Mer om det nya lagförslaget från cirkus Löfven.


Den nya lagrådsremissen  som vi skrev om igår  väcker många frågor.  Om man tolkar den rätt så skall domstolarna avgöra vilka medier som är seriösa och vilka som inte skall få finnas. Hur skall detta gå till? Hur skall de kunna avgöra vad som är seriöst och inte? Det beror väl på vilka partisympatier de har – det kan man inte komma ifrån.  Det skall alltså avgöras i domstol om Petterssons är seriösa eller inte. Jag vill gärna tro att en seriös domstol skulle se Petterssons som en ytterst seriös blogg till skillnad från ex.vis Aftonbladet.   Skall vi skratta eller gråta –på Petterssons igår                             Nyheter idag  

oj

 


30 responses to “Mer om det nya lagförslaget från cirkus Löfven.

 • ladulaas

  Sverige har haft tryckfrihet, mer eller mindre, sedan 250 år. Inför att Sverige skall upplösas som nation, planerar nu makthavarna att avveckla yttrandefriheten, så att det inte kommer något grus i avvecklings-maskineriet.

  Den chimär av folkstyre, som den parlamentariska demokratin är – ett riktigare namn vore demokratur – skall bytas ut mot öppen diktatur, för att tvinga in svenskarna i globalisternas New World Order. Första steget är därför naturligtvis att begränsa/avskaffa yttrande- och tryckfriheten.

  Det finns ingen mystik i detta, bara enkel logik.

  Gilla

 • Tobbe

  Och vem styr domstolarna?

  Gilla

 • Mia

  Det är svårt att ha en åsikt när man inte vet vad lagförslaget innebär.
  Jag tror ju inte att det handlar om seriöst eller inte seriöst,det låter för flummigt för en lagändring.

  Gilla

  • Mr Q

   Fanns en dagstidning som hette Prawda och utkom i Sovjet.I Absurdistan fanns/finns en kopia,som heter Norrskensflamman.
   Dessa båda är typexempel på ”icke seriösa” !!! Men även dagens PK-kvällspress lär rankas in bland denna snuskpress….

   Gilla

 • Mer om det nya lagförslaget från cirkus Löfven. | Petterssons gör skillnad! – Life, Death and all between

  […] Source: Mer om det nya lagförslaget från cirkus Löfven. | Petterssons gör skillnad! […]

  Gilla

 • Jhonsson

  Kanske dags att förbjuda allt, som kan tänkas vara emot regeringen Löfven?

  Gilla

 • Bosse

  Löfven verkar ju helt galen.yttrandefriheten ska väl inte styras av lagar?vilken djävla dåre karln måste bort 2018.han äter upp hela Sverige.fy fan!!

  Gilla

  • Mia

   Yttrandefriheten styrs redan av en lag och har funnits sedan 1992.
   Yttrandefrihetsgrundlagen heter den.

   Gilla

  • naimlap

   Glöm inte att, hen – hönset fick flest röster av alla partiledare, Visserligen från ett av jordens dummaste och fegaste folk svenskingarna men, ändå borde det vara någon gräns för galenskapen.

   Gilla

 • odalkvinnan

  Förut hette det inkvisitionsdomstol som den gamla katolska kyrkan använde. Kyrkan hade både världslig och kyrklig makt som de slogs med näbbar och klor för att ha. Jämför gärna sharia som muslimerna har. Man dömer då kättare, avfällingar, agitatörer. Ett tag gick det i spinn med häxprocesserna som följd. Det var på 11-1200 talet i Europa, fanns nog kvar ett tag till på många ställen.Man försöker ju sparka Sverige tillbaka till de tankegångarna genom brännmärkning av oliktänkande.Detta var ett tips till hur man, som nu, brännmärker oliktänkande i sin vanliga press, genom jobb, åsiktsregister som AFA-Expo Researchgruppen finansierar sin verksamhet med. En lönsam bransch kan förmodas. De är ju redan pålästa så de kan ta över med chefskarriär. Sveriges system med förvaltningsrätter påminner om detta. Det är inte i juridikens namn domstolar men de fungerar som det. Du ska mot myndigheten bevisa att du har rätt mot den. Advokat behövs inte då rätten inte tar hänsyn till denne. Där anses att tjänstemannen har den rätta kompetensen och de granskar inte frågan i sak utan att den byråkratiska gången är korrekt. En myndighet i myndigheten där du ska bevisa din oskuld. Som det blivit med JO,JK mfl. Alltid svårt då makten granskar sig själv

  Liked by 1 person

  • Argus

   Inkvistationen var ett nödvändigt ont efter över sjuhundra år av muhammedansk invasion. ”Efter det kristna erövrandet tvingades judar och muslimer i landsflykt eller till konvertering. Konvertiterna kallades morisco om dom varit muslimer och marrano om dom varit judar. Eftersom kungaparet Isabella och Ferdinand II misstänkte att konvertiterna fortsatte praktisera sina tidigare religioner hade den spanska inkvisitionen skapats år 1478.” (Wikipedia)

   Kanske var några av utförarna nitiska i överkant men ockupanterna och deras medlöpare hade trots allt valet att lämna om de kände att de inte kunde eller ville konvertera.

   Gilla

   • Mia

    Numera är hädelse tillåtet i Sverige.

    I en av novellerna – Dygdens lön – skrev Strindberg att konfirmationen var ett bedrägeri genom att vinet och brödet beskrevs som Jesu blod och kropp när det i själva verket var ”Högstedts Piccadon à 65 öre kannan” och”Lettströms majsoblater à 1 krona skålp.”

    Strindberg åtalades för ”hädelse mot Gud eller gäckeri av Guds ord eller sakramenten enligt § 3 mom.1 af Tryckfrihetsförordningen”.

    I rättegången, den s.k. Giftasprocessen, frikändes Strindberg i Stockholms rådhusrätt den 17 november 1884.

    Gilla

  • hllviken

   ”Rättsväsendet” är en mäktig del av makteliten.
   Läs om ”Hilda och Ruben”, Frimurare och oheliga allianser…

   Gilla

 • Luntan

  Eftersom det ”demokratiska”? systemet med val på partier inte fungerar och det fria ordet på Petterssonsblogg och liknande webbsidor kan komma att bli cencurerat?
  – Inte för att jag förordar det men: Måste det bli uppror och / eller politiska mord för att en förändring skall kunna komma till stånd?
  / Undrar en gammal och sjuk pensionär med flera månaders väntetid för bara ett PSA-prov!

  Gilla

 • ruben

  Jag kommer att tänka på tidningen MAD. Där kunde man läsa ironiska berättelser om dylika politiska fantasier. Man kan inte tro det är sant.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Svenska folket måste avsätta svetsarn,han har samma problem som a Lindberg och spyan eliasson. Blöjan är full.Då är dom griniga.Snälla svenskar vi måste rösta bort idioterna. Svetsarn borde bekämpa kriminalitet istället börja med censur för att det är farlig väg när man har demokrati.SVETSARN AVGÅ GÖR SVERIGE EN TJÄNST. Mvh Adolf

  Gilla

 • Hanna

  Hur hamnade vi här??

  Gilla

  • Mimi N.

   Vet ni inte hur ? Verkligen ?!?!

   Gilla

  • Tussilago

   Genom att låta vår ”Demokrati” utnyttjas av diverse odemokratiska organisationer & deras nyttiga idioter!

   Gilla

   • Argus

    David Wood är en fyrbåk i ett totalt mörker. Hans dissekeringar av Islam är briljanta. Som den tänkande människa han är så lär han inte heller vara vänster.

    Gilla

  • Bosse

   Går domstolarna in för att stänga Expressen, AB och DN och dess journalister inte mig emot.Då slipper vi många idioter.

   Gilla

  • Hans Nilsson

   Vi hamnade här pga att en stor del av väljarkåren är inte vid sina sinnes fulla bruk. Detta är inget nytt för så har det varit under mer än 40 år.

   Gilla

  • naimlap

   Frågan är ganska enkel att, besvara då varje folk, nation har den regim de förtjänar. Dumsvenskingarna, har själva gjort sitt vägval. Så nu får skörda vad de sått och är huvudet dumt så får kroppen lida alla helvetets kval.

   Gilla

 • angelicaplacet

  Vilka domstolar ska dom då välja ut?

  Seriösa domstolar,eller oseriösa domstolar?

  Gilla

 • Gus

  Just nu bestämmer Stefan Löven över alla domstolars beslut i Sverige. Allt är politik……. Får SD över 50 procent i valet 2018 så blir det annat ljud i skällan ….

  Gilla

 • Tussilago

  Jag tycker mig höra taktfasta stöveltramp, där uniformerna har Socialdemokratiska rosor i knapphålen, Miljöpartiets symbol på ärmbindlarna och Vänsterpartiets ”V” som bedyrande hälsningsgest & handtecken…

  Liked by 1 person

 • Albert

  Seriös = regimtrogen

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: