Utrikesdepartementet sprider falska nyheter och skapar polarisering


PROPAGANDA. Just nu sprids en kommuniké från regeringskansliet, undertecknad av Utrikesdepartementet, som säger sig ge korrekt information om migration och kriminalitet i Sverige. Katerina Janouch har tittat närmare på vad som sägs vara sanning och fakta och funnit både direkta lögner, grava felaktigheter samt en kraftigt vinklad och tillrättalagd bild av vad som sker i vårt samhälle.

Retoriken är inte särskilt svår att känna igen. ”Onyanserad och ibland helt felaktig information om Sverige” låter kusligt likt det Carl Bildt och Stefan Löfven sa om mina uttalanden som jag gjorde i tjeckisk webb-teve i januari 2017. De hävdade att det hade spridits ”bekymmersamma bild av Sverige” och enligt Löfven var Janouch en individ som gjorde i hans öron, ”ett mycket konstigt uttalande”. Tyvärr har det i mångt och mycket visat sig att det Janouch sagt till och med gav en mildare bild av den verklighet vi lever med i Sverige av idag.

Att det från självaste Utrikesdepartementet, där Margot Wallström (S) är chef och har ansvaret, sprids falska nyheter och rena lögner är såväl obehagligt som ytterst alarmerande. Om vi inte kan lita på sanningshalten i en sådan högt uppsatt statlig instans, vem kan vi lita på då? Metoden att misstänkliggörandet sina medborgares sunda skepsis är något som känns igen från hur totalitära stater jobbar.

Det sker en destabilisering av moralen och det egna jaget och leder till att individen börjar vackla i sin tro på sig själv. Människor splittras och motsättningar mellan olika åsiktsläger växer, idag inte minst via sociala medier. De som är misstänksamma anklagas för illojalitet. Den som inte blint sväljer det staten påstår, betraktas som subversiv. Jag vill påstår att det just nu pågår en normaliseringsprocess där kritiskt tänkande försvåras och sanningen blir relativ. I förlängningen leder det till en ännu kraftigare polarisering och en allvarlig splittring av sammanhållningen i samhället.

Lär hela inlägget på Katerina Janouch blogg…

Om Katerina Janouch på bloggen…

-Pettersson menar att UD och många andra sprider ren progaganda med syftet att framställa asylinvandringen i bättre dager än vad den i verkligheten är. Sådant är medias uppgift att avslöja men media har sedan länge ställt sig på maktens sida mot folket…


23 responses to “Utrikesdepartementet sprider falska nyheter och skapar polarisering

 • Regeringens ”Fakta om migration och kriminalitet i Sverige” har raderats av regeringen | Petterssons gör skillnad!

  […] INVANDRING OCH BROTTSLIGHET. Kommer ni ihåg att regeringen Löfven i slutet på juni 2017 publicerade ”Fakta om migration och kriminalitet i Sverige” på regeringskansliets hemsida? Detta eftersom de tyckte att ”det spridits onyanserad och ibland helt felaktig information om Sverige och svensk migrationspolitik”. Vi skrev om det den 27 juni 2017.  […]

  Gilla

 • Nappe

  Låt den här satans regeringen förpassas till historiens sophög där den hör hemma. Låt även Dan Eliasson svartlistas så att han aldrig mer får något toppjobb någonstans. Samma gäller Ynkeman och Margot Wallström.

  Gilla

 • Observator X

  Janouch skriver ju böcker om kvinnors erotiska uppvaknande och liknande jaha och har en hel del läsare så hon bör kunna locka några enkelspåriga, å-livet-går-sin-gilla-gång-kvinnor från massorna att kunna tänka utanför ramarna.
  Var person som börjar tänka kritiskt är en vinst för det egentliga Sverige, det vita, ursprungliga Sverige.
  För det här är bra skrivet. Riktigt bra.

  Ni som nu läser det här och bara gått in hit för att kolla läget, ni som inte räknar er till den invandringskritiska skaran: Bara läs Janouch text och jämför med vad alla de andra kritiska rösterna därute säger.
  Tänk själva. Kritiskt.

  Gilla

 • steve4749

  Nu förstår jag varför Järvafältets enda polisstation lägg ned.Som boende här har jag totalt missat verkligheten enligt UD. Allt är frid och fröjd bakom potemkinkulissen.

  Liked by 1 person

 • Tussilago

  Det jag tycker är så intressant, det är att folk inte får in i huvudet att även dessa ”pensionsräddare” blir gamla & en dag ska ha pension. Det är som om de tror att de fått krumelur-piller vid Sveriges gräns.

  Liked by 1 person

  • Bo Fomalsi

   Detta är mitt förslag: Alla som har intjänad pension ska frivilligt kunna avstå en del av sin pension, säg 20%. Dessa pengar som frigörs ska användas för att i första hand betala pensioner till de som aldrig tjänat in någon egen pension. Då har miljöpartister, ”refugees welcome”, Fredrik Reinfeldt, Anne Ramberg och alla andra som gillar mångkulturen möjlighet att visa omvärlden att deras åsikter inte bara är tomt prat.

   Gilla

 • Fredde

  Katerina sågar punkt för punkt med tydliga argument som pekar på hur det förvanskas, blandas bort och ljugs från utrikesdepartementet.

  Pinsamt för deras del, men självklart inget som kommer ifrågasättas i gammelmedia, som påstår sig kritiskt granska vad som sägs.

  Att dupera befolkningen är tydligen något som 87% tycker är OK.

  Hoppas några av dem läser bl.a. denna utmärkta blogg där sanningen visas!!

  Liked by 1 person

 • Adolf Nilsson

  Håller med bäver,jag ringer gamla vänner bekanta över hela värden.Alla frågar samma sak vad är det som händer i Sverige? Det var ett land som alla såg upp till nu garvar alla åt oss nästan.Vem bär skulden till det ,vi som har röstat på idioterna alla år.Nu är det dags att säga åt svetsarn att avgå så fort så möjligt.Det måste dom har insett i sossarnas partiledning att dom tappar väljare.Ni fattar väl att har man en snabbköpskasörska som utrikesminister och svetsare till stats chef så blir bara en sörja av allting.Inget ont om kassörskor men Margot har inte intelligensen att vara utrikesminister.Sorgligt men så är det.Upp till kamp för ett bättre Sverige.Mvh Adolf

  Liked by 1 person

  • Thor

   Det är kungen som är statschef. Löfven är regeringschef. Jag visste inte att Wallström haft ett sådant hedervärt arbete som snabbköpskassörska. Varifrån kommer uppgiften?

   Gilla

 • B Bäver

  I gårdagens DN kunde man läsa att i Norge tycker man Sverige är ett samhällsbygge som har urartat. Journalisten Anne Holt hadde frågat S Löven om detta vilket han aldrig hört talas om. I gårdagens Tv- avis ( nyheterna i Danmark) diskuterade man att sätta upp tullar mot S eftersom man förstod att alla Is krigare vi tagit emot klarar vi inte av att hantera. Ju mer man resor i Europa ju mer får man skämmas av att man är svensk. Vi håller på att bli utskrattade. Va fan är det för fel på våra politiker, vad är det dom inte förstår

  Liked by 1 person

  • naimlap

   Fråga istället! Vad är det för fel på de svenska väljarna? Som röstar på sådana på sådan represen´tanter för att,representera landet. Idag har vi inte bara en statschef, som jag anser vara Europas sämsta utan även en regering, som spelar i samma division.

   Gilla

 • Billy Boy

  Påståendet citerat nedan skulle behöva hårdgranskas och regeringen skulle avkrävas konkreta faktauppgifter d v s redovisa krona för krona vad de bygger uppgifterna på:

  ”Svensk ekonomi är stark. Trots höga kostnader för invandring redovisade Sverige ett överskott i de offentliga finanserna under 2015 och prognoserna pekar på att överskottet förstärks till år 2020. Dessutom har Sverige under de senaste två åren haft en av Europas högsta tillväxttakter”

  Hur stora i miljarder kr var de påstådda överskotten i de offentliga finanserna åren 2015 och 2016. Vi är nu vid halvårsskiftet år 2017 och man måste snart kunna visa hur det ser ut ekonomiskt i Sverige även vid halvårsskiftet.

  Att prognoser pekar på att överskottet förstärks till år 2020 är inte någon faktauppgift eftersom läget snabbt kan förändras / försvagas och vändas till stora underskott i stället.

  Man talar bara om överskott. Men det finns ju underskott, d v s områden som är i akuta behov av pengar för att samhället skall fungera tillfredsställande. Här några exempel på flera eftersatta områden i dagens Sverige:

  Försvarets upprustning (Anskaffning av materiel + värvning och utbildning av militär personal)

  Infrastruktur (Upprusta järnvägar, vägar, flygplatser, telekommunikationer & IT, bygga ut bredband mm)

  Vård, skola & omsorg (Höja kapacitet och kvalité genom att rekrytera och utbilda personal samt investera i nybyggnation. Allt för att ta bort köerna och höja trivseln)

  Pensioner (Särskilt till fattigpensionärer samt stänga skatteklyftan mellan alla pensionärer och alla löntagare som beror på jobbskatteavdragen. Ju längre man förhalar detta desto fler gamlingar hinner avlida innan rättvisa skipas)

  Rättsväsendet (Inkl. polis, domstolar, kriminalvård mm)
  Bostadsbyggandet (Öka takten för att avhjälpa den svåra bostadsbristen)

  Detta var vad jag kunde komma på i all hast, men det finns naturligtvis mycket mer att nämna. Att finansminister Magdalena Andersson (S) repeterar sitt mantra om överskotten och visar stolthet varje gång hon nämner det är en falsk beskrivning.

  Sen har vi alla kraftigt ökande utgifter för kommuner och landsting när de efter de första två åren skall ta över försörjningsansvaret för alla nyanlända som beviljats uppehållstillstånd i Sverige. Det blir exempelvis kostnader till försörjningsstöd, bostäder, skolgång, hälsovård mm.

  Om alla behoven jag nämnt ovan skulle tillgodoses på kort tid … Ja, då skulle regeringens högt upphaussade tal om överskott på ett ögonblick vändas till mycket kraftiga underskott i statsbudgeten i stället.

  I förlängningen kommer samma sak att hända för kommuner och landsting när stödet från staten upphör efter de 2 första åren.

  Så läget ser inte alls så ljust och skimrande ut som finansministern och hela regeringen vill påskina.

  Liked by 1 person

 • Jhonsson

  Sanningen och verkligheten har blivit och är politikernas och medias största fiende.
  Vi behöver en sverigevänlig regering i landet.
  Vi måste förpassa Löfvens regering till historieboken vid valet 2018.
  Men kanske är det redan försent för att rädda landet från den fortsatta färden mot bananrepublik.

  Gilla

 • gamgubben

  Om en man våldtar sin fru 365 dagar per år….. Hur fungerar en sådan kvinna, om de skulle ske är hon så stupid att hon inte lämnar mannen.
  Ett typiskt försvar från en absurd person som står Regeringen närma, passar bra in i Absurdistans politik. Är det sanning, knappeligen!

  Gilla

 • ruben

  Det hjälper inte, utan får omvänt resultat. De, som retar befolkningen till vansinne kommer att röstas bort fortare än kvickt. Att UD slår ned människors upplevelser så cyniskt iskallt är obegripligt. Begripligt endast om det finns en stat som under åratal i hemlighet tvingar eller hotar riksdagen till eftergifter och stor invandring, som hotar Sveriges välfärd. Om det inte är ett okänt hot, liknar det ett hån mot allmänheten. Den viktigaste frågan är invandringen, eftersom den påverkar alla andra samhällsfunktioner negativt, som det är nu. Jag tror det tom. påverkat grundvattennivån, som är ”negativ” dvs. lägre än på 100 år. Alla bränder i olika förorter och bostadsområden med invandrare, som måste släckas flera ggr om dagen. En konkret faktor, som indirekt påverkar grundvattnet.

  Liked by 1 person

 • SvenskMan77

  … bortaplan menade jag givetvis. Dvs Afrika. (Mali i detta fall)

  Gilla

 • SvenskMan77

  Jag undrar vem som betalat för Johan Gustavssons frigivning.
  Självklart ska man hjälpa Svenskar utomlands men…
  Skulle inte förvåna mig att staten fortsätter sponsra terrorister.
  Det är inte nog med att dom hjälper islam på hemmaplan.
  Nu hjälper dom eventuellt dessa på redan på hemmaplan?

  Gilla

 • Nils Dacke

  Nu väntar vi bara på att regimmedia SR/SVT tar upp tråden och meddelar omvärlden att allt är bra i landet Sverige. Det är faktiskt så bra att landet tänker öka invandringen från speciellt mena länder kraftigt eftersom svenskarna behöver berikas ännu mer och pensionerna behöver räddas ytterligare en gång.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: