Expressen: När ska polisen få ökade resurser att stoppa brottsturisterna vid gränsen? Ska vi låta dessa yrkeskriminella gå lösa i Sverige likt en otyglad skolklass i en godisbutik?

INVANDRARBROTT. Tänk är att för bara tio år sedan diskuterades problem som idag nästan förnekas. Dessutom i med ord som skulle ta debattören till tingsrätten för hets mot folkgrupp.

Nåväl, nedanstående debattartikel publicerades i Expressen/GT den 7 april 2006. Det var tider det. 

Debatt: Nya stöldligor är på väg hit

Internationell kriminalitet etablerar sig alltmer i Sverige. Förlorarna är de svenska medborgarna som blir självklara brottsoffer när stora brottsyndikat etableras och besöker vårt land på rån och stöldturnéer.Ett uppmärksammat exempel var en liga från Balkan som förra sommaren, bland annat på Västkusten, genomförde över 2000 stölder, inbrott och bedrägerier och sedan lämnade landet. 

Nyligen sprängdes även en stor inbrottsliga i södra Stockholm. Brottsorganisationen hade starka band till Sydamerika och enligt polisen i Södertörn låg denna bakom den kraftiga ökningen av bostadsinbrott i hela Stockholms län under årets första månader.

När polisen slog till mot ligan under sportlovsveckan sjönk inbrotten med över 40 procent direkt, enligt Johan Rebane, ställföreträdande chef för särskilda gänginsatsen i Södertörn. Av de sammanlagt 23 personer som misstänks i härvan har några redan utvisats till Chile, eftersom de vistades illegalt i Sverige. Men flera av dem utvisades redan förra året eftersom det var samma chilenska liga som även då härjade här. Och även då var de inbjudna av kriminella släktingar och vänner med permanent uppehållstillstånd och medborgarskap i Sverige. Under utredningen har polisen fått information om att fler grupper av chilenska kriminella planerar att resa hit i vår och sommar. Polisen i Södertörn har fått oroande uppgifter om att det kommer hundratal personer i april, och 200-300 till i sommar från Chile, med det enda syftet att begå brott! Tillkommer gör sedan alla andra ligor från Mellanöstern, Östeuropa och södra Europa. Vi talar alltså om storskalig brottsturism med stölder, rån och våldtäkter som följd, och lidande blir det svenska folket som utsätts för dessa brott. Och enligt polisen väljer de Sverige ”på grund av korta straff, och att fängelserna är inte så farliga”.

När ska polisen få ökade resurser att stoppa brottsturisterna vid gränsen?

 • Ska vi låta dessa yrkeskriminella gå lösa i Sverige likt en otyglad skolklass i en godisbutik?

När ska straffen för dessa brott skärpas så att de avskräcker internationella ligor?

 • Är det dags att införa en prövotid för svenskt medborgarskap på tio år, så man per automatik kan utvisa dem som hjälper anhöriga kriminella att begå brott i Sverige?

Sverige och Göteborg kommer att gå mot en ny rekordsommar i brott om inget görs. Det är att det är dags att ta i med hårdhandskarna mot kriminella som utnyttjar den svenska godtrogenheten och öppenheten. Jag kräver en handlingsplan från regeringen i dag!

 

Annelie Enochson, kristdemokratisk riksdagsledamot från Göteborg

-Pettersson läser och undrar  Polisen i Södertörn har fått oroande uppgifter om att det kommer hundratal personer i april, och 200-300 till i sommar från Chile, med det enda syftet att begå brott! Tillkommer gör sedan alla andra ligor från Mellanöstern, Östeuropa och södra Europa. Vi talar alltså om storskalig brottsturism med stölder, rån och våldtäkter som följd, och lidande blir det svenska folket som utsätts för dessa brott. Och enligt polisen väljer de Sverige ”på grund av korta straff, och att fängelserna är inte så farliga”.

…och politikerna snackar fortfarande om högerextremism, rasism, socioekonomiska effekter osv…

12 thoughts on “Expressen: När ska polisen få ökade resurser att stoppa brottsturisterna vid gränsen? Ska vi låta dessa yrkeskriminella gå lösa i Sverige likt en otyglad skolklass i en godisbutik?

 1. För att ytterligare öka på antalet kriminella lovade ju Stefan Löfven för några dagar sedan att flyga hit ytterligare några tusen sk ”flyktingar”.
  Själv kommer han nog att som vanligt påstå att det är ”läkare, sjuksköterskor, ingenjörer, veterinärer och atomforskare” som kommer.
  Hur korkad kan man vara och ändå få sitta kvar och regera ett land?
  Varför gör den sk ”oppositionen” dvs Alliansen ingenting åt saken?
  Vi behöver en sverigevänlig regering. Låt oss förpassa Löfven och den nuvarande regeringen till historieboken vid valet 2018.
  Kanske är det redan försent.

  • Reinfeldt lovade inför valet 2014, att vid en förlust skulle dom lägga sig (decemberöverenskommelsen) och att vi alla skulle få öppna våra hjärtan och vill naturligtvis inte göra sina väljare besvikna genom att svika sina löften!

 2. Jag tror att någon stormakt förgiftat våra politiker till att de skall bli dumma!
  Så korkade som Löfven och gänget är, är inte normalt!
  Någon som har en bättre förklaring?

   • Det verkar inte bättre än att, svenskingarna , likt öken bär skygglappar öken var rädda för bilar och svenskingarna är rädda för verkligheten. De vägrar att, inse att det är de själva, som har största skulden till katastrofen att, har och röstar, som de gör. Ett folk utan kurage och mycket lite vett in sin dumskalle. Både musse och swinja tror på sagor, musse på Mohammeds och swinja på socialakrobaternas sagor.

 3. Massor av utländska kriminella väller in och vad gör polisen ?? Jo dom tar semester och dom som är i tjänst jagar väl en och annan fartsyndare som kör 5 km för fort.

 4. Pratmakarna i regeringen gör absolut ingenting. Hoppas att de drabbas eller gamla far/mor mor drabbas hårt, det är väl enda sättet för att de skall förstå. MP politikern som slaktades på Drottninggatan av Tokmuslimen från gamla Sovjet, har inte fått MP tomtarna att fatta så vad krävs, att deras egna barn slaktas som 12 åringen på väg hem från skolan. Vi alla som ser och förstår når inte fram till dessa tok politruker annat än när de vill ha min röst och det får de aldrig mer. De har mycket blod på sina händer. Det är NU som det skall ageras

 5. Vad har hänt?! Har Expressen hunnit ifatt verkligheten? Hur kan man bara uttrycka sig så rasistiskt som att antyda att folk från fattiga länder är brottslingar(ironi)? Deras fattigdom och brottslighet måste ju bero på förtrycket från den vita raser, mest vita män.
  Tja, sent skall syndaren vakna – välkommen in i gänget Expressen!

  • Problemet är ju bara att artikeln är från 2006. Det som gick att säga då går absolut inte att såga nu för då ”gynnar det SD”. Eller så är dagens journalister rädda för HMF-lagen (Hets mot folkgrupp), för det skulle inte förvåna mig om kriminella betecknas som en särskilt ömkansvärd folkgrupp av rättssystemet.

  • Förstår Din ironiska andemening, Eva, men motsätter mig å det bestämdaste att globalist- och regeringsorganet Expressen skulle ha de erforderliga kvalifikationerna för att ernå en plats bland dem som valt att kämpa mot det multikulturalistiska och Sorosinspirerade dysfunktionalitetskonceptet.
   Dessa notoriska desinformatörer och propagandamakare har förlorat precis allt av trovärdighet.
   Andreas 🙂

Kommentera