”Lär av historien och förbjud rasistiska grupper”


RASISM. Sverige borde börja följa FN:s konvention mot rasdiskriminering och införa ett förbud mot rasistisk organisering. Det skriver 73 debattörer i ett gemensamt inlägg i Aftonbladet med anledning av att Nordiska motståndsrörelsen tillåts ta plats i Almedalen.

”Yttrandefriheten är en av demokratins grundpelare, men den bör aldrig användas för att försvara nazisters rätt att hota och skrämma andra människor till tystnad”, skriver de.

Skribenterna skriver att NMR har våld som metod och menar att de normaliseras genom att man ger dem plats att sprida sina åsikter. De avfärdar också argumentet att det skulle bli svårare för Säpo att hålla koll på rasistiska organisationer om de blev olagliga.

”Det används inte som argument mot kriminalisering av trafficking, narkotikahandel eller för den delen terrorsamröre”, skriver de. Bland debattörerna finns bland annat representanter för Scouterna, RFSL, Raoul Wallenberg Academy och KFUM.

-Pettersson säger att här är debattörerna på rätt väg men skjuter mot fel mål. Sverige kan börja med att följa FN:s flyktingkonvention.

Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer. De kan dock normalt sett ansöka om naturalisation under samma förutsättningar som andra utländska personer i landet och på så sätt bli medborgare i det land där de sökt asyl och fått flyktingstatus.

Inom EU infördes 1990 den så kallade Dublinkonventionen, 2003 ersatt av Dublinförordningen. Enligt förordningen kan en asylsökande inte själv välja land, utan ska söka asyl i det första land personen anländer till vid sin ankomst till EU. Detta kallas för principen om första asylland.

I resonemangen kring migration och asylsökande hänvisar invandringsvänliga debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är positivt att engagemanget kring denna är så stort vilket borde tyda på att kunskapen om densamma är minst lika stort.

Men trots det stora engagemanget är det två artiklar som ständigt faller bort. Andra kapitlets första artikel är en sådan. Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. FN trycker i formuleringen på ordet särskilt genom att använda ”in particular”. I synnerhet. Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar efter andra världskrigets flyktingströmmar.

Den andra artikeln som borde få mer uppmärksamhet i den svenska debatten är artikel 34. Assimilation och naturalisering. Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen skall så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Sverige går idag tvärs mot FN:s flyktingkonvention då vi tvärtom verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.

FN:s Flyktingkonvention är ett dokument med tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad samt den säger klart och tydligt att de nya svenskarna ska assimileras. Exakt det som Sverigedemokraterna säger. Så den politiker som påstår att SD är rasister och fascister kallar samtidigt FN rasister och fascister. 

När det är klart kan vi ta itu med de rasistiska organisationerna och naturligtvis börja i toppen. Den värsta av alla är islam som gör skillnad på troende (muslimer) och otrogna (alla andra). Inte ett enda (noll, nada, zero) av världens muslimska länder har skrivit på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19


26 responses to “”Lär av historien och förbjud rasistiska grupper”

 • Marty

  Håller nog med här och Islam/mohammedaner är ju dom mest rasistiska idag.Det ser man på våldet som utförs av dessa ”importerade”rasister.T.ex.är det nån som ” hatar” Jew’s så är det just muslimerna och ett fåtal”hobbynazister”.
  Hitler’s ”hemliga” armè och plan B var nämligen muslimer.Svergie har länge sympatiserad och visat ”stöd” åt rasister,nu gjör dom igjen det dom gjorde för 70 år sen.
  Dom ”riktiga” rasisterna får amnesty i Svergie,och sen plockar man och lossas som man är imot nazister med att visa ”fientlighet mot SD och NF.Patetiska och manipulerande politikere är snart en ting av ” historien”

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Det gemensamma inlägget i skämttidningen Aftonbladet, där man emotivt åberopar FN:s konvention mot den eviga rasdiskrimineringen samt äskar på förbud mot rasistisk organisering, är bara ännu ett försök att tysta opponenterna till den machiavelliska migrationspolitik som nu successivt förvandlar landet till ett katastrofområde.
  Vidare hänvisar dessa proglobalistiska nationsmotståndare medelst sedvanlig fräckhet till yttrandefriheten som en av demokratins grundpelare – just den pelare dessa charlataner tagit till storsläggan för att krossa.

  Det föregivna hotet från nazister och ryssar står i samma mytomspunna paritet och fyller funktionen som avledningsmanöver från den imminenta islamismen, en överhängande fara som är högst verklig.
  73 dilettantiska debattörer skulle veta skäms!
  Andreas.

  Gilla

 • Tobbe

  Men att underblåsa antisemitism så att judisk befolkning lämnar Sverige, det går bra. Det handlar om globalisering kontra nationalstater, inget annat. Och SD motsätter sig globalismen.

  Gilla

 • hllviken

  BREAKING NEWS!!!

  RASIST-HISTORIKERN ARNSTAD HAR RASIST-FRISYR!!!

  Gilla

 • Tony

  ”Envar har rätt till yttrandefrihet” Jo det ser vi när dom
  inkrökta vänsterfigurer gör allt för att störa tillståndsgivna
  möten där vanliga Svenskar försöker att visa sitt
  missnöje med rådande förhållanden i Sverige,( Folkets Demonstration)
  Detta unkna vänsterpack tillåts ju för fan gång på gång att
  förstöra för dem som på den lagliga vägen vill framföra sina åsikter.

  Så jag undrar yttrandefrihet för vem?

  Gilla

 • Levande tro

  Kommunister , Nazister borde bägge två förbjudas då de stått bakom utrotningar av flera miljoner människor.Sen borde de också förbjuda islam

  Gilla

 • Jörgen

  I så fall måste islam förbjudas först av alla. En 1000 år gammal fascist organisation.

  http://www.newenglishreview.org/custpage.cfm?frm=3766&sec_id=3766

  Gilla

  • naimlap

   Även Svenism, är inte bättre än de andra tre, islamism, kommunism och nazism . Där svenskingen ingår, som passopp åt de övriga tre i gänget. Dumsvenskingen, har den lägsta statusen i de 4 gäng p.g.a. sin monumentala dumhet och extrema feghet. Vilket vi kan se bevis på dagligen och stundligen hur svenskingen slickar allas rövar i parti och minut. Kan man då kalla ett sådant folk för ”skitfolk”? Jag borde kanske vara lite mer finkänslig och benämna dem för ”gumpenslickers?

   Gilla

   • Bosse S

    Vad för ett skitfolk tillhör du då? Någon konstig avart mellan rövslickande zigenare och polack eller kanske någon annan avundsjuk förgrämd gammal öststatsskurk? Helt klart är att det är något fel på dig.

    Gilla

 • compulsoryunion

  det rasistiska och varumärkesintrång gänget afro”svenskarna” borde kallas afrosvindlarna.
  Eftersom t.o.m. en hund skäller och förstår att de inte är svenskar.

  Gilla

 • Argus

  De vill alltså förbjuda Islam? 😉

  Att värna demokratin med fascistiska metoder är som att skövla skogen för att förhindra skogsbrand. Nu råkar det finnas en obehaglig rörelse på den högra vänsterkanten medan det går tretton på dussinet obehagliga rörelser på vänstra vänsterkanten och då utbryter full panik. Jag säger som Jan-E; Fjöl av fjollor.

  Gilla

 • Klas

  Har skrivit till både bild och text-media samt de politiska partierna om en källhänvisning till att SD är rasistiskt eller Nazister. Ingen har svarat förutom vänsterns riksdagsgrupp. De svarar som vanligt med lite tyckande och länkar till två artiklar. En i Expressen och en i Aftonbladet. Artiklarna handlar uteslutande om tiden innan Åkesson.
  Jag svarar vänsterns rikstadsgrupp,
  Artiklarna handlar ju om sådant som hände innan Åkesson, jag har sett en intervju med Jamie Josefsson och er tidigare partiledare Lars Ohly, där Ohly säger att han är stalinist. Är inte det samma belastning för er?
  De har fortfarande inte svarat.
  Som god journalist har jag fog för att påstå vänstern inklusive text och bildmedia måste vara psykotiska, ha kraftig hjärnblödning eller helt enkelt blivit hjärndöda av all skit dom sprider omkring sig.
  Jag uppmanar alla att göra detsamma, skriva till bild och text-media samt alla politiska partier och be och få källhänvisning till all skit dom sprider om SD, så kanske vi får slut på det en gång för alla.

  Gilla

  • Bosse

   Ja Klas du har rätt. Om man skriver och skriver så kanske den störste idiot inser att den har fel.Jag skriver varje dag flera gånger till journalister, politiker och regering om hur jag tycker det står till i landet.Och kritiserar allt jag tycker dom gör fel. Och jag stryker dom inte medhårs utan att för den delen hota. Jag hoppas att det är förståndiga människor som förstår utan hot. Många ggr så undrar man naturligtvis om den personen är riktigt klok.

   Gilla

 • Bengt

  Varför inte förbjuda dessa odemokratiska vänsterextrema organisationer som vill inskränka yttrandefriheten istället?

  Gilla

 • ulsansblogg

  Inga nazister på våra gator uttryckte sig Jonas igår vid en intervju i TV. Anser att gatorna i Sverige tillhör oss alla. Ingen journalist frågade däremot Jonas hur han ser på de våldsamma ”antirasisterna” som AFA. Det gäller att städa upp i den egna sörjan innan man kritiserar sina motståndare.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/07/03/allting-gar-att-salja-med-mordande-reklam/

  Gilla

 • Grune

  Om man betänker i vilket organ detta publicerades så går allt ut på att förbjuda Sveriges största parti Sverigedemokraterna

  Gilla

 • compulsoryunion

  kan afro”svenskarna” förbjudas? renommé snyltning är ju förbjudet. får en vit högerman va med bland Sabuni klanen i kommuniststyrelsen?

  BLONDALÅNGAFETAKINESERNAMED blåa osneda ögon, är också en motsägelse

  Gilla

 • Blåsfirren

  Var och när har NMR hotat och hatat. De delar ut flygblad och har fredliga demonstrationer. Hatet står vänsterdrägget och dessa godhetsapostlar till sk. debattörer. Deras motto är. ”Allt till alla” Jag längtar tills mångkulturen drabbar avskumen.

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Jag med! Tyvärr är det enda man har att se framemot i Sverigeistan är att gotta sig åt framtida berikning av landsförrädarna!

   Gilla

 • ossie

  Då bör kommunister förbjudas också. Nu har de en egen dag som igår.

  Gilla

 • hllviken

  ”Eliten” föreläser om hur man kan driva sin egen agenda medelst falska nyheter, brunsmetning och Twitterblock:

  Gilla

 • Mary Agnes

  Bra. ”Rasistiska förtecken”. ”Demokratiska värderingar”. Då hade de flesta invandrarföreningar och hatreligioner blivit förbjudna i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: