Vad händer efter IS?


Terrorforskaren Hans Brun oroas över vad som händer när IS trängs tillbaks på marken.

IS territorium är på väg att minska och de områden man nu håller är mest öken (där de egentligen hör hemma bland sina getter och kameler).

Ett orosmoln är osämjan mellan Ryssland och USA, en annan är hur Turkiet förhåller sig till Syrien. Efter IS terrorvälde kan större konflikter med olika stater inblandade ske. Ett annat orosmoln är den nya tekniken (läs internet), där IS-ledare kan kommunicera med sina soldater på webben. Hittills har över 30 000 sajter och konton stängts ned och ändå har Europol fullt upp med att kontrollera IS-relaterade sajter.

I Sverige och övriga Europa sitter tusentals, förmodligen fler, jihadister och bara väntar på en signal. Politikerna lallar samtidigt vidare om öppna gränser och ett generöst mottagande från länder i Nordafrika och Mellanöstern.

GP


8 responses to “Vad händer efter IS?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: