Utskälld bok hade många rätt om konflikt med islam

ISLAM. Drömmen om att historien hade tagit slut och att de liberala demokratierna segrat totalt visade sig vara fel. I stället kom den hårt kritiserade Samuel P Huntingtons bok om en civilisationernas kamp närmare sanningen. SvD:s Lars O Ericsson omvärderar ”The clash of civilizations”.

De två senaste decenniernas mest utskällda bok torde vara Samuel P Huntingtons ”The clash of civilizations”. Att Huntington hade fel i stort sett allt har varit en gängse uppfattning framför allt inom vänstern och bland liberaler, men inte bara där. Huntington blev snabbt efter publiceringen av sin bok (1996) en person som alla föregivet rättänkande älskade att hata. Det som väckte mest anstöt var Huntingtons tes om en växande konflikt mellan civilisationen islam och den icke-islamiska världen.

I dag framstår denna tes som närmast profetisk. Vi ska komma ihåg att år 1996 var det ännu fem år till 9/11, IS fanns inte på kartan och islamistiska terrordåd hörde inte till vardagen. Varje gång jag tagit fram Huntingtons bok ur bokhyllan sedan 1996 har verkligheten tyvärr allt mer kommit att likna det mörka scenario som Huntington målar upp. I Sverige skulle det dröja tio år innan något förlag vågade (?) eller ansåg det värt att ge ut en svensk översättning. Först 2006 utkom boken hos Axess & Atlantis med titeln ”Civilisationernas kamp: mot en ny världsordning”. I dag förefaller den nya världsordningen redan vara här.

Ovanstående är början på en artikeln av  SvD:s Lars O Ericsson, han har dock lite fel, islam är ingen civilisation och varken bok eller kamp behöver omvärderas. Konflikten mot islam har varit densamma i 1400 år och den som inte begriper det har inte begripet mycket…

1 thoughts on “Utskälld bok hade många rätt om konflikt med islam

  1. Är det inte dags att agera ? Skall inte vi,folket ,visa att vi vet vad Islam vill göra ..
    Varför skall de vara politisk korrekta mot några som spelar offer ljuger , går emot demokratiska värderingar ,grovt utnyttjar systemet allt i deras guds namn?
    Skall vi inte ifrågasätta politikernas försvar gentemot en doktrin som håller på att ta över Sverige genom infiltrering av muslimer i regeringen ,myndigheten ,kommunen osv.. Skall vi tillåta fler moskeer, skolor ,daghem. byggas,hur har de fått marken?
    Har man undersökt hur det gick till i t.ex Märsta ?
    Är inte orsaken uppenbar ,eller tror regering att syftet är att minska segregering?
    Tänk om man skulle förbjuda människor av olika religioner i Vatikano eller kapa huvuden av folk som begått ”mindre brott” där !
    Tänk om man skulle nu begära tillstånd att bygga en kyrka ,i vilket muslimsk land som helst…
    Tänk om jag skulle demonstrera för rätten att gå klädd som en modern kvinna i en muslimsk land
    Det finns alldeles för mycket talande fakta för att försvarar Islam som en fredlig religion som ökar i naturligt takt..
    Det är inte bara enstaka muslimer som utnyttjar systemet,(genom att inte jobba ,ljuga om rikedomar ,vara inskriva på kurser som de inte går ,och får 12000 kr /mån) för att de anser sig har rätten att ta från ett kafir land eftersom deras gud har sagt att de får göra vad de vill i ett ”omuslimsk” land….
    Listan på brott ,odemokratisk agerande är oändligt ..Agera nu !!!!

Kommentera