Anders Lindberg: ”Svenska tjänstemän måste börja tänka själva”

MEDIA. Svenska politiker och tjänstemän måste börja tänka själva och inte ”bara följa reglerna”. Det skriver Anders Lindberg i en ledare i Aftonbladet med anledning av avslöjandet att CSN har betalat ut 2,5 miljoner kronor i bidrag till svenskar som har studerat vid ett universitet i Saudiarabien som lär ut en extrem tolkning av islam.

Lindberg menar att beslutsfattarna på studiestödsnämnden har betett sig på ett typiskt svenskt sätt, genom att stenhårt följa regelboken. ”Om det inte uttryckligen står i reglementet att vi inte ska ge pengar till exempelvis våldsbejakande galningar så gör vi det”, skriver han och tillägger: ”Vi ger statsbidrag till extremister, finansierar Saudiarabisk hjärntvätt och låter en våldsbejakande nazistgrupp röja runt i Almedalen.”

-Pettersson menar att Anders Lindberg är tragisk. Här har den socialdemokratiske skribenten i åratal bekämpat dem som tänkt själva och kallat dem nazister, fascister, rasister, islamofober och en massa annat samtidigt som han själv har visat en total oförmåga på att tänka självständigt…

14 thoughts on “Anders Lindberg: ”Svenska tjänstemän måste börja tänka själva”

 1. Inför Tjänstemannaansvaret, sluta Köpa Aftonlögnen och
  därmed Fjanten Anders Lindbergs drapor, så är det en bra
  början till ett bättre Sverige!

 2. Polen är ett av de länder i Europa som värnar sitt folk. En polsk journalist som sitter med de som hatar sitt folk och land, hon har mycket kurage en stark kvinna !

 3. Skämtet på Aftonbladet snackar skit som vanligt. På migrationsverket har man ju anställt asylaktivister som handläggare dessa skiter i regler och gör som dom vill.

 4. Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Tjänstemän skall följa lagar och förordningar och inte sin politiska övertygelse. Rättssamhället bygger på att lagar följs. Ibland blir vissa beslut ”fel” enligt förnuftet men rätt enligt lag. Det får man ta. Vilken jävla sörja ett land skulle bli om alla byråkrater bara utgick ifrån sig själva i besluten. Då har man nära till att acceptera sharia: ”ja, men, jag tänkte lite själv” o s v.

 5. Den hönsgård där 87% av sveriges, röstberättigade befolkning fefinner sig skulle behöva ett besök av vargen.
  Efter det skulle vi få skottpengar på vargen.

  Var antydan långsökt?

  Vi måste få fler att förstå allvaret i vår situation!
  En liten, mycket liten, framgång: Jan Björklund vill förbjuda nyetablering av religiösa (islamiska) friskolor.

  Han kanske läser Petterssons blogg?

 6. Har man en PK marinerad sk hjärna är det helt otänkbart att tänka självständigt.

 7. Anders Lindberg är genom sin oförmåga att förstå vissa samband, en av de huvudansvariga för att den politiska korrektheten blivit en religion i Sverige.

 8. Den som låser in lundberg på obestämd tid bör nomineras till att få medalj av kungen!

  • Kungen själv och kungafamiljen är inlåsta då de inte får uttala sig som medborgare ens ! Ska de förbli prydnadsbilder, objekt för svenska modellen ?

 9. I Italien har man börjat tänka. Tänka-óm.

  ”Det är fullt.”
  ”Vi kan inte ta emot fler flyktingar från Afrika”
  ”Vi har inte plats”

  Och..

  ”Fartyg med flyktingar kommer inte längre att få lägga till i italienska hamnar utan avvisas.”

  Säger italienska myndigheter enl. utländska media nu på morgonen.

  ”Andra länder ,måste hjälpa till”.

  Och säkert kommer SVERIGE att vara den förste voluntären att ta över Italiens roll som inkörsporten från Afrika. Eller…?

  • Nej, andra länder ska inte hjälpa till. Italiens regering maaste stänga gränserna och inte släppa in utomeuropeiska migranter. Klarar dom inte det ska dom avgaa.

Kommentera