Nu rullar det på

Kahim Ahmeds uttalande och Richard Jomshofs replik kommer att rulla flera veckor framåt.

Jan Björklund uttalar sig på twitter och menar att Jomshof uttryckts sig ofattbart och att hatet blivit en ny ton i svensk politik. Björklund nämner inte att Ahmed tagit sig ton, lekt envåldshärskare och sagt att vissa svenska medborgare inte har rätt att vistas i vissa områden i vårt eget land.

Moderaternas partisekreterare, Anders Edholm, tar sin partikamrat i försvar och menar att Jomshofs ord är odemokratiska. Inte heller Edholm förklarar om Ahmeds uttalande om att vissa svenska medborgare inte har rätt att vistas i vissa områden i Sverige, är odemokratiska.

Sedan drar Anders Edholm till med en liten lögn, vilket inte är ovanligt när man ska bemöta SD.

”Att vilja kasta ut en medborgare ur landet p.g.a. hans ursprung…”

Låt oss se på Richard Jomshofs tweet.

Vill någon tala om för mig var i den korta meningen Jomshof antyder att Ahmed inte är välkommen p.g.a. hans ursprung? ”Du är inte välkommen i förorterna, Jimmie Åkesson” är orden som lett fram till denna diskussion och både Jan Björklund och Anders Edholm får gärna förklara om detta är ord de står bakom och om det i sådana fall är så att vissa svenska medborgare inte har rätt att vistas i vissa områden i sitt eget land?

Det putslustiga i sammanhanget är att Jimmie Åkesson bjöds in till Järva av en annan somalier, Ahmed Abdirahman. Bland sponsorerna till detta initiativ fanns Scandic, Stockholms stad och Fryshuset. Inga av dessa protesterade över att Sveriges näst största parti tilläts deltaga i evenemanget.

Precis som i fallet med Abdirizak Waberi tror jag Moderaterna kommer att förlora på denne Kahim Ahmed, inte vinna. Ni kanske märkt på senare tid att Jan Björklund seglat upp som en lika stor asylvurmare som Annie Lööf. Om det beror på att han siktar på en ministerpost i en socialdemokratisk regering, eller om han vill locka kvinnliga liberaler genom att verka mjukare och på så vis vinna röster i kampen mot Birgitta Ohlson, vet han bäst själv.

SvD

36 thoughts on “Nu rullar det på

 1. Jomshof har helt rätt. Den sk mannen har inget här att hämta. Försvinn eller flytta hem till Diktatorn, Stefan den odräglige. Dom två verkar ha en del gemensamt.

 2. Moderaternas husneger rider på rasistkortet som är så populärt i riksdagshuset.. Sverige glider sakta men säkert in i ett anarkistliknade samhälle. Vem kunde tro att moderaterna skulle stå för Anarkin med mycket god hjälp av Islam. Det är inte mycket som är rätt ställt med Sverige idag.

  • Nu när ISIS blivit utslängda från sim s.k. huvudstad så kan dom väl öppna upp hela sitt program här i reserv-Afghanistan och införa sharialagar och förbjuda kvinnor. samt riva alla kyrkor och bygga några hundra moskéer Dom har ju haft muslimsk regering i detta land i minst 8 år så nu är det väl på tiden att dom tar steget fullt ut.

   Om ni inte förstår så var detta ironi.

 3. Moderaterna är desperata när de har en så korkad partimedlem. Förklara för den stollen att vi etniska svenskar har rätt att vistas var som helst i Sverige. Det går bra för moderaterna med dessa stolpskott, flera sådana så är ni snart ute ur riksdagen, om det är det nu vill.

 4. Ett matteproblem i högskoleprovet (eller kunde ha varit):
  Givet att Molly och Kristin inte får tillräckligt många gilla och bara resten är bjudna till middag – vilka ska sitta ihop med vem?
  Cent, Livia, Monny, Sofia, Weine och Svenne D.
  Den som får ihop mest gilla får välja bord och bestämmer vad de ska äta och slippa betala. De som hamnar vid det andra bordet kommer då att tvingas äta vad de inte vill ha och betala för alla. Så alla vill egentligen hamna vid bordet med flest gilla.
  Vilka får ihop mer än 50 gilla tillsammans?
  Totalt har 100 gilla delats ut enligt följande
  Cent 11
  Livia 5
  Monny 17
  Sofia 25
  Weine 8
  Svenne D 34
  Enkelt – alla sätter sig vid samma bord? Nä det vore för enkelt. Det finns vissa om och men och kanske. Alla gillar nämligen inte varandra.
  Ingen vill sitta med Svenne D men han sitter gärna med alla utom Weine. Ingen vill sitta med Weine fast kanske Sofia om någon annan också vill. Sofia gillar Molly men ingen ville att Molly skulle komma. Monny och Livia och Cent gillar varandra och Kristin som inte är där för att ingen ville det. Så Monny, Livia och Cent kan vara tillsammans fast Livia och Cent kan lika gärna vara med Sofia. Monny vill inte alls vara med Sofia men kanske med Svenne D om ingen säger det högt. Men Livia och Cent vill bara vara med Sofia om inte Weine är med vid bordet, inte ens under bordet.
  Om det inte blir mer än 50 gilla vid ett bord så går rätten att bestämma över till det andra bordet.

  Hur få ihop minst 51 gilla så att alla vid bordet kan äta varje dag ihop under 4 år och njuta av att de andra tvingas betala hela kalaset?

  Välj alternativ. Vilka skall sitta vid samma bord för att få ihop 51 eller fler gilla?
  S M C L (v sd) 58 (42)
  S C L (m v sd) 38 (62)
  S V (m c l v sd) 33 (67)
  M C L (s v sd) 33 (67)
  M S (c l v sd) 43 (57)
  M SD (s c l v) 51 (49)

  Obs i alla utom ett alternativ sitter Svenne D vid bordet som har flest gilla. Och Centa som inte vill prata med Svenne D sitter vid 51-bordet bara om Sofia och Monny kan sitta tillsammans. Centa tror även på tomten?

  Finns det fler alternativ?

  Är detta en dag på dagis? Nej det är i Sverige högsta beslutande organ. Där lagstiftning sker. Där finansiella beslut fattas. Där livsavgörande reformer formuleras och inte formuleras.

  För att vara ett fritt land så filtrerar vi fram guldkorn eller stenbumlingar? Dags att byta filter?

  Någonstans på vägen kommer insikten att Jimmie inte bara får vara i Järva hur mycket han vill utan också kommer att vara det. Oavsett hot från odemokratiska extremister.

  • Glimrande liknelse Hönsmamman! Glimrande!!!

   Det Du skrivit är nåt att skriva in i historieböckerna, att berätta för barnbarnen, att dela ut som flygblad inför valet 2018 och att använda som partyöppnare!

   Tack, det här var dagens bästa!

  • Jag tror att Sven D skrapar ihop 60 poäng alldeles själv och får därför bestämma vilket griskött dom alla skall äta, vare sig dom är vegetarianer eller muslimer.

 5. Svenskar som byggt upp det här landet har rätt att befinna oss var vi önskar på svensk allmän mark. Alla uttalanden som inte acceperar detta är antidemokratiska, oavsett om de kommer från fältet eller populistiska stödtrupper i Rosenbad.

 6. Jan Björklund har bäst före datum som politiker, sedan en längre tid.

  Själv tycker jag att det rätt kul, att i alla citerade PK-medier, så glömmer man helt medvetet bort första ordet, ”och”.

  I det Richard Jomshof svarade med, till den odemokratiska moderaten Kahim Ahmeds, publicerade debattinlägg. Som man då även helt har nonchalerat och glömt att kommentera, fast det är fullt av felaktigheter i det.

  Richard Jomshof skrev ”Och du är inte välkommen i Sverige, Kahin Ahmed!”.

  Vilket innebär att man förstår att Kahin Ahmed har skrivit något tokigt först.

  Fast media citerar ”du är inte välkommen i Sverige, Kahin Ahmed!”.

  Vilket då ska uppfattas hos gemene man, att Richard Jomshof från SD, har startat detta.

 7. Kahin Ahmed, det finns faktiskt svenskar kvar på Järvafältet. Vi är så marginaliserade idag av både riks och lokal politiker.
  För allt handlar här ute om invandrarnas problem och vi är förmodligen för litet antal röster för att vara intressanta.
  Men Kahin Ahmed,vi välkomnar Jimmie Åkesson hit, för han är den ende som överhuvudtaget fäster något intresse för våra problem. Så än en gång Kahin Ahmed, sluta företräda oss vilka som är välkomna hit.

 8. Ett motbjudande exempel på vilka konsekvenser färgbegreppet får när det slår två sjuka tyska hjärnor – produkter av Angela Merkels rubbade demokratiska idéer, ambitioner, besatthet och galenskap.
  TVR presenterade ’fallet’ i ett program om udda personer, saker och händelser. Denna freak och hennes hane var med i Antena1-studion, de är på världsturné i jakt på pengar och förakt.
  Svt kunde lika väl bjuda Kahin Ahmed och dessa två för att göra ett program med positiva budskap.

  https://youtu.be/4GF5UxEizlk

  • Mimi N.
   Den här förnedrande galenskapen hade aldrig gått att genomföra om inte läkare hade ställt upp !

  • Något mer repulsivt, sinnesrubbat och abnormt får man sannerligen leta efter. Ovan förevisade monstrum för närmast tankarna till en förgången epoks fascination inför människor vilka led av medfödda missbildningar och vilkas enda möjlighet till försörjning stod inom cirkusverksamheten.

   Att medvetet vanställa sin lekamen i jakten på vad dessa intelligensbefriade dock långt ifrån barskrapade stackare anser vara den perfekta kroppen, är onekligen ett tidens tecken på en grav omdömesrubbning som säkerligen har sitt ursprung i rotlöshet, identitetsförvirring och andlig svält.

   Paradoxalt nog ser dessa tragikomiskt transformerade individer inte själva hur makabra de tar sig ut för ett normalt öga, utan framlever i lögnen om det ultimata skönhetsoriginalet. För övrigt ges man intrycket att detta fåfängans offer ursprungligen tillhört ett annat kön.
   Det första verkligt uppmärksammade fallet av kosmetologisk hysteri torde ha varit Michael Jackson, oaktat han gjorde allt för att framstå som vit.
   Andreas.

 9. ”Det putslustiga i sammanhanget är att Jimmie Åkesson bjöds in till Järva av en annan somalier”

  Jaha, och det skulle då vara tänkt att höja hans trovärdighet?

 10. Vårt vänstervridna eller åtminstone odemokratiska SVT har i text-tv gjort exakt detsamma. Nämner ingenting till upprinnelsen varför Jomshof uttryckte det han gjorde, bara att det är rasistiskt att önska en Kahim A. bort från vårt land.

 11. Och vad i hela friden är en kahin ahmeds? Är det felstavat och skall vara Kanin?
  Janne

 12. Hur ska en borglig regering kunna bildas nu? Får inte alliansen stöd av SD så sitter S kvar. Vill vi det? Eller så går Björklund o Lööf ihop med S. Sånt här gynnar ingen. Sandlådementalitet!

 13. Inga invandrare skall tala om för oss svenskar, var vi får vistas eller hur. Vi får röra oss.
  Passar inte galoscherna, så var så god och åk hem till platsen du kom ifrån!

 14. Flera till ”slakt”.
  Mr Khan’t borgmästaren i London blir hårt åtgången i media och ifrågasätts angående de som återvänder från IS-verksamhet. Jag kan inte hålla koll på 400 personer svarar mr khan’t.

  SvD ifrågasätter svts enfaldiga mångfald vad gäller ekonomiska reportage:
  ”Den skeva verklighetsbild som har levererats är förstås problematisk ur ett folkbildningsperspektiv, men även ur ett journalistiskt kvalitetsperspektiv. Reportrarnas kompetens kan kanske vara en förklaring till varför nyhetsurvalet ser ut som det gör. Det är tveklöst en utmanande pedagogisk uppgift att sätta in ekonomiska nyhetshändelser i ett helhetsperspektiv som förklarar och nyanserar, och de kräver bred ekonomisk kompetens att bevaka hela det ekonomiska ekosystemet, snarare än några få storföretag och direktörer.

  Rekryteringen av reportrar är därför avgörande för en allsidig och folkbildande rapportering. Men urvalet är framförallt en redaktionsledningsfråga. SVT har ingen känd metod för att följa upp och utvärdera allsidigheten i sin rapportering.”

  DET KRÄVER BRED EKONOMISK KOMPETENS. Väldigt bra formulerat.

 15. Ja Jan Björklund vem är Det? Han är en jävla kappvändare som alla andra i svensk politik har inte någon partiprogram bara försöker skaffa poäng genom enfaldiga populistiska uttalande.Tydligen var han militär och lärare så intelligensen blir därefter. SD har ett partiprogram bevara Sverige svenskt,jag ser ingen fel i det.2018 måste dom få en total majoritet i alla led.Svenskar börja tänka var inte som massa får,bli en svensk tiger eller björn vi måste bita tillbaka på all plan.Upp till kamp (det sa svetsarns morfar som var fascist)duger det åt han så duger det för oss okså.Ha det så gott Adolf

 16. Jomshof har givetvis rätt.

  Den inkvoterade negern har inte i vårt land att göra.

  PUNKT.

 17. Jan Björklund agerar på ett omedvetet plan som att han egentligen inte accepterar den nöttanlända mannen som en del av de personer han kan vara uppriktig mot.

  Han talar till Jomshof som om han är en familjemedlem och han i all hast berättar att så gör vi inte i vår familj mot främmande människor som är våra gäster.

  Hade han accepterat den nöttanlända (nött motsats till ny) mannen så hade han kunnat vara något mer familjär och uppmanat honom att sköta sig. Men där är inte Björklund.

  Förresten skickas återigen afghaner tillbaka från Tyskland igen.

  Janne B verkar vilja jaga poäng. Innerst inne hade han velat säga vad Jomshof säger men han är inte riktigt där.

  Varför skulle någon svensk vilja ha hit människor som brister i att respektera oss?

 18. Dom går ju på varje chans att bli tilltufsade i media, men all reklam kanske är bra reklam, men blir lite korkat i längden att gå på fiendens trick hela tiden eftersom tiden att diskutera riktiga frågor försvinner i alla andra debatter om olika klavertramp påhopp missförstånd osv osv.

  Hade han choklad människan inte redan fått en fet fläskläpp borde han ha det nu.

 19. Är det någon som skapar motsättningar så är det moderaten Kahin Ahmeds.
  Genom sitt uttalande menar han att vi alla som röstar och stödjer SD inte är välkomna i invandrarområden. Om något så skall väl detta kallas rasism.

  Anna Kinberg Batra snackar om att utanförskap och att dessa som bor i områdena (numera 31 No Go Zoner) skall bli en del av svenska samhället kan inte hålla med n sådan moderatpolitiker.

  Frågan jag nu ställer mig är. Vem blir nästa M politiker som går över till SD? Hanif? Alla är välkomna i SD som följer svensk demokrati.

 20. Att jag skulle behöva likställa Jan Björklunds omdöme och brist på demokrativärdering med Kahin Ahmeds hade jag aldrig trott tidigare.

  • Samma omdöme om Batra som nu enligt Text-TV har ställt upp för sin partikollega. Ett klart bevis för att Alliansen är lika med support för no-go-zoner.

 21. Majoren siktar väl på att bli försvarsminister i nästa regering där rödluvan Lööf blir statsminister och ingår en stor koalition med S.
  ajöss med MP,KD och F!

  • F!, har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas!
   Bara en spegling av super egot Skyman!

 22. Kapten kämpar för att hålla näbben över strecket. En löjlig figur liksom den moderate Edholm som bara kritiserar SD, det var en s k moderat som började med odemokratiska mussefabuleringar, det nämns inte. Hela 7-klövern önskar nog att de kunde radera ut hela SD från Sveriges karta så de kan förstöra landet utan något motstånd.

Kommentera