Stäng

10 reaktioner på “En lugn bar i Philadelphia

 1. Hittade ingen bättre rubrik tyvärr.. ,att lägga in en fruktansvärd bussolycka i n.Bayern nu på morgonen.
  En resebuss körde i hög fart in i en släpvagn,från en långsamgående lastbil.I Bussen fanns c:a 50 personer varav hela 18 personer befaras ha bränts ihjäl…30-talet är svårt skadade.Av bussen återstår nu endast ett stålskelett. För närvarande vet man inte ens var bussen hör hemma,och vilka som färdades i den.Inget återstår som kan hjälpa polisen,att finna ut var resenärerna stammar från.:
  http://imgl.krone.at/Bilder_skaliert/2017/07/03/91d85594d886bd07f75c9d10585374ad__bus_1260_jpg_1551462_1164.jpg

  1. http://www.berliner-kurier.de/image/27903248/2×1/940/470/ec499ae971b6299c61afadbcb1657b3f/IT/buswrack-a9.jpg
   Nu står det klart att bussen kom från Sachsen,och att passagerarna var äldre personer på en dags-utfärd från Oberlausitz och Dresden.
   Att jag lade in denna udda nyhet berodde på,att olyckan inträffade på A9 som är turiststräckan mot syd,även för oss svenskar.Just där denna katastrof inträffade på Autobahn,är det mycket backigt och kurvigt.En plats jag personligen alltid hade respekt för, just p.g.a.
   att det ofta kom till köer av långsamgående öststats-lastbilar….
   För ett drygt år sedan åkte jag med buss till Berlin,och upplevde då att busschauffören upprepat,gick ut i vänsterfilen allt för sent.För er som åker på semester nere på kontinenten,är det viktigt att i möjligaste mån undvika högerfilen.Det är i denna det dagligen inträffar sådana olyckor !

   1. Enl. Bild så var det Stau. Så frågan är varför chauffören inte reagerade på Verkehrsbericht som rimligen borde gått ut. Och varför tog bussen fyr så snabbt?

    Nu i sommartiden är det ju tiotusentals med nord”tyskar” och ”nordbor” med tegelsten på gaspedalen på väg ”hem” på semester till Balkan och Türkei. Jag brukade alltid köra via Augsburg och Stuttgart, även om det är längre.

   2. Stenbock
    Jag har blivit så feg att jag inte längre kör bil till Sverige från Frankrike, autorouten i Frankrike är ännu så länge o k men autobahn i Tyskland avskräcker !

   3. Tyvärr är flygplatserna också ett helvete med alla kontroller och underliga figurer som dräller runt.
    Tänk att vi har upplevt ett Europa som fungerade fint för några decennier sedan !
    I min enfald så trodde jag att mina barn och barnbarn skulle få uppleva detsamma, ack vad jag bedrog mig.

   4. Ja det är många frågetecken när en sådan svår olycka inträffar.De milen Autobahn mellan Hof och Beyreuth är ju mycket backiga,och med många kurvor.Troligen en ovan chaufför,om nu inte bromsarna försagt.Det stämmer vad du skrivit Mary,det finns många trafikanter som inte vet hur farliga dessa Autobahner är.Speciella sträckor har jag stor respekt för.Bl.a. den väg du valt via Stuttgart/München…
    Har genom åren sett olyckor på dessa,som aldrig går ur minnet ! En av dem förekommer efter mer är 40 år tillbaka, i mina drömmar.

   5. Nya skrämmande nyheter kommer nu i dagen kring olyckan.Den lokala brandkåren från Münchberg som var först på plats,kunde p.g.a. den redan övertända bussens heta, inte komma närmre än mittelremsan,för att söka släcka.
    De innebrända 18 äldre passagerarna hade ingen möjlighet att undkomma elden enl. brandchefen.Resegruppen som hade Gardasjön som mål,led en kvalfylld ende på sina liv. Bland de c:a 30 svårt skadade har många svåra brandskador !

  1. 🙂

   Vilken tur då att det inte var en hamburgerrestaurang, där har de Drive Through.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: