Bygg broar med fotboll

Fotboll ska bygga broar och hjälpa till med integrationen.

Pettersson har skrivit om det, men en liten uppföljning är på sin plats.

På bilderna som lokaltidningen (betallänk) visar syns inga flickor, bara pojkar. Andelen fotbollsintresserade grabbar med invandrarbakgrund är också hundraprocentig på de bilder man ser. Mellan vilka man ska bygga broar vet jag inte, men en sak tror jag mig veta. De individer som bränner bilar, rånar, misshandlar, kastar sten och idkar droghandel är inte intresserade av varken fotboll eller annan sport.

Däremot ska man tillstå att det självklart är bra med engagemang och att vi skattebetalare hellre ser unga grabbar spela fotboll med riktiga bollar och inte med igelkottar och hederliga människors ägodelar, men…

…läser man dessa rader i artikeln, borde man oroas med än vad lokaltidningen verkar göra. (klicka för större bild)

Vad menas med ”ett muslimskt perspektiv”? Frågan får inget svar i lokaltidningen, förmodligen för att reportern inte ställer den. Tittar man på initiativtagarna till fotbollsturneringen, ges man dock chansen att ifrågasätta.

Imamen som leder projektet är också kontaktperson vid Islamiska kulturcentret och han har figurerat på bloggen vid tidigare tillfällen.

25/3- 2015 och 21/9- 2016 och 13/1- 2010

I en av länkarna ovan säger Ben Alaya så här:

”Den ökande rasismen som i dag kan manifesteras mer öppet tror han har med Sverigedemokraterna att göra”

Ibrahim Ben Alaya är socialdemokrat och fick 221 personröster till riksdagsvalet 2014.

Förutom Islamska kulturcentret, är följande föreningar medarrangörer.

Studieförbundet Ibn Rushd. Denna förening finns det starka skäl att granska, vilket lokaltidningen givetvis aldrig tänker göra. På socialdemokratiska Ledarsidorna har man dock gjort det och här hittar man saker som borde intressera regering, riksdag, myndigheter och journalister.

Sveriges Unga Muslimer. SUM förlorade sitt bidrag från staten inför detta år p.g.a. av samröre med antisemitiska och homofoba föreläsare. Detta lär vi aldrig få läsa i lokaltidningen. Ledarsidorna har granskat även denna förening och hittat saker som också det borde intressera regering, riksdag, myndigheter och journalister.

Somaliska Hjälpföreningen. Finns inte mycket att läsa om denna förening, annat än adresser till lokala föreningar i Sverige. På bilden nedan ser vi dock hur könsseparationen är total. ”Var är brudarna”, som man utropade i en känd reklamfilm.

När jag läser om projektet lokaltidningen gör reportage om och läser om medarrangörerna, blir jag mer och mer fundersam över dessa ord.

Vad innebär ”från ett muslimskt perspektiv”?

4 thoughts on “Bygg broar med fotboll

 1. Skicka tillbaka dem, som inte sköter sig.
  Stäng våra gränser, så behövs inga brobygge.

 2. Det förespeglade samhällsengagemanget ur så kallat muslimskt perspektiv symboliserar en anslående eufemism avseende frågan hur dessa intresseorganisationer på det mest effektiva sättet kan infiltrera det svenska civilsamhället, via metoder som för den icke sällan intet ont anande allmänheten och myndigheterna bakom ljuset.

  Genom att utnyttja den politiskt korrekta semantiken vill man försäkra sig om den allmänna välviljan, vilket är en förutsättning för att ge sken av trovärdighet och därmed flytta fram sina positioner.
  Då det gäller att ge en strategisk illusion av integrationsvilja och egalitära ambitioner brister inte fantasin bland islamismens rabulistiska rekryterare.
  Andreas.

 3. Det betyder:

  ”Never underestimate the power of stupid people in large groups”

Kommentera