Stäng

6 reaktioner på “Poliser med hjärta

 1. Lite nyheter om den finska polisen av idag. Polisen har rivit ner en demonstrationsläger utanför Järnvägsstationen i Helsingfors med motiveringen att det har hänt en del oroligheter i närheten av lägret. Samtidigt har folk som vistas olagligt o landet hållit på med en demonstration några hundra meter bort. Där har man haft machete-liknande knivar, irakier har låtsats hänga sig, de har tydligen själv försökt elda upp sitt läger, och det har förekommit en hel del oroligheter. Båda dessa läger hart funnits där i 140 dagar.
  Polisen ger inga andra skäl.
  Igår tvingade polisen helt vanliga människor att visa legitimation men polisen sa inga skäl till sina krav, Polisen körde iväg folk i från torget vid järnvägsstationen, folk som bara vistades där, satt på bänk o.s.v.
  Polisen har förbjudit alla demonstrationer vid järnvägsstationen men låter dessa som vistas i landet olagligt, fortsätta sin demonstration.
  Detta tydde på att det är endast vissa åsikter som man får demonstrera för och det är polisen som bestämmer vilka åsikter det är.

  Vi här i Finland närmar oss en centraleuropeisk stat på 1930-talet med hög fart.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: