Malmö storsatsar på flyktingmoduler: ”Inga andra lösningar finns”


INVANDRING. Bostadsbristen i Malmö ska lösas med modulhus. I september flyttar de första 102 hyresgästerna in i modulerna på parkeringen vid Mobilia. Bostadslösningen med tillfälliga modulparker fortsätter nu på fler ställen i Malmö. 

Kommunen storsatsar på moduler för att lösa den ”strukturella hemlösheten”, vilken innefattar personer som inte är missbrukare eller socialt utsatta på annat sätt.

Det handlar bland annat om flyktingar som Malmö stad har tilldelats och, genom bosättningslagen, ska ordna boende till. Under 2017 handlar det om 408 personer.

Sedan i påskas köper inte kommunen längre in bostadsrätter för att klara kravet. Istället blir det moduler.

– Inga andra lösningar finns. Utifrån rådande situation är moduler en bra lösning, säger enhetschef Maher Akob vid arbetsmarknads- och socialförvaltningen. På Mobilias parkering rör det sig om enrummare på 21 kvadratmeter med dusch och toalett. Kommunen ansöker nu om bygglov på flera platser runt om i Malmö:

24Malmö.se

-Pettersson ser att tjänstemännen i Malmö ljuger. ”Inga andra lösningar finns” är en lögn, det är bara att tala om att Malmö är fullt och att Malmö är konkursmässigt trots många år av ”vinstgivande” mångkulturell invandring. Stoppa invandringen och inflyttningen är en bättre lösning som FINNS. Då vinner man också mindre brottslighet, mindre lärarbrist, färre arbetslösa, bättre sjukvård och mycket annat.

Modulhusen är bara början. De kommer att följas av fler och de tillfälliga byggloven kan och kommer sannolikt att förlängas inte en gång utan i flera.

I maj 2017 skrev SvD om Modulhusens fiasko: För dyrt, för mycket bråk och att snabba modulhus inte blir den succé som många kommuner hade hoppats på.

För dyrt har aldrig bekymrat politikerna i Malmö, de låter landets övriga skattebetalare pytsa in 14 miljoner om dagen i det mångkulturella paradiset…

 


33 responses to “Malmö storsatsar på flyktingmoduler: ”Inga andra lösningar finns”

 • Lena

  Det finns hur många andra lösningar som helst , dock inga som passar de korrumperade och politiskt korrekta värdelösa figurerna som styr vänstersverige och har så gjort sedan reinfeldt !

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Stackars naiva Sverige som tror att vi ska kunna bygga i takt med att parasiterna som har ockuperat vårt land förökar sig!

  Gilla

  • ragge

   Ja du min herre politikerna har inte koll på ett skit förutom när vinaren är tom och korken ska ur den nya flaskan det kan dom. Jag längtar tills dom står ute nästa år och försöker valfläska *ljuga* så ska dom få kakor och kaffe av mig med en jävla massa laxerande gotti gott i 🙂 köp risin olja gott folk för det behöver dom litervis av dem politiska asen!

   Gilla

  • naimlap

   Malmestanerna och de övriga fega dumsvenskarna, gräver inte bara sin egen grav utan även sina barns, barnbarns och andras gravar. Finns inget, som stoppa detta dumma fega folk, som svenskingarna är. Om inte en allt för avlägsen framtid blir denna slogan verklighet: En bra svensking är en död svensking!

   Gilla

 • GrumligaVattenFiskaren

  Här är vår Bert med en lösning för våra pensionsräddare…

  http://www.expressen.se/gt/berts-nya-miljardsatsning-efter-asylsuccen–villavagnar/

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Svensk statsskuld.

  STATENS SKULD den 31 maj 2017, 1 306 874 200 124 kronor.

  Nästan 1307 miljarder alltså.

  https://www.riksgalden.se/contentassets/58c0e66f9abe42d1ba8920c076a69bfc/sveriges_statsskuld_maj_2017.pdf

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Sverige är fullt,avvisa alla lycksökare kasta ut alla kriminella djävlar,sedan kanske kan våra ungdomar få lägenheter.Dra in alla djävlar bidrag som flyktingarna får så kanske vi pensionärer får lite drägligare pension.Mvh Adolf

  Gilla

 • Trynbald

  Socialdemokraterna får alldrig nog.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Mobilia kommer att slå mer än försäljningsrekord när dessa byggen bli verklighet.

  Gilla

 • Sisu

  Våra gamla placeras i moduler då lär det väl duga åt nya frälset.

  Gilla

 • malmobon

  Vid Mobilia finns redan barackhus på 12 kvm. Tidigare bodde där folk med missbruksproblem. Idag vet jag inte.

  Enda jag vet är att kriminaliteten ökar. Invandringen ökar. Andra kommuner får betala mer till Malmö kommun…

  Det enda som verkar kunna stoppa vansinnet är tydligen en padda.
  Var tänkt bygga i Bunkeflostrand, men detta stoppades för det fanns en utrotningshotad padda.

  På (limhamnare blir arga om man inte säger PÅ Limhamn, inte i.) Limhamn skall det byggas flerfamiljshus till hemlös (läs invandrare).

  SD Malmö har lyckats stoppa uppköp av bostadsrätter för tillfället, och idag lyckats komma ut med en artikel i pk tidningen Expressen. inte läst den men vet i stort sätt vad Magnus Olsson uttalar sig om.

  Ser dock ett litet ljus i tunneln inför valet 2018. fler och fler kommer rösta på SD i valet. Är pensionärer, sjukvårdspersonal och invandrare som vaknat.

  Inte otänkbart att SD, Malmö kan hamna över 30% i Malmö. Jobbas hårt av SD Malmö. Drygt 70000 utskick till hushåll i Malmö. Förhoppningsvis kommer det igång en närradio.

  Malmös framtid är faktiskt Sveriges framtid. Det ni ser hända i Malmö kommer ske i hela Sverige, Då går det inte rösta på Allianspartierna utan vi måste lägga all energi och våra förhoppningar om ett starkt SD.

  Gilla

 • Maja Anokhina

  Hur väljer man vilka flyktingar få bostadsrätter och vilka modulhus? Kommer det inte att skapa känsla av orättvisa inom olika flyktinggrupper och blåsa upp hat mot svenskar som i själva verket inte behandlar alla lika?

  Gilla

  • naimlap

   Dumsvenskarna, är redan illa sedda lita varstans över hela jorden. Så varför skulle då inte tomtarna, bli detsamma här hemma av asylanterna?

   Gilla

 • Carl

  Herregud den totala biståndsramen från Sverige år 2017 är 46,1 miljarder kronor. Det räcker gott och väl med råge!! Det måste finnas nån måtta.

  Gilla

 • Ulli

  Sverige har tagit emot mer än tillräckligt antal så kallade flyktingar inkl. anhöriga för de nästa 1000 åren. Stoppa vansinnet. Stoppa denna inhumana flyktingpolitik där inte minst de etniska svenskarna utsätts för bl.a. en allt mer grasserande kriminalität.

  Gilla

  • ragge

   Jag håller med dig ulli. Politikerna borde ta en sväng runt nått getto och då inte på dagen. Jag utmanar våra svetsare som för övrigt inte ens kan svetsa att ta en parkbänk i tex jordbro centrum kl 2 på natten utan sina livvakter. Men det skulle du aldrig göra va din lilla svets loppa!? . Jävla patetiska ynkliga politiker vi har den saken är jävligt säker.

   Gilla

  • naimlap

   Ha, ha, är de så fruktansvärt korkade! Ja, då är de inte något ljus från Lund utan bara helt vanliga dumsvenskar utan ett mätbart IQ.
   När de röstar på S, MP, V och de 4 övriga stollarna. Då är de införstådda med vad röv slickning kan ge, för det kan inte vara sunt eller hygieniskt att, slicka otvättade medlemmar av de 4 gäng i röven stup i ett.

   Gilla

 • Mary Agnes

  De ”tillfälliga” blir oftast förbannat dyra, som i Ängelholm med 10 000kr/mån för 30 m2.

  Gilla

  • ragge

   Såklart att dom är det. Kommunen betalar via nya adelns social bidrag. I tex jordbro idag är det ett nytt hyreshus klart och en 2 kostar 9000tusen.vilka tror ni flyttar in? Och vilka tror ni betalar?

   Gilla

  • Ståfräs

   Hoppas att alla PK studenter i Lund får sova utomhus utan gatljus, för att inte kränka sin nya adel, grattis.

   Gilla

  • Ståfräs

   Hej igen, du glömde gratis tandvård som adels kräver och får, hoppas att PK gamlingar gillar att äta soppa med sugrör

   Gilla

   • naimlap

    Pensionärterna, i Svenstia har alldeles för hög pension. Regeringen borde sänka den med ca. 33%. Av två orsaker
    1/ Det är dom, som i huvudsak röstar på förrädarna.
    2/ De skänker sedlar i zigges mugg och aktar icke för rov utan de sitter gärna och gullar med ziggor och ziggar. Trots det är förenat med risker. De är ytterligare ett bevis på hur urbota dumma och vilka röv slickare svenskingarna är.

    Gilla

 • ossie

  Dessa moduler kommer snart att vara vandaliserade eller uppeldade.

  Gilla

 • Galten

  Islamisten och den förra ”bostadsministern” tackar Allan för att hans våta dröm gått i uppfyllelse.

  Gilla

 • Ståfräs

  Det bästa är att det kostar ingenting hälsar Feministregeringen, kommunisterna o 7-klövern, grattis PK, som verkar hata gamla pursvenskar som byggde landet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: