Minns ni kompetensregnet?


INVANDRING. Aldrig tidigare har så många välutbildade flytt till Sverige, enligt en granskning som SVT Nyheter gjort. In i landet strömmar färdigutbildade ingenjörer, läkare och ekonomer. Antalet godkända civilingenjörer från utlandet har mer än fördubblats på bara ett år, så lät det år 2015, det var till och med så att landets genomsnittliga utbildningsnivå höjdes tack vare invandringen enligt SVT. 

3 juni 2015

Migrationsminister Morgan Johansson menar således att ”Det är läkare, lärare, sjuksköterskor och ingenjörer. Det handlar om att snabbt lära dem svenska och sen få in dem på arbetsmarknaden. Många av de här yrkena är bristyrken i Sverige”.

Sveriges Radio målar bilden att ”Allt fler flyktingar som kommer till Sverige är högutbildade. Många har utbildning inom bristyrken som läkare, tandläkare och ingenjörer”.

Aftonbladets ledarsida hävdade nyligen att ”De människor som nu kommer till Sverige från krigets Syrien har ungefär samma höga utbildningsnivå som den svenska befolkningen.”

Folkpartiets Cecilia Wikström gick ännu längre än Aftonbladet och kritiserade i mästrande ton andra folkpartister för att de inte ”fattar att syrienflyktingarna är mycket mer välutbildade än svensken i gemen”.

Idag låter det lite annorlunda. Nu är de grundläggande kurserna på Komvux, som ska ge grundskolekompetens, för svåra för många nyanlända som inte gått i skola tidigare. Skolverket får regeringens uppdrag att se över om kurser kan anpassas för att bättre svara mot behovet och för att den föreslagna utbildningsplikten för nyanlända ska vara meningsfull. Alltså kurserna för att ge grundskolekompetens ska bli lättare, enligt Sydsvenskan. 

-Pettersson har noterat att SVT ska kompensera för sina felaktiga rapporteringar och fejkade nyheter med mer av samma sort enligt principen som Nazi-Tysklands propagandaminister, Joseph Goebbels, lär ha uttalat, fast jag är tveksam till sanningshalten men SVT tror stenhårt på propagandan ”en lögn som upprepas tillräckligt ofta blir till sanning” och ”ju större lögnen är, desto större är utsikterna för att den ska bli trodd”.


16 responses to “Minns ni kompetensregnet?

 • Rasismen har ökat 200 procent… | Petterssons gör skillnad!

  […] ha en siffra per nationalitet men hittar ingen. Det vore intressant att se om exempelvis syrier som i princip var högutbildade allihop enligt SVT är lika arbetslösa som norrmän och finnar och hur mycket vinst Mellanösterns pensionsräddare […]

  Gilla

 • ossie

  Vi har ju politiker vars kompetens är ännu lägre.

  Gilla

 • Jag

  Tack Sjuklövern till att ni sänker Sverige som nation genom att importera ”genier” från MENA-länderna. Ännu fler, vi arbetande Svenskar, skall försörja genom att beskatta oss ännu mer!
  Är det därför man från regeringen/riksdagen vill höja pensionsåldern?!?! Pga en alltför stor import av ”välutbildade” som skall försörjas i flera generationer?
  Våra gamla har länge fått kämpa med sina ekonomier, de får inte adekvat vård, indraget kaffe, halva ägg, sitta inne på sina respektive rum i veckor och får se ex vis sommaren genom fönstret! Mm mm.
  Våra barn får inte rätt utbildning eller rätt stöd i skolan, i hemmet!
  FörsäkringsKassan nekar Svenska Folket sjukskrivning efter lång och slitsamt arbetsliv. Tvingar ut arbetande Svenskar för att upprätthålla ”social turism av MENA-folket”
  Samtidigt som våra s k ”politiker” av eget intresse ser till att berika sig själva! Förräderi av stora mått!

  Liked by 1 person

 • Kalle Anka

  Pensionsräddarna skall först lära sig att läsa skriva och räkna,sedan skall man lära sig att prata Svenska, detta kommer att ta lite tid men kommer nog att fungera bra när solen slocknat.

  Liked by 1 person

  • eva

   Enligt Lotta Gröning (DGS-TV) vet en del nyanlända ungdomar(årskurs 9) inte ens hur man håller i en penna.
   Enligt dagens Fria Tider är det många av de nya som inte ens har hjärnförmåga att klara den enklaste SFI-kurs.
   Sanningen och verkligheten sipprar fram som vatten i en översvämning.
   Kanske regeringen inser att man tagit sig vatten över huvudet?

   Gilla

 • ruben

  Vi har även Macchiarini affären. Synd om de oskyldiga och en oansvarig miss av de skyldiga, men det var dyra skattepengar och ändå dyrare liv. Dessutom en aning märkligt tycker jag, där så många trodde att plast kunde bli levande organ.
  Lite primitiva ”Frankensteins monster” vibbar får man. Asylpolitiken verkar vara i samma primitiva stadium.

  Gilla

 • ?

  Travesterar ”Pappa, Jag Vill Ha En Italienare” med Galenskaparna & After Shave

  Pappa jag vill ha ett skäggbarn!
  Uppfödd på koranen och hummus
  Pappa jag vill ha en dansande bacchá
  Svennarna kan du kasta
  Pappa jag vill ha ett skäggbarn!

  Fixa nån som är ledig
  Pappa jag vill ha ett skäggbarn!
  Annars flyr jag till Kabul
  Åh du gamla och du ofria
  Detta blir ett prepubertalt kallifat
  Redan döpt till Bacha bazi
  Oh Allahu akbar…

  Liked by 1 person

 • Jhonsson

  Svenskarna är de världens mest lättlurade folk?
  Sanning och verklighet är politikers och medias värsta fiender!

  Liked by 1 person

  • Sven-Erik

   @jhonsson. 7-klöverns politiker och pk-media är naiva (dumma). Makt och status förstärker deras ego, ger makt och judas mynt.
   – Hellre rasister än deras idioter!

   Liked by 1 person

 • Falken

  Vi behöver mer Kebabtekniker…

  Liked by 1 person

 • Kalle

  Smarta eller ej så lurar de till sig bidrag i Dum-Sverige som de rätteligen ej skulle ha.

  Liked by 1 person

  • naimlap

   Asylanterna, är inte de smartaste precis men, inte på långt håll så fruktansvärt dumma, som dumsvenskarna. Det lustiga med svenskingarna, är det att, aldrig lär sig heller. De lura dem inte bara en gång eller två gånger utan hur många gånger som helst. Skall man tro Einstein är de idioter. Men dom är ”snälla” tror dom!

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Tror ni på rödluvan och vargen okså.Vakna upp till Kamp! MVH Adolf

  Gilla

 • dave

  Nej! Däremot haglet av okunniga dumjävlar.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Undrar hur han bara genom att titta på dem kunde bedöma deras utbildning? Fördomsfullt? Han höjde förväntningarna på dem till en nivå varken vi eller de vill skriva under på? I en politikers huvud? Vad händer? Och varför vill man så gärna exponera sin bristande analysförmåga? Är han en självplågare? Och önskar alla andra det helvete han tvingar sig att gå igenom?

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: