Lika inför lagen?


En interessant artikel som ifrågasätter tingsrätterna’s neutralitet: Avpixlat

Ett annat aktuellt fall är ju det berörande Kent Ekeroth, om det fallet och allmänt kan sägas:

Förundersökningar om våldtäkter/gruppvåldtäkter läggs ner på löpande band, eftersom det är ”fel” gärningsmän som är inblandade.

Men när det gäller ringa misshandel i en krogkö med berusade kroggäster finns det helt plötsligt resurser därför att ”rätt” gärningsman är inblandad och då  ställer plötsligt ”service public” upp med alla resurser och sänder live.

Det är inte alls märkligt att 100-tals och snart 1.000-tals poliser säger upp sig, när de ser samhällsförfallet inifrån (hur grova brottslingar går fria eller slipper undan fängelse) varje dag.

 

 

 


52 responses to “Lika inför lagen?

 • Fredde

  Jag kan inte sluta fundera på om detta var en planerad provokation, i syfte att skapa rubriker.

  En örfil är ju knappast en misshandel, men är det en SD-politiker så skriker alla i PK-maffian i högan sky. Allt för att få anklaga SD för något och få personen att lämna sitt jobb.

  Vi vet ju alla hur ofta ”järnröret” dras upp (vilket för övrigt inte var ett järnrör…)

  Jämför gärna med vad som hände SD-politikern Thoralf, kvinnan som plötsligt klappade till honom på en pub sitter kvar på sitt jobb på ett universitet trots att hon faktiskt dömdes för misshandel.

  Hade det mot all förmodan varit motsatta roller, så hade Thoralf varit så långt ute i kylan att Sydpolen känts mysigt…

  Gilla

 • Levande tro

  Ska bara tillägga att jag stött på Ekeroth i krogkön där han är en stammis och han var en riktig stöddig skitstövel. Undrar hur han kan orka med att sitta i riksdagen när han är ute och krökar var eviga kväll

  Gilla

 • br

  Varför är det en sån jävla uppståndelse ang. Ekroth.det värsta som kan hända är att han klappat till en med öppen hand.men om alla våldtäckter,attacker mot blåljus,rån på gamla så är det ingen ifrån vänstern som säger nåt.tänk om ekroth hade ryckt ett halsband av en 85 åring,typ i Helsingborg.fy faan vilket liv det skulle bli!

  Gilla

 • Jhonsson

  För polisen och domstolar är det enklare att hålla på med flata svenskar än med de importerade slöddret.

  Gilla

 • gamgubben

  En örfil utan blodvite, kan väl rendera Kent böter, om han blir fälld. Misshandel knappast om det inte var en djupt troende muslim som stod i vägen, om så ska ju han han ha en rundlig summa för sveda och värk.
  Uteslutning för dagsböter låter orealistiskt, men fan vet, även SD verkar bli mer och mer ett PK-parti.
  Då mina vänner har de satt sina sista potäter!

  Liked by 1 person

 • Lena

  O T
  Midsommar närmar sig , vi har ju hört att ”vi svenskar bara har midsommar och sådana töntiga saker”, sagt av mona muslim.
  Lyssna gärna här på detta alldeles utmärkta reportaget om norrmännens syn på ”söte bror”.
  Om ni har ont om tid spola fram till cirka 25.10 och häpna över vad man förstår i Norge och som sällan kommer fram i Sverige.

  Gilla

  • Jag

   Folk i vårt grannland Norge förstår bättre och inser mer om Vår Nations framtid än våra s k ”politiker” och ”folkvalda” i Sverige! Dags att byta ut denna ”Elit”, som INTE LYSSNAR på dem de skall företräda – OSS SVENSKAR!! för alltid! Förtroendet är körd under marknivå! Landsförräderi heter det! De enda som har varit och ÄR ärliga är SD men de har fått stå och står ännu ”ute i kylan”. Dags för förändring!! Sikta över 50% för SD i valet! 87an skall INTE FÅ förstöra mer och dess ”företrädare” skall åtalas för förräderi!

   Gilla

 • Tony

  En tjej öppnar dörren blir undanknuffad av två primater
  våldtagen och skändad av dessa odjur, anmäler
  och och lämnar alla tänkbara bevis, Resultat primaterna
  slipper åtal, med följd att flickan tar sitt liv?? Jag
  hoppas att dom som tagit detta beslut att släppa odjuren fria
  för nya eskapader, att dom mår djävligt dåligt, för det har
  dom gjort sig förtjänta av, jag hoppas att dom mår dåligt resten
  av sina sorgliga liv.

  Hade detta varit två Svenskar som gjort detta hade dom
  garanterat åkt dit. Svensk rättsröta i sin ädlaste form!

  Gilla

 • Stenbock

  När ni nu är inne på ”lag” har jag en kuriös händelse som skedde idag för exakt 95 år sedan.I Berlin spelades för första gång i historien,en cupfinal i fotboll mellan hemmalaget Hertha,och Nürnberg.Efter full tid stod det 1-1 och förlängning följde.Detta var innan straffar slutligen skulle få avgöra.
  Nu fortsatte således matchen,och slutade först efter dryga tre timmar.Då stod det fortfarande 1-1,och båda lagen dömdes som segrare !
  Orsaken till att man tvingades avbryta spelet var domaren,som föll ihop av kramp i hela kroppen,och fick bäras ut på bår !!!! 🙂 🙂

  Gilla

 • mari

  Vårat sk rättsväsende är alldeles precis som ÖZZ ett dåligt skämt i kubik.

  Gilla

 • Rättsstravningsprojektet

  Jahaja, kan man supa o vara i fyllebråk, får man kanske ta smällarna som de kommer, menar med rättvisan, har själv hett humör och har fått lida för det många ggr, så jag passar mig riktigt noga, har tagit mycken skit för att slippa misshandelsåtal. I de flesta fall är det inget värt att klippa till nån.

  Att ens hamna i bråk om man har den positionen som han har, visar på redigt dåligt omdöme, eftersom han bevisligen varit på plats, dessutom redigt berusad, visar att han har dåligt omdöme, jag kan förstå honom, men man får nog ge upp sitt gamla liv totalt om man skall vara rikspolitiker.

  Dvs noll krogliv, om det inte är på selekterad tillställning, vilket det inte är på ”fylleplan, Svampen” tidig morgon, då de riktigt stora idioterna kan göra sig synliga.

  Gilla

  • Realist

   Det finns flera ”yrkesgrupper” som avstå festande och krogbesök ….
   Politiker, jurister, domare, poliser, skolpersonal och alla tjänstemän både i kommunal och statlig verksamhet.
   Då finns det inte så många till kvar !!!
   Fast egentligen måste man vara mycket bra s.k. ”festdrickare” det är
   den enda lösningen, så man slipper hamna i bryderi, ”påtåren eller nattfösaren” får man ta på hemmafronten.
   Tror jag ska starta ett företag om hur man lär sig vad kroppen klarar av i alkoholprocent………..

   Gilla

   • Realist

    oj ett ord försvann – ska – mellan som och avstå ….
    ursäkta jag blev så ………

    Gilla

 • Fredde

  Jag kikade på den mystiska sajten Aktuellt Fokus, vad är det för propagandakanal?

  De skriver själva ”Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt”, men i verkligheten skriver de endast en massa negativt om högern och (SD).

  En sökning på ”bilbrand” resulterar i en enda artikel, där en polis påstår att antalet bilbränder har minskat (?!)
  En sökning på ”stenkastning” blir en träff om stenkastning mot en flyktingförläggning.

  Inte en rad om vad svensk blåljuspersonal får stå ut med i utanförområdena!!

  Gilla

 • mari

  Ska vi sluta tycka synd om polisen som vore det en samling stackars offer för omständigheter?? Just nu är jag än mera än less på dom. Med tanke på ytterligare nämnda problemområden i riket bestämde jag mej för att anmäla staten för grov brottslighet. Underlåtenhet att skydda sitt folk i dessa områden. Det är ett brott, pågående varje minut 24 timmar om dygnet, alltså ytterst grov brottslighet som pågår därtill sanktionerat av staten.Jo då jag ringer11414, en misslyckad typ som svarar, ”Jasså” säjer stolpskottet. Jag replikerar, ”Vad säger du” Då börjar han känna sig trängd o jag fortsätter ”Så här kan du icke bemöta den som ringer, Han slänger på luren i örat. Ett par min senare rings det från Dolt nummer ett par gånger. Undrar om han tillhör ”offren”. Polisen står inte på folkets sida. Det brukar dom inte göra i en Diktatur.

  Gilla

  • Realist

   mari,

   jag skulle skriva under men tappade – länken – !!!
   Har du den skulle jag vara dig evigt tacksam……….

   Gilla

  • naimlap

   Det finns alltid undantag från regeln. Polen under kommunist diktaturen var ett exempel på detta. Många polacker lovordade sin polis de hjälpte de enskilda poliserna så mycket de kunde. Så kamraterna ( Jonas Sjöstedts likar), såg sig nödgade till att, upprätta ytterligare en polisorganisation (namnet har jag glömt tyvärr) , som tog sig an de upproriska. De rekryterade mindre vetande personer i denna organisation. Men det blev aldrig riktigt lyckat. Eftersom polacker är ett folk med kurage motarbetades dess medlemmar och familjer jämt och ständigt på alla plan dagligen.

   Gilla

 • dave

  Har inget förtroende till svenska rättsväsendet när ”svenskar” kan sitta som nämndemän och även bli poliser eller militärer.

  Sanslöst dumt.

  Gilla

 • SNAFU

  Dan park fick fängelse för ett par teckningar.
  Undrar var nedre gränsen går för brott mot ”allas lika värde”?

  Gilla

 • Svensk lösen

  Rättsrötan sprider sig. I en rättsstat sker rättskipningen självständigt och med oväld.utan påverkan från regering och riksdag. Sverige har även i detta hänseende kommit långt ut på ett sluttande plan.

  Gilla

 • ruben

  Det är märkligt att man hört nyheten upprepas varje sändning på SVT och TV4 och har i, jag vet inte hur många dagar, stått högt upp på löpsedlarna, som om offren är många och illa skadade för livet. Säg inte att det är årets viktigaste rättegång för att ställa till rätta Svenskarnas fysiska säkerhet i samhället? Inte någon av dagens ( statistiska ) tretton nedlagda våldtäktsutredningar har heller nämnts. Dessutom finns viktiga saker att göra, som kräver mer än alla resurser, som finns nu.
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/polisen-l%C3%A4get-%C3%A4r-akut-i-vissa-stadsdelar-1.4379068
  Det tar väl sisådär 10-20 år att åtgärda. Vad prioriterar man man nu på direkten?
  Kan det vara för sent innan nästa val?

  Gilla

 • Mimi N.

  Muslimia walks again …. haunting and hunting !

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Det märkliga är att ”politiska hänsyn” enbart blir en stor sak när nämndemännen är SD, eftersom ”deras åsikter” kan påverka deras röstande i domstolen. Alla andra partiers nämndemän, däremot, anses vara totalt avknoppade från sina politiska åsikter när de röstar i rätten.

  Så även när en av dem hatad SD-politiker – vars dom kommer att påverka svensk politik -står inför rätta, är nämndemännen helt befriade från inflytande av sina egna åsikter….

  Hmmm. Liknar när en svart man dömdes i 50-talets USA av en helvit jury.

  Gilla

  • Ulli

   ”Liknar när en svart man dömdes i 50-talets USA av en helvit jury.”
   Ser inget problem med detta (eller det omvänad) om objektivitet härskar resp. lika inför lagen gäller.

   Gilla

   • Ulli

    Det är bara ”icke-vita” och muslimer som alltid pratar om hudfärg.
    Var och en som är vuxen (och inte ”insane”) är fullt ansvarig för sina handlingar.
    Att gömma sig bakom färg eller sin ideologi/kult (att spela upp sig som offer när man är gärningsmannen) resp. döma/hata/utöva-våld-mot någon p.g.a färg är i mina ögon totalt förkastligt.
    The ”golden rule” måste gilla för alla, en del av det lika inför lagen.

    Gilla

   • Ulli

    …gälla för alla…

    Gilla

   • Sara H. från Skåne

    Inte jag heller, men VÄNSTERN brukar ha problem med en vit jury och en svart anklagad…. det omvända gäller dock inte. Märkligt, inte sant.

    Gilla

 • Jag

  Detta passar också in här:

  Sossarna hatar judar och stödjer samt erkänner Palestina!
  Sossarna stödde Nazisterna i Tyskland både före och under WWII!
  Sossarna hatar judar och älskar muslimer för muslimer hatar judar!
  Ändå kallar de (tillsammans med de övriga PKpartierna) SD för nazister!?!?
  Hyckleri???

  Gilla

 • Mia

  Att man skulle göra skillnader på rätt och fel gärningsmän är bara fantasier.
  En person har anmält Kent Ekeroth för misshandel och det finns tydligen vittnen och då brukar det gå vidare till åtal och rättegång.

  Därefter kan det hända att Ekeroth frias, det vet vi inget om.

  Gilla

  • Ulli

   Rättegång är i sig OK.
   Men med tanke på alla som går helt fria efter grova brott eftersom resurser saknas eller för att de påstår att de är under 18 (av 50 marockaner som sagt sig vara under 18 var bara 2 det i verkligheten), finns det anledning att fråga sig om rätt (de grövra) fall prioriteras när vissa mål måste släppas p.g.a. resursbrist.
   Nästa fråga hur bestraffas grova brott i jämförelse med ringa brott.

   Gilla

   • Mia

    Om någon går fri efter att ett grovt brott begåtts så kan det faktiskt bero på att personen är oskyldig. Eller att det saknas bevis. Det heter ju att det ska vara bortom all rimlig tvivel att personen är skyldig och då krävs det bevis.
    Ungdomar under 18 år döms aldrig som vuxna. Och rätten brukar begära en medicinsk åldersbedömning om de är osäkra.
    En och annan har säkert dömts efter fel ålder, men då gäller det inte grova brott.
    Att man släpper vissa mål pga resursbrist vet jag inget om. Du kanske menar att man inte startar en utredning. Men då beror det nog mest på att man inte tror att en sådan skulle leda någonstans för att man har för litet att gå på. Gissning från mig.

    Gilla

   • Anna

    Muslimerna ynglar av sig.

    Gilla

   • Mia

    Det har jag aldrig hört förut, kom du på det nu?

    Gilla

   • Ulli

    Svar till Mia:
    ”Du kanske menar att man inte startar en utredning. Men då beror det nog mest på att man inte tror att en sådan skulle leda någonstans för att man har för litet att gå på.”
    Utredningsresurser saknas helt klart inte bara i Sverige, ”för litet att gå på” har man säkert om ingen har tid att ta sig an ärendet eller bedriva något detektivarbete (när så skulle krävas).
    Om så är fallet medger polisen alltid att det är p.g.a. resursbrist man lägger ner ett ärende eller andra skäl: ”fel” gärningsman, personen kunde inte bindas till brottet efter det att fallet undersökts som sig bör.

    23’000 Jihadister i GB:
    https://www.thetimes.co.uk/article/huge-scale-of-terror-threat-revealed-uk-home-to-23-000-jihadists-3zvn58mhq
    24*7 övervakning skulle kräva ~400’000 officers (se nedan).

    http://uk.businessinsider.com/mi5-agent-surveillance-of-islamic-terrorist-suspects-2017-3
    ”In France, for instance, former French intelligence counterterrorism chief Louis Caprioli estimated that it takes 18 to 20 officers to keep an eye, 24 hours a day, on any one suspect.”

    Gilla

  • Sisu

   Vem som fantiserar är inte svårt att avgöra. Säger bara Angelica.

   Gilla

  • graal1

   är du släkt med sångfågeln ernman som säger att det bara är myter att det gömmer sig terrorister samt jihadister bland de sk. flyktingarna?

   Gilla

  • Tony

   JA SÅ DET SÄGER DU, FLICKAN SOM BLEV VÅLDTAGEN OCH LÄMNADE ALLA TÄNKBARA BEVIS OCH SEN TOG LIVET AV SIG,HADE HON BARA HITTAT PÅ HELA HISTORIEN???

   Du tycks försvara all ruttenhet som sker i det sossestyrda
   Sverige, du har nog fan en ministerpost i katastrofregeringen ifall
   olyckan är framme och dom får sitta kvar! Bedrövligt.

   Gilla

   • Mia

    Jag har inte en sekund påstått att hon hittat på något, bara ifrågasatt skälet till att det blev nedlagt.
    För övrigt vill jag inte diskutera saken, eftersom det hela slutade så tragiskt men valet polisen gjorde har inte ett dugg med sossar att göra.

    Gilla

   • inferno

    Mia
    Det har allt med såssar att göra sedan palme, sedan spädde en annan ”såsse” på vid namn reinfeldt!

    Gilla

   • Tony

    >All skit har med sossar att göra, så försök inte.

    Gilla

 • håkan

  SD=dömd på förhand !! public service går i spinn !!!!

  Gilla

 • Jag

  Jag håller absolut med! När det gäller ”ringa brott” jämfört med alla våldtäkter/gruppvåldtäkter – som läggs ned på löpande band och absolut INGA resurser är tillgängliga (utförda av ”hudingar”) – kontra detta!! Vi har andra grova brott som hedersmord, bilbränder var och varannan dag på olika ”invällar”orter, stenkastning mot tjänstemän/blåljuspersonal osv osv som det inte ägnas en utredingstimme på. Vi har inbrott i hus/ lägenheter där det finns tydliga bevis (olika spår som blod och fingeravtryck men INGEN utredning utförs eller polisen åker inte ens dit! Det är en Rättsskandal utan dess like. Det är avskyvärt! Sila mygg och svälja kameler är väl rätt ordspråk här!
  Men jaga Svenssons är legalt, rimligt, möjligt och resurser finns tillgängliga. Jaga oss i trafiken, på gångbanan (cyklister och mopedister), oss Svenskar som tar oss en fylla på helgen och tjafsar i kön men grova narkotikabrott läggs ned! Ja, ”Rättvisa åt alla”, ”Ställ inte grupper mot varandra” och ”Vård åt alla” osv är uttjatade ramsor som INTE betyder ett dugg!
  Men invällare skall få bostad, jobb (subventionerat), vårdhjälp (gratis), tandvård (gratis), schysst mobil (gratis), bostadsrätt (gratis Lund d m fl orter). Våra Svenska barn och ungdomar ställs åt sidan, långt ut i perifera Svenska samhället utan en chans eller möjlighet! Fy fan!!!!!!!

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Det Svenska sk rättsväsendet är ett stort jävla skämt. Med en pygmeé som justitieminister och tidigare en damfrisörska kan man inte förvänta sig något annat.

  Gilla

 • ossie

  Helt klart en politisk rättegång. Skulle varje gruff i en krogkö utmynna i rättegång så skulle det svenska rättsväsendet braka ihop (om det nu inte redan gjort det) ”offret” är ju en känd vänsterextremist som väl skrek glåpord till Ekeroth. Det måste man ju tåla. Sen att Ekeroth borde hålla sig borta från dylika ställen är ju en annan femma.

  Gilla

 • svensson

  Konstigt att ”offret” kan åberopa läkarintyg gällande svullen kind, hur många har hjälpt honom under natten för att få fram den svullnaden? Läkaren var väl inte med på nattklubben där Ekerot och fyllot var? Läkarbesöket kan tidigast ha skett dagen efter. ,Men när det gäller en SD:are behövs inte mycket för fällande dom i landet ”allas lika värde”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: