Musik till fredagsölen


Lite skönt tunggung med bluesinslag och en gnutta 70-tals touch. Kan det vara något?

Något senare än vanligt, men det pågick ett partiledartal i Almedalen jag inte vill ta fokus från. Två band med kvinnliga frontfigurer gör inte musiken sämre. Kvinnor kan, det vet vi och spottar på kvotering.

Först The Black Marbles och deras ”Starlight”

Ut som två är Thundermother i sin ”We Fight For Rock’n’Roll”


10 responses to “Musik till fredagsölen

 • Vargkvinnan

  TACK!!!! Stenbock!! Helt underbart!!!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Mycket bra låtar, Stefan K. Härlig grund i riktig rock i båda.

  Kommer ni ihåg musikåret 1973 ? Jag gör det.

  Stray Dogs en super grupp enligt mig, lirar här…………….”Crazy”

  Gilla

 • Mary Agnes

  Hej alla vänner, har några veckor kvar i Sviiden, innan man reser tillbaka. Har varit i Tyskland flera gånger de senaste veckorna. Så himla nimmt att ta färjan Trelleborg – Rostock eller Trelleborg – Sassnitz. Rekommenderas. Dagsutflykt. Eller overnight i norra Tyskland är betydligt billgare än i Sverige och Danmark. Fyll trunken med starkvaror och så betalar sig biljetten.

  Apropå Autobahn, – musik -härkommer en knüller från tiden det begav sig,,, den är så trallvänlig att ni kommer att humma ”Flensburg” hela helgen. Jag minns från min ungdom i Oberbayern hur min väninnas Opel Omega gungade längs A8 ibland sent om torsdagseftermiddagarna med oss tre oförskämt beskänkta Kolleginen och en nykter Kollega bakom länkhjulet som vrålar ”Flensburg” med öppna rutor på väg från München mot ”after work” hos Gastwirtschaft Traudl i Reit im Winkl. Det är alltid bra med värdshus som har rum, så man kan övernatta när man har tagit i för mycket…

  För oinsatta, är Flensburg Tysklands motsvarighet till Borlänge, det är alltså där man hanterar körkorten. Ohne Audo werd-i noch verrückt.

  Blev f ö geblitzt i Bad Nauheim förra veckan. Ja, det ska ni veta, kära vänner, att för hastighetskameror i städerna i Tyskland tillfaller alla böter KOMMUNEN ifråga… förbannat jävleskap med fast monterade skarpskjutare som fångar alla blyfötter. Chevyn är numera reggad på dottern så nu sitter hon och väntar på kärleksbrev från Hessen för mossans synder, för tro inte att Bad Nauheim har nån fucking pardon för att man är ausländer… nix. De har ett satans stort kansli som granskar med förstoringsglas vem som sitter bakom ratten…. Ok, man tar det som en man, dvs man dänger näven i väggen och skriver några arga kommentarer på flashback. Inget att tuta över, som nån fucking ynklig twitter-miljöpartist. If you can’t do the time, then don’t do the crime.

  Värst på Autobahn har ALLTID varit holländare, danskar och svenskar – som helt saknar höghastighetserfarenhet och förståelse för de regler som används på Autobahn. I Tyskland är det förbjudet att köra om om hastighetsskillnaden mellan fordonen är mindre än 20 km/h, men det verkar alla icke-tyska lastbilschaufförer inte känna till… Tacka vet jag freeways i US, med en trafik i rimlig och med lastbilar MED motor och som håller samma hastighet som resten av trafiken.

  Efter FLENSBURG kommer två tysk-amerikanska stycken till….  Gilla

  • Stenbock

   Na,na Mary nu har du influerats av Texas…Era High Way`s är inget som går att jämföra med ursprunget Deutsche Autobahn… ”Vi” har inga oupphörliga hastighetsbegränsningar. Att det sedan kommer Holländare med sin husvagnar,nysvenskar som åker på semester till de länder de flytt från,samt danskarna som är så få,att de kan vi bortse från ! Att ni delvis dessutom ha fler filer,och ändå kommer långsammare framåt..

   Gilla

 • Stenbock

  Lägger in en Video med en av Tysklands mest kända schlagersångare sedan slutet av 60-talet Chris Roberts. Chris gick bort i cancer förra söndagen, i ålder av 73 år.Han belönades under sin långa karriär med alla tänkbara utmärkelser.Hela 18 LP lät han under åren spela in:

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: