Världens äldsta bedragerska blev 23 år yngre den 15 juni 2017

INVANDRARBEDRÄGERI. I Västerås bor det en person som har haft födelsedatum 1 juni 1899. Den damen känner media och myndigheter till sedan många år men de har vägrat göra något åt det. 

Den 1 juni 2017 fyllde Saro Dursun, boende i Västerås 118 år, i varje fall på papperet. I verkligheten är damen ett levande bevis på hur lätt det är för invandrare att lura det svenska systemet.

Kärringen som varit ”världens äldsta människa” är inte längre äldst. Hon blev av med rekordinnehavet den 15 juni då ändrade Skatteverket henne ålder med 23 år!!! Normalt är det endast genom att gå hädan som en ålderspresident kan mista sin titel. Men i det här fallet ägde tronskiftet rum genom ett myndighetsbeslut, meddelat per fönsterkuvert från Skatteverket.

Vi på alternativ media har i många år uppmärksammat den invandrande bedragerskan men media och myndigheter har tittat bort. Det är ”rasistisk” att påpeka att invandrarna ljuger om ålder, identitet och ursprung.

2014 uppmärksammade Granskning Sverige Saro Dursun från Västerås, som då var världens tredje äldsta levande människa. Redan då misstänkte vi att hennes ålder inte stämde och att hon därmed lurat till sig för mycket pension.

Granskning Sverige kan avslöja hur den åldrade invandraren har lurat till sig pengar. Ingen myndighet eller rättsinstans har gjort något, trots att grannarna kan vittna om lyx och överflöd.

Saro Dursun, kom till Sverige från Turkiet i början av 1970-talet och hävdade att hon var 65 år. Hennes troliga ålder var mellan 40 och 45, men hon ansåg sig ha jobbat färdigt. Åren har gått och ingen bland myndigheterna har tagit tag i denna otroliga historia. Vi ringer till poliser, jurister och till Migrationsverket. Skall inte grova bedragare utvisas eller sitta bakom lås och bom? Alla skickar Granskning Sverige vidare till nästa myndighet, tills vi till slut ombeds av Migrationsverket att polisanmäla Saro, för att pröva lagstiftningen.

Till sin hjälp har även denna invandrare haft en flata medier, som konsekvent vägrat skriva om bedrägeriet, trots att man fått in upprepade tips.

Historien om ”världens äldsta människa” – Saro Dursun – är en fascinerande historia som varit föremål för många spekulationer. Granskning Sverige kan äntligen räta ut alla frågetecken och samtidigt avslöja ett system, där politiker, myndigheter och medier gjort gemensam sak för att skydda en brottsling. Granskning Sverige kan också visa hur länge som Sveriges myndigheter varit på katastrofkurs.

Saro Dursun kan ha lurat till sig runt fyra miljoner i pension i ett av de förmodligen största pensionsbedrägerierna i svensk historia.

Expressen tar upp världens äldsta fast det finns en äldre i Västerås, liksom GP, men ingen tar upp invandrarbedrägeriet som hållit på i över 40 år fast de känner till det.

På Merinfo ser det fortfarande ut så här den 2 juli 2017

– Petterssons roade sig lite med att googla på Sveriges äldsta människa och Saro Dursun och fann bl.a. detta:

På den uppdaterade portalen Gerontology återfinns inte Saro Dursun på listan över Sveriges äldsta nu levande personer. Vet de något vi inte tidigare känt till eller har de läst alternativa medier?

Danske Per Hagermann har på den nederländska domänen netlog listat Sveriges 25 äldsta då levande personer. Saro Dursun står högst upp, så också Hagermann är lurad. Listan uppdaterads 2012.

På den internationella ”The 110 Club” som listar världens alla människor över 110 år, nämns Dursun i en av trådarna. Inläggen är från 2012 och alltså inte dagsaktuella, men också denna portal är blåsta av Dursun och naiva myndigheter.

En twittrare vid namn Erik Liljengren tog upp Dursun i ett tweet från 2015. Här nämns Dursun i ett tweet som på engelska vänder sig till internationell publik. Vi får också en länk till Ratsit där Dursuns uppgifter finns att läsa och där vi länkas till Tysklands då äldsta person. Hon är 116 år och alltså yngre än Saro Dursun. Lägg då på minnet att grannar sett Dursun jobba för fullt i trädgården till synes obehindrat. Både Liljengren och Ratsit har lurats av Dursun.

Wikipedia listar Nordens äldsta människor. Dursun finns inte med, borttagen eller aldrig nämnd?

Helsingborgs Dagblad hyllade Dursun redan 2009 som Sveriges äldsta person. Tänk så blåsta de var.

Även SVT gick på bluffen 2009, förmodligen utan att kolla närmare.

Osv osv. Listan kan göras längre på medier och sociala medier som hyllat Sara Dursun, invandrare från Turkiet. Många känner sig nog ganska besvikna, lurade och skamsna idag. Den senaste polisanmälningen lades ned, men kanske någon kan göra en ny…

Men, men, vi får lita på statsminister Stefan Löfven när han säger att invandringen blir lönsam lite längre fram… 

-Pettersson tycker att Saro Dursun ska fråntas sitt medborgarskap och skickas tillbaka till Turkiet tillsammans med de personer som hjälpt henne med bedrägeriet och hon bor ihop med. Dessutom borde journalister och politiker som vetat men inte gjort något bli återbetalningsskyldiga av hennes pension.

Saro Dursun är delägare i ett hus värt c:a 3,5 miljoner. Det huset har Sveriges skattebetalare betalat och det är inte mer än rätt att kronofogden säljer det huset för skattebetalarnas räkning…

28 thoughts on “Världens äldsta bedragerska blev 23 år yngre den 15 juni 2017

 1. Det eventuella bedrägeriet, och försäkringskassans fordran på återbetalning, är förstås preskriberade. Alla ni som anmäler till höger och vänster är alltså för sent ute.

 2. Vad som är intressant här är vad de olika medierna skriver om sig själva, och ändå har ingen av dem reagerat på Dursuns uppenbara lögner, man kan ju undra varför?

  Är det ren klantighet eller politisk korrekthet? Jag röstar på det senare…

  SVT: ”behovet av opartisk och saklig information, av public service, aldrig har varit större än nu.
  Sverige är ett land där debatten polariseras och vi vet från andra länder att polarisering ofta utmanar förtroendet för medierna.
  På SVT möter vi det på samma sätt som vi alltid har gjort – med ett träget och gediget journalistiskt arbete.”

  SVT, TV4, Expressen, m.fl. skriver:
  ”Förtroendet för journalistiken är viktigt för demokratin. Det finns, i vissa kretsar, föreställningar om att medierna mörkar, men även okunskap om de journalistiska övervägandena, nyhetsvärdering och medieetik

  .På detta sätt – genom öppenhet – vill vi säkra ett fortsatt starkt förtroende för oss som medieföretag.”

  Och ändå var det alternativ media som avslöjade bluffen, men ingen annan reagerade!

 3. Och nu kommer myndigheterna att kräva henne på pension för de 23 felaktiga åren!

  Knappast…

  Måndagstidningen kommer berätta om det stora svindleriet hon gjort sig skyldig till!

  Knappast…

  Sånt händer inte i landet mellanmjölk där sanningen är underordnad.

 4. Jag tror att svenskar tycker om att bli lurade, annars hade sådant här bedrägeri inte funnits.
  Självplågare en mycket märklig egenskap som dessutom drabbar de som inte har den läggningen.
  I Sverige är det alltid någon annan som betalar, vilken dekadens !

 5. På alla Svenska myndigheter arbetar bara messar och hycklare. Så är det.

 6. HAAHHAAAAA! Alltså – ni är så roliga! Det låter så osannolikt andefattigt och dumt att det måste vara sant.
  Jag tror att de Svenska myndigheterna har fått väldigt många människor att brista i skratt över hela världen.
  Jag har fortfarande lite kramper i magmusklerna.
  Starkt jobbat!

 7. Hon måste ha ätit senaste föryngringspillret! Det här är något som svenska staten inte kommer att rota i. en gammal gumma som lurat till sig pension
  i hela sitt svenska uppehåll. Det är tjänstefel från början! Och politiker
  och journalister har en svuren gemenskap, ingen kommer att göra något
  åt saken.

 8. Men ve den stackars byggjobbare som i arbetslöshetstider har flytt vinter och dragit till ett varmare land , dessa skall jagas och nagelfaras.
  Vi har oss själva att skylla då de politiska broilers har tappat respekten för vanligt folk.

 9. Man kan undra hur många tusen ytlänningar, som ljugit likadant? Hur många invandrade pensionärer har aldrig jobbat i Sverige, är under 60 eller 50 år, lever i Sverige med full pension, som ofta är större än vissa Svenska pensionärers, som jobbat 40-50 år. Varför har inte myndigheterna uppföljning på det? Vilken oförlåtlig flathet. De till synes rigorösa kontroller FK har verkar väldigt ihåliga också med tanke på hur enkelt det går att fuska med assistans. Skärpning, det räcker inte att göra obligatorisk uppföljning mot fusk nästan uteslutande på etniska Svenskar. Det är väl mindre obehagligt, för med etniska Svenskar blir det mer sällan direkta hot om våld mot handläggarna och ev. deras familjer. Där finns säkert stora kända orättvisor att rätta till, förutom den där bedrägliga gamla damen. Sätt igång bara, annars blir det säkert bättre kontroller av direkt fusk efter valet 2018.

 10. Då tycker jag kärringen ska betala tillbaka varenda krona djävla myndigheter som inte fattar nånting.sen kan hon lämna landet.nån djävla ordning måste till

 11. Den svenska modellen.
  Då går det ihop:
  Upp till och med 45 års ålder kan man tolkas som barn.
  Däröver kan man tolkas som pensionär.

  Om vi gör så för alla medborgare i världen så har vi löst alla ekonomiska bekymmer?

  Tänk att lösningen fanns där hela tiden? Det behövdes kreativa och initiativrika invandrare för att komma denna dynamiska svenska modell på spåren.

  När både ålder och kön blir mer flexibelt då upphör ju också alla konflikter. Då kommer inte längre barnarbete eller åldersdemens att finnas. Könsrelaterade sjukdomar är förknippade med de kön som bara är sociala konstruktioner så sjukdomar är bara sociala konstruktioner. Därför slipper vi finansiera såväl arbetsförmedling som försäkringskassa framöver?

  Flex är den nya lösningen på allt.

  Seriöst:
  Bra att någon äntligen tar upp finansieringen av moskébyggen i Sverige. Alla som.byggts med utländska medel behöver rivas.

 12. Jag råkade få 2000 kronor för mycket i bostadsbidrag efter skilsmässan då jag bodde ensam med mina barn. Det skulle betalas tillbaka minsann. Men jag är ju en svensk kvinna, så jag räknas väl som extra girig och snål och försöker lura staten.

  • Om du inte visste det innan så vet du det nu. I nästan halva Europa, har de gett svenskarna ett passande öknamn, som i ditt fall och många andra fall de har gjort sig mer än förtjänta av. De har fått det föga smickrande öknamnet swinja = svin, grisar. I mitt tycke ett sant och passande namn på lata skitstövlar, som dessutom är jordens fegaste varelser med ett storhetsvansinne, som inte är av denna världen.

 13. Att kontrollera folk, som på bedrägligt sätt tillskansat sig bidrag har i Sverige nästan betraktats som ett brott. Alla bidragstagare ansågs vara ärliga.
  De, som deklarerande fel eller var egenföretagare, betraktades som stora bovar och straffen blev oftast mycket kännbara, åtminstone ekonomiskt sett.
  Skall bli intressant att se, vad som kommer att hända, när de påstådda ”ensamkommande” 25-åringarna måste jobba tills dess de är i 90-års ålderns.

  • Långt innan dess har dom fått syndernas förlåtelse. Visste inte vad
   vi gjorde. Sveriges dilemma är bl a att det går smidigt för statsapparaten att hålla efter den svenska befolkningen men ser
   mellan fingrarna med allsköns utländska bedrägligheter. Tjänstemannakåren är väl inte straffbar! Lagen fritar från ansvar.

 14. Då skall vi minnas,att denna turkiska dam långt ifrån är ensam om att mjölka landets inhemska pensionärer.Det lär finnas åtskilliga som liksom henne, lurat sig in i landet med falska uppgifter. Om det sedan finns 10 eller 100-tals,är inte lätt att kontrollera då statens tjänstemän spelar med i bedrägerierna !
  Som jag skrivit åtskilliga gånger i mina kommentarer finns det väl få som tror,att dessa ”stackars flyktingar” har annat för sina ögon, än ett behagligt liv på vår bekostnad.Eller tror någon att de som flyges in (araber,niggrar,och pakistaner) i mörkeraktioner direkt från Grekland,kommer till djupa Norrland för att skotta snö ?

 15. Ca 80% PK idioter tror hen är minst 200år och har därmed rätt till 100 års retroaktiv pension. Däremot så hoppas vi att alla pursvenskar dör asap så vi kan annektera hus o hem för vår nya adel, hälsar Feministregeringen

Kommentera