Latmaskarnas Länder


I en studie av forskare från Stanford University, har man använt stegräknare för att registrera ”gång aktivitet” på cirka 700.000 personer i 46 länder runt om i världen.   Scott Delp, professor i bioteknik som co-ledda forskningen, säger att ”studien är 1000 gånger större än någon tidigare studie om mänsklig rörelse.”

Den minst lata, enligt studien som publicerades i tidskriften Nature , är de kinesiska, särskilt de i Hong Kong, där människor i genomsnitt tar 6880 en steg om dagen.  Det ”sämsta” nation är Indonesien, där människor gick nästan hälften så mycket, i genomsnitt 3513 steg per dag. Den globala genomsnittet är 4,961 steg, med Sverige i genomsnitt  5863 steg per dag.   LÄNK     UsaToday

FjärranÖsternRedaktören konstaterar att Turkiet på plats 24 ligger högst av de muhammedanska länderna, samt att de tre i botten är Indonesien, Saudiarabien och Malaysia

 


5 responses to “Latmaskarnas Länder

 • Jhonsson

  Hittar inga av Mena-länderna i tabellen.
  Censurerat av svensk media?

  Gilla

 • compulsoryunion

  Sveriges Kriminalvanvård hindrar friska flitiga svenskar från att röra sig 23 h om dygnet, instängda i garderob liknande cell upp till 3.5 år i helisolering innan orättvis rättegång där åtalad inte ens får vara med i sin egen rättegång men i ”medhörningsrum” med dålig klockradio högtalare. Emigrera innan Palmesocialistiska jurisdiktionen hinner förstöra er också.

  Gilla

 • Sven-Erik

  @Hönsmamman, Nobelpris- och åldersindex finns

  Gilla

 • Hönsmamman

  Sverige 137 steg från högsta nivån.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Intressant.

  Undrar om det finns nåt hälsoindex för länderna? Och om det korrelerar med rörligheten?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: