Fyra invandrare jagas för två våldtäkter i Östersund


INVANDRARVÅLD. I helgen skedde två våldtäkter i Östersund. En av dem var en gruppvåldtäkt med tre gärningsmän. Samtliga inblandade i våldtäkterna är mörkhyade, skriver polisen på sin hemsida.

2017-07-17 21:35, Våldtäkt, Östersund
Två våldtäkter utomhus under de senaste dygnen

Ärende 1

Under natten den 16 juli 2017 mellan klocka 00.30 och klockan 01.10 utsattes en kvinna för våldtäkt utomhus på adressen Köpmangatan 49 i Östersund. Kvinnan attackerades av en okänd gärningsman och hon kunde inte skrika eftersom gärningsmannen höll för hennes mun.

Gärningsmannen var mellan 30-40 år, ca 170 cm lång, ”såg stark ut”. Han var mörkhyad och hade kort välansat skägg samt en mustasch som var kraftig och som längst ut, pekade uppåt. Håret var kort och mörkt och ögonen var mörka. Ögonbrynen var buskiga. Mannen pratade svenska med brytning men även något annat språk som målsägaren inte förstod.

Gärningsmannen bar militärgröna kläder, en lång tröja eller jacka som i så fall var knäppt samt byxor i samma färg och bars ”nedhasade”. Mannen hade en mössa på sig eller en bakåtvänd keps.

Ärende 2

Under natten den 17 juli 2017 mellan klockan 03.00-04.00 våldtogs en kvinna utomhus på adressen Storgatan 59 C i Östersund. Kvinnan attackerades av tre män som samverkade under gärningen.

Signalement:
Man 1 – mellan 175 -180 cm, skallig och med normal kroppsbyggnad
Man 2 – mellan 175 – 180 cm, stort burrigt skägg, mörkt hår och kraftig kroppsbyggnad
Man 3 – Mörkt kort hår på sidorna och längre hår uppe på huvudet, atletisk kroppsbyggnad

De tre männen är lätt mörkhyade och de pratade ett främmande spårk sinsemellan. De var klädda i mörka byxor (jeans eller kinos) och hade mörka tröjor.

Bägge brottsplatserna har undersökts av kriminaltekniker och kriminalsökhund. Vad utredningarna kommit fram till kan vi inte delge för närvarande. Vi kan inte lämna några ytterligare kommentarer och ber media att inte belasta verksamheten med telefonförfrågningar.

Har du gjort iakttagelser som kan sättas i samband med brotten? Eller tror du dig veta du vilka männen är som har begått brottet? Ring i så fall polisen på telefon 114 14. Kom ihåg att även en liten iakttagelse kan vara viktig – låt oss få informationen och bedöma den utifrån vad vi vet.

TIDIGARE 2017-07-17. Två misstänkta våldtäkter i Östersund – SVT mörkar signalementet när polisen vill ha hjälp

INVANDRARVÅLD. Två misstänkta överfallsvåldtäkter har skett i Östersund på nästan ett dygn. Den första inträffade under natten till söndagen, och den andra tidigt på måndagsmorgonen.

Signalementen som de båda kvinnorna lämnat stämmer överens med varandra, och polisen utesluter inte att det rör sig om samma gärningsman.

Om Östersund på bloggen…

-Pettersson noterar att SVT Jämtland skyddar brottslingen. De skriver: ”Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och kvinnan som våldtogs har gett signalement på gärningsmannen. – Mannen ska vara mellan 30 och 40 år och cirka 170 cm lång.”

SVT har naturligtvis läst vad polisen skriver men de tycker det är viktigare att skydda gärningsmannen än unga kvinnorna i Östersund.

Våldtäkter i centrala Östersund

Här kommer en grov sammanfattning i de anmälda ärendena;

1) Söndag 16/7 ca kl. 01.00 har en flicka född 99 utsatts för brottet och det skulle ha inträffatt på en innergård på Köpmangatan.

Enligt uppgivet signalement ska den misstänkte vara ca 30-40 år, mörkhyad, svarta ögon och iklädd militärgröna byxor och en vit tröja.

2) Måndag 17/7 ca kl. 03.00-05.00 anmäls en andra våldtäkt av en flicka född 96. Den skulle ha inträffat på Storgatan. Misstänkt gärningsman beskrivs där enl följande; ca 30 år och mörkhyad.

Jag tar en skärmdump också om någon polischef får spader över signalementet…


9 responses to “Fyra invandrare jagas för två våldtäkter i Östersund

 • Den som är tyst är en medlöpare | Petterssons gör skillnad!

  […] Fyra invandrare jagas för två våldtäkter i Östersund […]

  Gilla

 • F.d. Sociaaalen-demokraten och muslimhataren RICKE!

  FI och Miljöpartiet ska anordna en demonstration mot rasismen för våldtäktsmännen!

  Gilla

 • håkan

  Blir inte lätt att hitta babbarna ! Halva Östersund har numera liknande singnalement !! Skrämmande !!

  Gilla

 • Benny

  Man börjar ju undra om det inte är så att FI och batikhäxorna egentligen vill ha det så här i det nya Sverige…de kanske tänker snart är det kanske min ”tur” att bli utsatt för en gruppvåltäkt när alla yngre tjejer inte vågar sig ut längre? Frågorna hopar sig…

  Gilla

 • Carl

  Ja man blir ju inte chockad om man säger som så. Grattis Sverige. Smart.

  Gilla

 • Jhonsson

  Kvällstidningarna i Sverige är det absoluta bottennappet av alla medias representanter. Men de flesta dagstidningarna ligger inte långt efter. Varför skyddar de brottslingar? Är det kriminella som talar om, vad som skall censureras? Eller är det politiker, som från sina höga positioner styr det hela? Det är hög tid för oss svenskar att genom att säga upp prenumerationen visa, att vi inte accepterar att serveras halvsanningar och lögner!
  Information om vad som händer, kan erhålles från Avpixlar o Pettersson.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Och för detta får SVENSKA män skulden i media?

  Gilla

 • Ståfräs

  FI är på väg med buss till Östersund, för dom vill också smaka på mångkulturen!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: