag i en lastbil på väg norrut längs E6:an, skriver P4 Radio Malmöhus.

I lastbilen återfanns över 1,5 ton tinat kebabkött som låg stuvat i ett rumstempererat lastutrymme. Enligt instruktioner för livsmedel ska kött vid transport förvaras i minst 18 minusgrader, annars är risken stor för bakteriebildning.

Köttet, som enligt transportören skulle distribueras till pizzerior, beslagtogs och miljöförvaltningen i Lomma tog sig an fallet.

– Att det är såhär stora mängder kött som omhändertas är väldigt sällsynt, här i Lomma i alla fall, säger miljöinspektör Johan Persson till P4 Malmöhus.

I början av juli stoppades ytterligare en livsmedelstransport i samma trakter, där 500 kilo kött transporterats utan korrekt hantering med temperatur.

Enligt Livsmedelsverket befarar man att mörkertalet är stort när det gäller otillbörliga transporter av kött med bristande kyl- och frysaggregat.

-Pettersson säger att det är inget att gnälla över. Det är mångkultur och det är bra, beställt av 87:an. Det är dessutom bara 2000 kilo som inte räcker mer än till 20.000 pizzor…

Kul att sådana beslag är ovanliga i Lomma i alla fall…

21 thoughts on “Otjänliga transporter av kött på väg till pizzerior

  1. Skulle inte förvåna mej om illegala köttleverantörerna nu får bidrag av regeringen att sätta in kylanläggningar i sina gamla lastbilar, precis som illegala invandrare får dyr tandvård, sjukvård och undervisning.

  2. Köp en Pizza sten för ugnen och gör själva då vet du vad du få i dig, smaka lika bra eller bättre än den du få från ”Alis pizza shop”, och du slipper tänka ”Ha bagaren spottat på den eller inte” Recept till degen finns på nätet och resten är upp till dig.. Deg bollarna görs dagen innan och ska stå mellan 12 eller 24 timmar i kylen. använder du inte alla gå det bra att frysa resterande deg bollar till nästa pizza afton.

  3. Men det är på detta sätt, som invandringen blir lönsam ”lite längre fram” påstår Löfven.

  4. Finns det någonting som fungerar i Sverige idag utom alternativmedia.
    Jo den feministiska regeringens utnämningspolitik. Spionen på transportstyrelsen som ett talande exempel.
    Carin Jämtin som ny chef på Sida m.m.

    • Om Carin Jämtin (S)

      Ekots lördagsintervju fick Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin frågan från journalisten Jörgen Huitfeldt på Sveriges Radio, om Socialdemokraterna nu inte närmar sig den SD-politik som Stefan Löfven tidigare dömt ut som ”neofascistisk” och ”omänsklig”.

      Svaret från Carin Jämtin (S) blev:

      – Det här är en regering som är beredd att faktiskt se till att Sverige finns kvar, sade Carin Jämtin. (Publicerad 5 mars 2016)

      Källor:

      http://www.friatider.se/ekots-fr-ga-till-j-mtin-f-r-ni-en-neofascistisk-migrationspolitik

      http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/685027?programid=3071

      Hur länge kommer Sverige att finnas kvar? Kalifaten blir fler, våldet ökar och polisen resignerar.

    • Mer om Carin Jämtin (S)

      Jämtin vill införa muslimsk helgdag
      Sverige borde införa en muslimsk helgdag, eventuellt genom att slopa en av de kristna helgdagarna. Det anser Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin. Hon vill att frågan ses över i en särskild utredning. (Publicerat 2 maj 2011)

      http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4483698

      5 dagar senare…

      Jämtin backar om muslimsk helgdag
      Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin ångrar nu sitt uttalande om att införa en helgdag baserad på muslimska Eid.
      Jämtin tog upp förslaget att göra en helgdag av muslimska Eid.

      ”Man kan fundera över om inte eid, muslimernas julafton, borde vara en helgdag. Eftersom Sverige är heterogent borde helgdagarna faktiskt spegla någon slags känsla av att vi är olika. Det gör de inte i dag”, sade hon då.

      Men på lördagen lät det annorlunda. Jämtin ångrar nu sitt resonemang.

      – Nej, vi vill inte har fler helgdagar och vill därmed inte göra Eid till helgdag heller. Vi har bra med de helgdagar vi har i Sverige. Det är den socialdemokratiska åsikten och den tänker jag också driva, säger hon i Ekots lördagsintervju.

      Jämtin berättar också att hon har fått många negativa reaktioner på sitt uttalande.

      – Det som är – jag vet inte vilket ord jag ska använda mig av – lite … sorgligt är alla de negativa reaktioner som har kommit kring islam och kring de motsättningar som folk tycker sig uppleva i samhället. Och det måste vi jobba med, säger Carin Jämtin i Ekots lördagsintervju. (Publicerat 7 maj 2011)

      https://www.svd.se/jamtin-backar-om-muslimsk-helgdag

      Har hoppjerkan Jämtin jobbat färdigt med frågan … eller kommer den att poppa upp igen … lika överraskande och oförberett som förra gången?

  5. Svenskar, sluta äta deras pizzor och kebab. Låt dem stoppa i sig sin egen skit. Betala inte för att bli sjuka – vård finns ej för svenskar ….

    • Äter varken kebab eller pizza. Möjligen hemlagade pizzor där jag lägger på grönsakerna själv.

  6. Om man som regeringarna Reinfeldt och Löfven importerar kriminella och dysfunktionella blir det så här.
    I januari 2016 lovade Ygeman, att 80000 (åttiotusen) individer som vistades i Sverige illegalt, skulle snabbutvisas. Det blev väl några hundra.
    De som är kvar här, lever naturligtvis på svartjobb och annan kriminalitet.
    Landet är på god väg att bli en bananrepublik.
    Grattis alla avenskar!

  7. I det parallella samhället…. parallell logistik, parallella inköpskanaler…. parallell slakterier och parallella producentled…. mjöl från Balkan….. kött från God knows where… en tjuvfångad kossa?

    Moms… Vatt ehr deht?

    ”Invandringen gynnar Sverige…? Nä, jag tror inte det.

Kommentera