Kambodjanskt matställe erbjuder ’Pol Pot’ risgröt

I Siem Reap, Kambodja har  ett matställe öppnats som serverar en tunn, vattnig ris gröt ”Pol Pot  risgröt”  som nästan alla var tvungna att äta under 1970-talets vänsterpartistiska regim, Khmer Rouge.

Ägaren av den lilla ”Pol Pot regimen gröt” restaurangen i staden Siem Reap, säger att han ville erbjuda gröten som en påminnelse om landets mörka förflutna.

Omkring 1,8 miljoner människor dödades under åren 1975-1979 när den vänsterpartistiska rörelsen ”röda Khmererna” under Pol Pots torterade och mördade.

Restaurangägare Tuon Tem, 49, berättar att han förlorat nio släktingar på den tiden och serverar ”pol Pot gröten” för att påminna unga människor om hur hårt livet var då.

BangkokPost

Vänsterpartiet kalla de nu, tidigare kommunister, en politisk inriktning som alltid lett till dåliga levnadsförhållanden, massmord och förtryck i alla länder där de tagit makten. Ledaren för det vänsterpartistiska mördandet i Kambodja hette Pol Pot. Under hans ledning mördades cirka 20% av Kambodjas befolkning på 4 år.

 

5 thoughts on “Kambodjanskt matställe erbjuder ’Pol Pot’ risgröt

 1. Jag funderar på att öppna en socialistisk restaurang på söder och kalla den för ”Röda stjärnan”. Lyckas jag bara få dit DN:s matrecensent så kommer jag att tjäna mer pengar än om jag drev HVB-hem för ensamresande. Inredningen tänkte jag hålle rätt spartansk, typ lastpallar, och råvarukostnaden för den svindyra maten är marginell med maträtter från kommunistiska och socialistiska länder. Pol pot-risgröt naturligtvis men även Lenin-borsjtj, Castro-frijoles och Cavéz-tostones skulle vara stående inslag på menyn. Rödvin och pilsner på dryckeslistan där förövrigt Cuba Libre och Coca Cola skulle vara helt bannlysta.

  Vad tror ni? Skulle jag lyckas? 😉

 2. Jag har hört att Pol Pot även åt sina egna föräldrar, kanske ett rykte men det visar ändå att kommunism är ondska. Även sossarna dras till ondskan Birgitta Dahl dyrkade Pol Pot, massmördare och ev kannibal.
  Hen var inte ensam många svenskar tillhörde Pol Pots fanclub.
  När jag tänker efter så är det kanske logiskt det som sker i Sverige.
  Våra ledare dyrkar ondskan var än den dyker upp, således skänker de gärna vårt hemland till ondskan de dyrkar. Ondskan likt hydran har många ansikten.

 3. Samma kommunister här som där!
  De är mördare som lurar blåögda människor! Ända in i döden!
  Jonas Sjöstedt är en av dem! Glöm inte det!

  • Denne käppkines är en löjlig figur. Henen mässar, som om hen vore en hällörad = frikyrkopastor med huvudet på sned och med en sliskig röst. Precis, som rövslickarna gör.

Kommentera