17-årig flicka hade pojkvän – misshandlades och hölls hemma från skolan av sin pappa


MEDIA. När pappan upptäckte att hans dotter hade en pojkvän beslagtog han hennes telefon, slog henne och höll henne hemma från skolan. Nu har han dömts till villkorlig dom för misshandel.

Detta rapporterar Sydsvenskan som inte tycker det är viktigt att läsarna får veta vilket ursprung och vilken religion pappan hade.

Dagen innan hade samma tidningen en ledare som ”Det är länge sedan den som kom till Sverige förväntades bli precis som en infödd. Assimilationspolitiken är historia, det är bara Sverigedemokraterna som håller fast vid den och en svårdefinierad ”svenskhet”. I ett mångkulturellt samhälle är det integration som gäller. Det som är viktigt på riktigt är att det finns plats för mångfalden – utan prut på de gemensamma kärnvärdena.”

Sydsvenskan redaktion tror alltså att det bara är Sverigedemokraterna som håller fast vid assimilationspolitiken. Låt mig citera vad som står i FN:s flyktingkonvention

En persons rätt att resa in ett land för att söka asyl är en mänsklig rättighet enligt FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna och Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna. Att bli beviljad asyl och eventuellt förklaras vara en flykting är dock ingen mänsklig rättighet. En sådan flyktingförklaring, varvid en person beviljas asyl, är en exklusiv rätt som tillkommer den stat vars territorium den person som söker asyl befinner sig på.

FN:s flyktingkonvention stadgar också att flyktingar ska behandlas likvärdigt med andra utlänningar på det mottagande landets territorium.

Flyktingar är inte medborgare i mottagarlandet och förväntas återvända när situationen lugnat ner sig i deras hemländer. De kan dock normalt sett ansöka om naturalisation under samma förutsättningar som andra utländska personer i landet och på så sätt bli medborgare i det land där de sökt asyl och fått flyktingstatus.

Inom EU infördes 1990 den så kallade Dublinkonventionen, 2003 ersatt av Dublinförordningen. Enligt förordningen kan en asylsökande inte själv välja land, utan ska söka asyl i det första land personen anländer till vid sin ankomst till EU. Detta kallas för principen om första asylland.

I resonemangen kring migration och asylsökande hänvisar invandringsvänliga debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är positivt att engagemanget kring denna är så stort vilket borde tyda på att kunskapen om densamma är minst lika stort.

Men trots det stora engagemanget är det två artiklar som ständigt faller bort. Andra kapitlets första artikel är en sådan. Det åligger flyktingen eller den asylsökande särskilt att följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen. FN trycker i formuleringen på ordet särskilt genom att använda ”in particular”. I synnerhet. Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar efter andra världskrigets flyktingströmmar.

Den andra artikeln som borde få mer uppmärksamhet i den svenska debatten är artikel 34. Assimilation och naturalisering. Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering för att migrantgruppen skall så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.

Sverige går idag tvärs mot FN:s flyktingkonvention då vi tvärtom verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.

FN:s Flyktingkonvention är ett dokument med tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad samt den säger klart och tydligt att de nya svenskarna ska assimileras. Exakt det som Sverigedemokraterna säger. Så den politiker som påstår att SD är rasister och fascister kallar samtidigt FN rasister och fascister. 

-Pettersson tycker att det är alldeles för lätt att utnyttja asylrätten.

 • Dels av ekonomiska flyktingar för fattigdom är inget asylskäl.
 • Dels genom att resa genom mängder av fredliga länder för att komma till Sverige.
 • Dels genom att systematiskt och grovt åsidosätta värdlandets lagar och förordningar.
 • Dels genom att vägra assimilera sig, vilket till stor del är politikerna och journalisternas fel.

Det är ur demokratisk synpunkt viktigt att Sverige följer FN:s flyktingkonvention, för inte kan vi påstå att FN är rasistiskt.

Alltså

 1. Första fredliga land den asylsökande anländer till gäller.
 2. Assimilering, den kulturella särarten överges i mötet med majoritetssamhället.
 3. Värdlandets lagar och regler ska gälla.
 4. Alternativet till 1-3 är hemresa

5 responses to “17-årig flicka hade pojkvän – misshandlades och hölls hemma från skolan av sin pappa

 • Jhonsson

  Villkorlig dom? Denna ständiga flathet domstolarna uppvisar mot invällarna är beklämmande.
  Sluta för Guds skull att dalta med de nya ”svenskarna”.
  Hur kan Löfven tro, att de någonsin skulle kunna ”bli lönsamma lite längre fram”?

  Gilla

 • Parvus

  Riksdagen bestämde 1975 att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land. Det innebar att man inte längre kunde kräva assimilation utan däremot att många olika kulturer skulle samsas i landet. Det innebär klankultur, hederskultur och religiös extremism.
  Nu gnäller vissa politiker över att mångfalden inte var så bra. Tydligen menade man maträtter, hudfärger och kläder men nu är det för sent att ångra sig.
  Arma land.

  Gilla

 • Anna2

  Jo, de våra så kallade ledare klappar som vanligt sig själva på bröster och hänvisar till FNs mänskliga rättigheter – men blundar/försöker gömma skyldigheterna som också omfattas av densamma.
  Vi får hoppas på att de fortsätter att dumma sig ut så att valet 2018 blir ännu lättare för de som tvekar. Till 2022 har nog också MED plockat resten av dagens Nya Moderater.

  Gilla

 • Playa Dorado

  Vi massimporterar människor som mer eller mindre blir bidragsberoende resten av livet.
  Detta tär något oerhört på ekonomin i samhället samt undergräver svenskarnas förtroende för staten och att betala skatt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: