SVT gör en historia om fel sak


LJUGMEDIA. Migrationsverket pressade en 18-åring att säga att frivilligt ville åka till Afghanistan. Det framgår i inspelade samtal mellan Ali Reza Shariati och tjänstemannen, som SVT och GP tagit del av.

När han var på Afghanistans ambassad för att få sina resehandlingar och fick frågan om han verkligen ville åka till Afghanistan svarade han ”nej”. Efter det fick han inga resehandlingar.

I nästa samtal med sin handläggare på Migrationsverket pressades han att gå tillbaka till ambassaden och ljuga. Under samtalet hörs tjänstemannen säga ”om du inte gör det då måste jag överlämna det till polisen istället och det är så onödigt”.

– Afghanistan vill inte ta emot dem längre. Och Sverige vill skicka ut dem. Och här blir de här ungdomarna klämda i mitten, det är de som lider allra mest, säger Nanna Töcksberg Zelano, pensionerat hovrättsråd som har engagerat sig i Ali Rezas fall, till SVT.

-Pettersson noterar att SVT ”glömmer” att nämna varför Ali Reza Shariati ska skickas ut ur Sverige. Herr Shariati har nämligen ljugit om sin ålder för att skaffa sig förmåner i Sverige och inget säger att han inte ljuger om annat också. Hur vet vi att den unge mannen inte är kriminell eller en terrorist?

SVT:s snyftartikel döljer det viktigaste – Ali Reza Shariati uppgav att han var ett barn när han kom till Sverige för att bluffa till sig asyl. En lögn som hittills kostat svenska skattebetalare i runda slängar två miljoner kronor. Att en lögnare uppmanas att ”ljuga” för att Migrationsverket ska slippa överlämna honom till polis är inte huvudspåret. SVT borde i stället rapportera om vilka enorma och onödiga kostnader som dessa asylturister kostar Sveriges skattebetalare…och fråga dem varför de aldrig tappar sina smarta telefoner när de tappar alla sina id-handlingar…


6 responses to “SVT gör en historia om fel sak

 • compulsoryunion

  Ygeman lovade utvisa 80 000, hittills lyckats med 44.

  Gilla

 • dave

  Hur vet dom att han inte fick några resehandlingar.

  Gilla

 • Kattsand

  Det är väl ett typexempel på hur man gör när man vill vinkla något åt vänster.

  Gilla

 • Mm

  Fru Hovrättsråd borde kanske ägna sin tid åt att skydda alla etniska svenskar mot dessa ljugande ekonomiska terrorister. Eller har hon varit en av de överåriga häxorna som förlustat sig i sänghalmen, och vi stått för fiolerna. Dessa ljugande personer lider inte alls. De har skrattande ingått i detta hyckleri. De har varit omhuldade och det bistånd som ska gå till svältande barn i ex Jemen har använts till denna lögnares kläder, mat, dator, telefoner. Det är anmärkningsvärt att en normalbegåvad etnisk svensk har ingått i denna sharad av lögner

  Gilla

 • Jhonsson

  Om någon gör ett misstag vid deklarationen, medvetet eller ej, kan även ett småfel bli dyrt. Detsamma gäller fiffel med med sjukskrivning etc.
  Ändå,är ovan nämnda fiffel småpotatis jämfört med de ”ensamma barnens” fifflande och lögner. Det rör sig ju oftast om unga män i sina bästa år, som ljuger sig till en försörjning, bekostad av svenska skattebetalare. Det rör sig om flera miljoner per sk ”barn”. Tjänstemännen på Migrationsverket, vilka inte kan se skillnad på en femton- eller tjugofemåring kan väl betraktas som medbrottslingar.
  Palme avskaffade tjänstemannaansvaret. Som tjänstemän ville han tillsätta S-märkta politruker. Men han visste också, att han då inte skulle få några, som var särskilt bra. Därför togs ansvaret bort. Resultatet ser vi överallt i dag.
  Vi måste få en sverigevänlig regering vad valet 2018!

  Gilla

 • kbrel

  Kommunistmedia 😦

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: