lllegal invandrare är duktig


GOTT OCH BLANDAT. Den illegale invandraren och socialdemokratiske civilministern Ardalan Shekarabi är duktig. Han får in social, hållbarhet och Malmö i en enda Tweet…


17 responses to “lllegal invandrare är duktig

 • Tony

  Schakalen eller vad det var han hette kom fort in i
  Sossesvängen, där det gäller att förse sig själv
  med förmåner som inga andra har?Lär man sig
  det på Bommersvik?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Från Dagens Industri………

  ”Svenska myndigheter spenderar stora summor på Almedalsveckan i Visby, visar Di:s genomgång. Myndigheterna anser sig få valuta för pengarna, men miljonrullningen sågas av organisationen Skattebetalarna.

  Många svenska myndigheter fortsätter att slåss om uppmärksamheten under Almedalsveckan i Visby, och på flera håll var prislapparna höga även i år.

  Försvarsmakten och Stockholms universitet har liksom i fjol spenderat 1 miljon kronor vardera på sin närvaro. Merparten av Försvarets kostnader är kopplade till att man haft örlogsfartyget HMS Carlskrona på plats under veckan. Själva delegationen bestod av 20 personer.

  ”Det är en viktig plattform för oss att kunna nå ut med fakta och budskap om vår roll och våra förmågor till politiker, opinionsbildare och andra beslutsfattare. Dessutom kan allmänheten besöka fartyget.

  Vi tycker därför att det är väl värt pengarna”, säger pressekreteraren Jesper Tengroth.

  Stockholms universitet skickade totalt omkring 30 personer. Utöver den centrala budgeten på 1 miljon kronor tillkommer eventuella kostnader för enskilda institutioners medverkan.

  ”Vi gör en bedömning varje år, och det börjar närma sig smärtgränsen. Vi är inte beredda att lägga mer pengar än vad vi gör nu. Här tycker vi fortfarande att vi når en balans för vad vi vill föra fram. Det finns ingen annan arena i dag som erbjuder samma stora, breda mötesplats som Almedalen”, säger kommunikationschefen Linda Carlsson.

  Den partipolitiskt obundna organisationen Skattebetalarna är kritisk till de stora summor skattepengar som slukas av Almedalsveckan. Vd:n Christian Ekström poängterar samtidigt att all närvaro från offentliga myndigheter inte nödvändigtvis utgör slöseri.

  ”Vår invändning riktar sig snarare mot att de skickar väldigt många personer och att de gör stora egna arrangemang.”

  Personalkostnaderna ingår dessutom sällan i myndigheternas kostnadsberäkningar.

  ”Det blir naturligtvis väldigt mycket om man skickar dit 25 personer, och på det all förberedelsetid som man kunde ha lagt på annat”, säger Christian Ekström.

  Centrala frågor är enligt honom om närvaron under Almedalsveckan tillhör myndigheternas uppdrag, om de behöver ha så mycket personal på plats och om man utvärderar resultatet.

  ”Migrationsverket hade i år ett seminarium om migrationsjournalistik. Det är ett jätteviktigt ämne, men är det deras uppgift?

  Borde de inte ägna sig åt att fixa sängplatser åt flyktingar istället?”, säger Christian Ekström.

  Migrationsverkets budget låg i år på 800.000 kronor, ned från 1 miljon i fjol. Programmet bestod av 24 punkter, och omkring 25 anställda byttes av under veckan.

  Prislappen försvaras av myndigheten, som betonar att dess omsättning låg på 55 miljarder kronor i fjol.

  ”Vi anser att det är viktigt att vi kommer ut och berättar om vår verksamhet och vårt uppdrag och vad vi faktiskt gör med pengarna. Vi vill vara drivande i det kunskapsbaserade samtalet om migration”, säger presskommunikatören Ulrika Langels.

  Lunds universitet hade i år en central budget på 420.000 kronor, och beräknar att det sammantaget handlar om kostnader kring 800.000 kronor inklusive institutionernas egna evenemang. Omkring 40 personer var på plats i Visby.

  ”Jag tycker inte att det är en extremt stor kostnad i förhållande till vad vi presterar under veckan med så många människor”, säger universitetets projektledare Åsa Grunning.

  Försäkringskassan hörde till de största spenderarna i fjol, med en budget på 733.000 kronor, men skalade i år ned avsevärt till 26.500 kr.

  ”Det var en kostnadsfråga. Man hade svårt att se effekten av att vi satsade så mycket och ledningen valde därför att backa tillbaka.

  Det finns andra sätt att driva samhällsdebatt på än att vara i Almedalen”, säger presschefen Helena Esscher.”

  Christopher Jungstedt
  christopher.jungstedt@di.se

  Gilla

 • introvert

  Politiker gör ju allt för att bli uppskattade. Shekarabi lyckades från att vara
  illegal till politiker, inte dåligt, men vad presterar han? Sosse skrået har inte
  längre någon trovärdighet i Sverige. Ett krympande parti som förlorat arbetarnas förtroende. T o m gammelvänstern tycker nu att invandringsivern kan avtaga. Sverige först!

  Gilla

 • Nisse

  Tänk på 60 – 70 talet då det fanns riktiga sossar som Erlander som ville bevara den Svenska genuina rasen. I dag gör man tvärt om man vill ta dö på oss. Sverige skall bli ett muslimskt land där det alltid råder krig och död varför Stefan ?

  Gilla

  • Kurt

   Fy fan för ”Riktiga”sossar Dem vi ha att tacka för att Sverige ha spårat ut, Det va dom ”riktiga” Sossarna som la grunden till elände vi upplever nu. Jag kräks när jag hör talas om de ”Riktiga sossarna”.
   Ha ni glömt kollektiv anslutning mm ?

   Gilla

 • Lena

  Många av oss minns kampanjen ”vi gillar olika”, nåde den som inte hängde med och som vågade säga ”jag gillar lika”, detsamma gällde ”vi får inte ställa grupp mot grupp”, jag ställer grupp mot grupp baserat på min omtanke för svenska barn och barnbarn samt de äldre svenskarna i samhället !
  http://sv.metapedia.org/w/Vi_gillar_olika

  Gilla

  • Billy Boy

   Ny kampanjlogga från (S) …

   Gilla

   • Lena

    Sossarnas det bedrövliga ordet ”värdegrund” !
    Fullkomligt stolligt och vad står det för ?
    Gissar på, svenskarna skall utplånas till förmån av lycksökare från fjärran !

    Gilla

 • Galten

  Den flugförsedda iraniern har inte åstadkommit annat än mygel sen han fick tillträde till etablissemanget.
  http://www.friatider.se/illegal-invandrare-blir-minister

  Gilla

 • Joy

  Bedrövligt att de lyckas bita sig fast och sedan ta sig in i våra maktcentrum. Det finns inget kvar, Sverige är totalt slut, precis som Mona Sahlin ville ha det, svenskar som påstått integreras med invandrarna. Dvs, vi måste assimilera allsköns invandrat elände annars är vi nazist-rasist….jada jada….

  Gilla

 • ulsansblogg

  Frågan är om ett stort antal invandrare är så duktiga eller har viljan att öka på den kompetens som de saknar..
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/07/19/kravloshet-leder-till-fordumning/

  Gilla

  • Billy Boy

   Med det växande inflödet till Sverige av olika muslimska grupperingar som motsätter sig utbildning och då speciellt utbildning för kvinnor så blir det mycket svårt att höja kunskapsnivåerna vad än Stefan Löfven (S) eller någon annan person på hög nivå än säger i sina tal.

   Det finns ju en mycket extrem militant hänsynslös islamistisk grupp bl a i Afrika vid namn ”Boko Haram”, som hårt driver utbildningsförbud och frigörelse för kvinnor.

   ”Boko Haram” betyder ungefär ‘västerländsk utbildning är religiöst förbjuden’ på språket hausa.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Boko_Haram

   Många andra islamska grupperingar som redan finns i Sverige har i grunden samma åsikter vad gäller utbildningsförbud och frigörelse för kvinnor som den afrikanska gruppen ”Boko Haram” förespråkar.

   Men sånt vågar ju varken regeringen eller Alliansens företrädare tala om i klartext. Den barriären blir då mycket svår att bryta igenom om de någonsin kan lyckas.

   I stället sänker man kraven i utbildningsväsendet och talar om s k ”Enkla jobb” m fl ”anpassningar” nedåt på skalan.

   Liked by 1 person

   • ulsansblogg

    Alldeles rätt. Regeringen bevisar endast hur kunskapsfientlig den är i praktiken eller kanske saknar sunt förnuft.. Stora ord och ytterligare miljardinvesteringar på de som i alla fall har en negativ attityd till kunskap är bortkastade resurser.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: