Fängelsestraff för arabisk bedrägerifamilj


INVANDRARBROTT. Tre personer i en familj i Uddevalla döms till fängelse för grovt bidragsbrott och grovt bedrägeribrott efter att ha lämnat oriktiga uppgifter och fått 6,5 miljoner kronor från Försäkringskassan.

Mamman, pappan och sonen får fängelse för grovt bedrägeribrott och grovt bidragsbrott efter att under tio års tid ha lurat försäkringskassan genom att lämna felaktiga uppgifter om mannens hälsotillstånd till myndigheten.

Mamman och sonen har varit anställda som personliga assistenter till mannen.

Straffet för mamman och pappan blir fyra års fängelse för grovt bedrägeribrott och grovt bidragsbrott. Sonen får två års fängelse för grovt bidragsbrott och dopingbrott.

”På häktet har personalen vittnat om att mannen vare sig behövde hjälp med att duscha, gå på toaletten eller bli matad.

En specialistläkare har vittnat och erkänt om att man inte har gjort en bra bedömning av mannens hälsotillstånd. Och att när läkaren sett mannen på de smygfilmade filmerna, säger att ”han inte behöver någon hjälp”.

-Pettersson undrar vad som händer med den late eller okunnige ”specialistläkaren” som erkänt att han gjort fel och varför ska skattebetalarna betala tolk åt ett par som minst varit i flathetens land sedan 2001?

Mitt förslag är att låta de tre fina människorna återvända till sitt hemland bums med det svenska medborgarskapet återkallat och alla eventuella framtida pensionsförmåner indragna.

Ur åtalet:

GROVT BIDRAGSBROTT (Mohammed Rashuid Mshaleh och Rashid Mshaleh) 

Summar Asfour, Mohammed Rashuid Mshaleh och Rashid Mshaleh har tillsammans och i samförståndbegått brottsliga gärningar enligt nedan. Det hände mellan den 1 november 2014 och den 21 februari 2017 på Dukatgränd
17, Uddevalla, Uddevalla kommun eller annan plats i landet. Mohammed Mshaleh och Summar Asfour har tillsammans och i samförstånd – genom att i Uddevalla uppsåtligen lämna oriktiga uppgifter till Försäkringskassan – orsakat fara för att ekonomisk förmån i form av assistansersättning skulle utbetalas. De oriktiga uppgifterna har bestått i att Mohammed Mshaleh och Summar Asfour i samband med Försäkringskassans utredning om behov av
assistansersättning under 2001 lämnat felaktiga uppgifter om Mohammad Mshalehs hälsotillstånd och kraftigt överdrivit hans hjälpbehov.

De oriktiga uppgifterna har vidhållits i samband med omprövning av rätten till assistansersättning under 2004, 2006, 2009, 2011, 2013 och 2016 samt vid ansökan om förhöjt antal assistanstimmar under 2011 och 2017.
Vidare har Summar Asfour och Rashid Mshaleh varit anställda som personliga assistenter åt Mohammad Mshaleh. Summar Asfour från sommaren 2001, och Rashid Mshaleh från november 2014. De har fyllt i tidrapporter avseende utfört arbete, som redovisats till försäkringskassan. Även Mohammed Mshaleh har med Rashid Mshalehs vetskap och samtycke fyllt i tidrapporter avseende Rashid Mshaleh. Tidrapporterna har sedan legat till grund för utbetalning av ersättning. Det arbete som redovisats har inte ägt rum eller har i vart fall inte varit av sådan art att det berättigat till assistansersättning. Genom att felaktigt fylla i och redovisa tidrapporter har alltså de tilltalade lämnat oriktiga uppgifter till försäkringskassan. Försäkringskassans beslut att bevilja assistansersättning har gällt i vart fall från och med september 2001. Försäkringskassan har under perioden mars 2007 – 21 februari 2017, som en följd av de oriktiga uppgifterna som lämnats och som nyss beskrivits, utbetalat sammanlagt 6 623 284 kr i assistansersättning. Det görs gällande att Mohammad Mshaleh och Summar Asfour tillsammans och i samförstånd har orsakat att hela nämnda belopp om 6 623 284 kr felaktigt har utbetalats. Det görs gällande att Rashid Mshaleh för sin del – tillsammans och i samförstånd med de övriga tilltalade -orsakat att 3 500 296 kr av det
sammanlagda beloppet om 6 623 284 kr felaktigt har utbetalats. Den beskrivna brottsligheten är att bedöma som grov eftersom den rört betydande belopp samt ingått i en verksamhet som utövats systematiskt och i större omfattning och varit av samhällshotande natur. Gärningarna är begångna med uppsåt.

Om tingsrätten skulle finna att Mohammed Mshalehs hälsotillstånd varit sådant att han varit berättigad till personlig assistans så har han under alla förhållanden inte haft rätt till denna förmån under perioden den 14 juli 2007
till och med 23 februari 2011 eftersom han då vistats utomlands i stat som inte ingår i EU eller EES-området. Mohammed Mshaleh och Summar Asfour har varit skyldiga att underrätta försäkringskassan om dessa ändrade förhållanden.

Genom att Mohammed Mshaleh och Summar Asfour inte meddelat försäkringskassan dessa ändrade förhållanden så har de gett upphov till att ersättning felaktigt betalats ut under denna period med belopp om 2 158 168
kronor. Gärningarna är begångna med uppsåt.

TIDIGARE 2017-05-11. Babbar lurade Försäkringskassan på 6,6 miljoner under tio år

INVANDRARBROTT. Tre personer har häktats misstänkta för att i tio års tid ha lurat Försäkringskassan på pengar. Två personer är häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt bidragsbrott och en person är misstänkt för grovt bedrägeri.

I tio år har en person beviljats personlig assistans från Försäkringskassan, men misstankarna är nu att personen inte varit så sjuk som personen sagt sig vara. Personen är häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri.

– Två personer har anställts som personliga assistenter med alla kostnader som det innebär. Nu är misstanken att personen inte har den diagnos som uppgetts och i ett sådant fall har man lurat försäkringskassan, säger Patrik Stintzing, åklagare.

Förutom personen som misstänks ha ljugit om sin hälsa, så är också två personliga assistenter häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt bidragsbrott. Det eftersom man som personlig assistent har en skyldighet att rapportera om tillståndet inte är som det sagts vara, eller har förändrats över tid.

Uddevalla tingsrätt B 486-17

 • Summarfuglur Asfour
 • Mohammed Rashuid Mshaleh
 • Rashid Mshaleh har tillsammans och i samförstånd begått brottsliga gärningar…

Försäkringskassan har under perioden mars 2007 – 21 februari 2017, som en följd av de oriktiga uppgifterna som lämnats utbetalat sammanlagt 6 623 284 kr i assistansersättning.

-Pettersson säger inget mer än att ”De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.


17 responses to “Fängelsestraff för arabisk bedrägerifamilj

 • Junus

  Jag sitter gärna 4 år i fängelse om jag vet att jag kan få… och behålla 6.6 milloner kronor. Just nu jobbar jag som underskötare och pluggar samtidigt. Kloka araber vet hur man blir snabbt rik i Zverige. Hälften orkar inte ens lära sig svenska… så länge staten betalar Yalla kompis. Istället för att hata araber börja kolla systemets svagheter och täppa till det så dessa idioter tappar zuget att flytta hit och rövknulla systemet och skratta åt alla som jobbar och betalar skatt.

  Gilla

 • Levande tro

  Min fru som är svårt sjuk har nekats till assistanshjälp. Man kan ju undra hur i helvete alla araber och dylikt kan få assistanshjälp så lättvindigt. Sverige är ju för fan sjukt när fattigpensionärer får leva så eländigt medans dessa individer kan leva fint på skyhöga bidrag

  Gilla

 • compulsoryunion

  förr fanns en All Inclusive semesteranläggning som hette Club Med jag har hört att kamelrunkarna kallar svensk Kriminalvård Club Moh (bara Mohameds som drar i omskurna kukar på sina rum när de inte serveras ganska fin mat)

  Gilla

 • Thor

  Och de med kriminella metoder erhållna inkomsterna kommer att vara pensionsgrundande för araberna, det är fullständigt åt helvete

  Gilla

  • Missfit

   Sakta i backarna, de kommer bli återbetalningsskyldiga, vilket leder till att de kommer försättas i personlig konkurs, så det blir socialbidrag i fem år eller existensminimum under fem år (om de beviljas skuldsanering) detta sker efter fängelse vistelsen, och det tar ca 2 år att få skuldsanering, så det blir om ca 10 år.

   Vet inte om detta ens kan skuldsaneras. Hade det varit skatteskulder hade dessa försvunnit automatiskt efter 5 år, men skadestånd gör det inte.

   Dom har säkerligen stoppat undan pengarna där nere i öknen/soptippen de kom ifrån, Vi får hoppas i en valuta som tappar allt sitt värde över en natt.

   Tror dessutom att skatten kommer revideras, tror detta kan göras upp till 10 år bakåt, det skulle betyda att pensionsgrundande inkomst sjunker, tror inte den kan grundas på brottslig verksamhet. Om nu myndigheterna gör vad de skall och bör göra, vilket inte är säkert överhuvudtaget.

   Gilla

 • Jhonsson

  Vår store statsman Stefan Löfven påstår jämt att ”invandringen blir lönsam lite längre fram”!
  Hur korkad får en statschef egentligen vare?
  Vi måste se till att vi får en sverigevänlig regering vid valet 2018!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  I omsorgs branschen bla är det lättförtjänta pengar om man inte har ett samvete att brottas med.

  Gilla

 • Bosse le france

  Läkare ska ochså dömas hårt.men hur är det igentliigen ställt med försäkringskassan??. Dom är så slöa alla myndigheter.självklart skall idioterna utvisas.men försäkringskassan måste uppdatera sig och se över sina rutiner.så det funkar på ett mer acceptabelt sätt.detta är skandal.och inget annat.jag tror mörkertalet är stort.ha en bra sommar dag.

  Gilla

 • ruben

  Att det överhuvudtaget kan pågå så länge utan upptäckt är en gåta. Jag tycker den särbehandlande curlingen av ljugande och fuskande invandrare måste få ett slut. Finns det, som sagt medhjälpare, eller insiders omkring, läkaren t.ex. som borde ha ett kännbara straff bör de granskas också? Jag tycker de mycket väl kan utvisas och har för all framtid diskvalificerat sig från ytterligare förmåner från Svenska samhället. Hur stora är mörkertalen?

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Vem är det som välkomnar parasiterna? Jo Stenhammar svenskar, vilka är problemet? 87%av Sveriges befolkning.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Samhällshotande natur?

  Är de i maskopi med Reinfeldt?

  Gilla

  • Hönsmamman

   Dan Eliasson är nog högst sannolikt av samhällshotande natur? Myndighet efter myndighet som han företräder sjunker i förtroende. Hotar detta samhället?

   Men det kanske inte finns något samband mellan hans inkompetens och de sviktande förtroendesiffrorna? Det är hans svans som ställer till det? Alla de som envisas med att ge honom förtroendet att misslyckas ännu en gång?

   Gilla

 • Hönsmamman

  Det borde ju bli kännbart även för läkaren.

  Att inte klara av att göra en korrekt medicinsk bedömning rimmar ju illa med att kunna utöva yrket och motsvara de förväntningar som ska ställas på offentligt finansierad verksamhet (under vilket sjukvården i vårt land sorterar). Läkaren svarar inte upp till den basala kravspecifikationen. Får personen även del av kakan? Eller är personen allmänt klantig?

  Visste läkaren om att personen inte var sjuk? Eller kunde läkaren inte klara av att bedöma det?
  I vilket fall så är det oacceptabelt.
  10 år är dessutom en lång tid att fundera kring diagnos och behandlingsrekommendation och hade läkaren kommit till insikt så fanns det gott om tid att rätta ”misstaget”.

  Gilla

 • Argus

  Flyktingstatus ska varken resultera i ett senare medborgarskap, delaktighet i välfärdssystemen eller ”semestervistelser” utomlands. Hela vistelsen här ska gå ut på ett återvändande så fort som möjligt.

  Gilla

 • finnjävel

  Nä-ä! En ljugande arab! Jag skulle aldrig trott …

  Förvånad? Någon?

  Så istället för att använda våra skattepengar till sjukvård, skola mm. som de är avsedda för, har myndigheterna gett pengar till några ljugande och bedragande muslimer som inte har här att göra överhuvudtaget.
  Det här blir såå bra!
  Om ett par år ligger nog skatten på sådana nivåer att lusten att arbeta mattas av något.
  Jag börjar tvivla på det här med Monas ”det är häftigt att betala skatt” …

  Gilla

  • Billy Boy

   Mona Sahlin (S) – Sveriges Bedragardrottning

   Det Mona sa att — ”Det är häftigt att betala skatt” … var riktat till de produktiva som arbetade och försörjde både sig själva och en massa improduktiva politiker och tjuvaktiga bidragstagare…

   Vad Mona tänkte / tänker tyst för sig själv var egentligen …

   ”Det är mycket häftigare att leva gott ett helt liv på skattepengar utan att behöva utföra något produktivt och bra för Sverige … Bara glassa runt, spendera pengarna på sig själv och njuta gott av det som andra slitit ihop”

   Gilla

 • compulsoryunion

  var fjärde krona som konsumeras i Sverige är utbetald av Försäkringskassan som är islams bankomat

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: