Cykelfärjan tvingas stoppa verksamheten – Danmark godkänner 36 passagerare, Sverige 12…


INRIKES. Den första juni premiärseglade M/s Elephanten mellan Limhamn i Skåne och danska Dragör. Bara ett par veckor senare, tvingas verksamheten lägga ner på grund av beslut som inte genererar tillräckligt med klirr i kassan.

Det var för två år sedan som danska Dragörns borgmästare EIK Dahl Bidstrup kläckte idén om en båt mellan Limhamn och Dragör. Gitte Knutson som redan på den tiden samarbetande med honom under Limhamns hamnfestival nappade på idén, och den 1 juni i år var det premiärsegling för cykelfärjan M/S Elephanten – 18 år efter att den traditionella färjetrafiken lades ner mellan de två destinationerna.

Men tyvärr blev lyckan inte långvarig, och Cykelfärjan tvingas nu ställa in sina avgångar – bara veckor efter att de startade. Detta beror på att svenska Transportstyrelsen endast godkänt tolv passagerare på båten, vilket är för få för att ekonomin ska gå runt.

– Förutom otroligt mycket engagemang från alla inblandade har det varit en lång process med tullverk, polis, ny hamnanläggning och tillstånd. Jag tycker det är hemskt tråkigt det som har hänt, säger verksamhetsledaren Gitte Knutson. Den danska sjöfartsmyndigheten däremot har gett tillstånd för 36 passagerare, trots att de är samma riktlinjer som följs i säkerhetsarbetet.

Skånska Dagbladet

-Pettersson noterar att svenska myndigheter sätter käppar i hjulet för många företagare på grund av stelbenta regler. Det är märkligt, speciellt i Malmö där all sorts verksamheter verkar blomstra, men de flesta av dem kanske struntar i regler och skatteinbetalningar…


12 responses to “Cykelfärjan tvingas stoppa verksamheten – Danmark godkänner 36 passagerare, Sverige 12…

 • malmobon

  Vi är många som längtar tillbaka. med färjeförbindelsen mellan Mö-Dragör..
  Jag ville boka men allt var bokat. Mejla en bekant och frågade hono om hur han kunde ha samröre med sossarna.
  Tog en vecka och nu nerlagt.
  Percy Nilsson provade, Nerlagt, Problemet är regler och avgifter. Få bort sossar sp ordnar vi färja med dans, öl, dans, räkmacka.

  Gilla

 • naimlap

  Dumsvenskar med storhetsvansinne! Är en kombination, som garanterar att, allt går ad helvede till! Att försöka inpränta något vettigt hos en dumsvensk, gör samma verkan, som att bada en fisk. Fler och fler människor jorden över upptäcker, vilken skitstövel svenskingen är.

  Gilla

 • Tony

  Ja torghandeln utan kassaapparat är väl tillåten, i vart fall
  om du inte är Svenskfödd, för då gäller andra regler.

  Gilla

 • RäddSomFan

  Som svar på detta bör Danmark stänga Öresundsbron omedelbart tills Svenska myndigheter nyktrat till och tagit sitt förnuft tillfånga
  …fast det kommer dom ju aldrig att göra då dom aldrig kommer erkänna att dom har fel.
  Då det var Dansk folkeparti Pia Kjærsgaard som föreslog att Öresundsbron skulle stängas så hoppas jag att dom fortfarande har denna frågan på bordet och att dom istället tar tag i skiten och stänger brojäveln.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Söker man inga tillstånd behöver man heller inte följa andra regler än sina egna.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Förbjud då alla båtar på Medelhavet, då det är 200 personer på en båt godkänd för 20.
  Det är en vinn vinn lösning.
  Färre som drunknar, skäggbarnen får vara hemma hos sin mamma och Europa slipper brott och annat jäkelskap samtidigt som den ”riktiga” verkliga ekonomin kan blomstra så våra pensionärer och barn kan få en framtid i trygghet.

  Liked by 1 person

 • compulsoryunion

  Myndigheten har fullt upp med att ta hit aliens med blatte Audi och BMW som vansinneskör över mammor med barnvagnar. (BMW betyder Blatte Mitt i Wägen)

  Gilla

 • Falköga

  Inom alla områden gäller den svenska modellen, till skillnad från den danska……

  Gilla

 • odalkvinnan

  De slog ihop till en myndighet och den har aldrig fungerat. De som tar dessa beslut är totalt inkompetenta vilket många olika shippingföretag kan dokumentera. Du kan komma dit med full klassificering och gå därifrån med underkänt. En åkte väl tom fast för korruption nyss? Det är duktigt då ingen gör det i Sverige normalt, det var väl för uppenbart så staten offrade en bonde. Samma inom körkort, de har gjort fel på mitt så de drog det, jag har inkommit med rätt. Testade systemet upp till förvaltningsrätt och fattade. Det är nu indraget inte av sakskäl utan av formella fel. Jag har ett hundratal dokument som styrker. Sedan JO anmälde jag då det gått 1 1/2 är. Fick ett standardsvar att nej och vi lämnar ingen orsak varför. Så ser det ut då ett statssystem brakar men folket fortfarande har tilltro

  Gilla

  • ladulaas

   Svenska myndigheter och så gott som alla deras tjänstemän har idag en enda ledstjärna: Förstöra Sverige, genom att hälla grus i svenskars aktiviteter, skinna dem inpå bara kroppen och vräka de rövade resurserna över främlingar.

   Gilla

 • Mary Agnes

  Den nya kulturen hade struntat i godkännanden mm…. och sedan skyllt på rasism när – och OM – den stoppats.

  Gilla

 • ossie

  Jäkla småpåvar som ska visa sin makt och förstöra många verksamheter.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: