Vad är högerextremism?


POLITIK. Högerextrema kallas ofta de som inte tycker som Miljöpartiet och journalisterna på Aftonbladet och Expressen. En av de organisationer som ofta använder uttrycket högerextremism är EXPO. 

EXPO skriver så är på sin hemsida: ”Högerextrema rörelser är enligt en strikt definition antidemokratiska, alltså motståndare till demokrati. Istället ser man ett samhälle uppdelat i två delar – de som styr och de som är styrda. En liten samhällselit, eller kanske en militär regim, styr befolkningen som inte har någon egentlig makt.

Gemensamt för högerextrema rörelser är också rasismen, en uppdelning av människor grundat på etnisk härkomst eller kultur. Knutet till rasismen är också nationalismen, en ideologi som genomsyrar den högerextrema rörelsen.”

EXPO påstår alltså:

 1. Högerextrema är motståndare till demokrati och att en liten elit ska styra samhället. Den rörelse jag tycker det passar bäst på i vår tid är Islam.
 2. Högerextrema är också rasister som delar upp människor efter härkomst eller kultur, enligt EXPO. Där är det lite svårare men den enda rörelse som delar upp folk strikt är Islam – de skiljer på troende och icke-troende och islams sharia-lagar gör skillnad på människor.

EXPO ger också exempel på högerextrema rörelser men en del av dem stämmer inte på de egna definitionerna och de har inte med islam så jag tvivlar på att EXPO vet vad de pratar om, de är bara ute efter bidrag för att fylla sina egna fickor.

Ofta kallas också nazister och fascister för högerextrema vilket är totalt galet eftersom dessa ideologier har så många inslag av socialism, som en stark stat och en reglerad ekonomi.

– Pettersson som beskriver sig som konservativ demokratisk nationalist, eftersom jag jag vill att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl, kallas då och då för en rasistisk, nazistisk, fascistisk och islamofobisk högerextremist. Troligen för att de som inte gillar nationalismen inte har några argument mer än ”jävla högerextremist” och det är jag faktiskt stolt för…


23 responses to “Vad är högerextremism?

 • Parken

  Jan Mild visar i sin film ”Fredagsbio 29” hur den politiska kartan har förskjutits åt vänster. Från att ha blivit betraktad som vänster extrem i början på 60 talet till att idag blivit beskylld för att vara högerextrem i dagsläget.
  Mycket sevärd video på 14 minuter.

  (MIN POLITISKA RESA – från vänsterradikal till ”högerextrem”)

  Gilla

 • larslindblog

  Historiens dom över expo skall bli hård.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Extremt är det, när Expo definierar vad som är ”högerextremt”.

  Expo är en fara för svensk demokrati.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Den kriminella radikalvänsterorganisationen EXPO har medelst denna pikanta definition lyckats ge en korrekt beskrivning av den egna verksamheten och de desorienterade dissonanser de förmår åstadkomma. Dessa av George Soros finansierade globalistskökor begagnar sig uteslutande av den inverterade psykologiska tekniken att klandra motståndarlägret, det vill säga antiglobalister och nationalister, för de demokratifientliga försyndelser och utomparlamentariska metoder de själva och icke sällan genom handgripligt våld anammar. Det är inte för intet dessa rabulistiska aktörer förlänats epitetet svenska Stasi.
  Andreas.

  Gilla

 • Ramin

  Petterson. Jag måste säga att när jag råkar ramla in på din blogg så tycker jag visserligen att innehållet oftast är vinklat men att kalla dig högerextrem tycker jag är fel.
  Jag håller heller inte med om att alla som kritiserar barnamord och ockupation blir stämplade som anti semiter.
  Nationalism är mycket fint och inget som man ska skämmas över. Jag är lika stolt över att vara född o uppväxt i det här landet som är över min bakgrund (persier) och jag ska kunna hissa upp båda flaggorna utan att behöva förklara mig eller känna skam.
  Dem som försöker skuldbelägga svenskar som försöker belysa problemen eller vara stolta över sitt kulturella arv är dem som är riktigt onda.
  Det finns inget fel med att bevara sekularism och för mig som har föräldrar som har flytt från förtryck är det som att spotta dem i ansiktet genom att ge dem samma rättigheter som SMUTS.
  Jag var på rättegång i tisdags (13/06/2017)
  Där jag stod åtalad för att ha slagit en flykting efter att denne attackerade min kusin(som för övrigt var kvinna) Han anmälde i sin tur mig och det hela blev en cirkus. När dem går igenom personalian kommer det fram att killen avtjänat ett fängelsestraff på 2 och ett halvt år och har ett utvisningsbeslut hängande över sig. Jag blev så jävla arg. I viket annat jävla land kan en brottslig flykting sitta där och berätta glatt och brett om att han går en utbildning betalad av arbetsförmedlingen samt att han erhåller bidrag i form av aktivitets ersättning… det är ett jävla skämt… Men jag ska minsann in på kåken för att jag slog honom när han slog min tjej kusin …

  Jag tycker att alla ska gå ihop och säga vad vi tycker. Att vi vill bo i ett land med bra värderingar som inte blir överkörd av en eller flera religoner. Oavsett om det är islam kristendom eller judendom så är det bara semitisk jävla blaska för att förblinda folk och få dem att begå avskyvärda handlingar mot varandra. Så fuck dem alla.

  Gilla

  • Tussilago

   Så DU åker in för… misshandel?
   Han som slog/misshandlade din kvinnliga kusin går alltså fri?
   Mvh! Tussilago

   Gilla

   • Ramin

    Jag vet inte än. Domen faller på tisdag klockan 11:00…
    Åklagaren yrkade på två månaders villkorligt med samhällstjänst men han yrkade på 1 månad villkorligt för honom :-s
    Håller er uppdaterade 😉

    Gilla

   • Ramin

    *bör också tilläggas att han fick in två sparkar och ett slag (på min kusin inte på mig) medan jag *eh host* fick in tre slag *host*
    Han påstods ha fått permanenta skador i form av ett ärr på näsan dock stannade han ej kvar på sjukhus tillräckligt länge för att bli undersökt den kvällen. Så hans försvar tog med en selfie från ett år EFTER händelsen.

    Gilla

 • Albert

  För mig är högerextremism mest synonymt med de extremkapitalistiska* bankskurkarna på Wall Street, och allt som vidrörs av deras slemmiga tentakler. Typ Aftonbladet, Reinfeldt, Annie Lööf, Sveriges regering i stort, EU, och ö.h.t. korrupta politiker som sätter sin egna personliga prestige och välmåga över medborgarnas intressen. (Ygeman, Eliasson, Löfvén m.fl.).

  DET är högerextremism i ordets rätta bemärkelse!

  *Kapitalism som den var utformad förr var väl oftast något bra då det investerades i företag och uppfinningar som förde Sverige framåt och skapade välstånd för landets innevånare. Dagens rovkapitalism tycks tvärsom gå ut på att plundra landet och exploatera människors välbefinnande. (för att slutligen utplåna det helt som det verkar).

  Gilla

 • en elak fan.

  Här har Expo lyckats med bedriften att beskriva en kommunist-
  regim som högerextrem.He he he.
  Endast en hjärndöd kommunist kan åstadkomma något sådant.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Jag skiiter i vad idioter viĺ placera mig i sina fack. Sånt gör man väl i förskolan o på mentalsjukhus dvs Riksdagshuset

  Gilla

 • assad

  Ja Pettersson, äntligen en korrekt begreppsbestämning. Jag var nämligen lite osäker och trodde i min okunnighet och enfald att en högerextremist var en person som föredrog mindre våld i jämförelse med en vänsterextremist.

  Högerextremist = def. en person som inte tycker om Miljöpartiet och journalisterna på Aftonbladet och Expressen.

  Gilla

 • Stenbock

  Pettersson det positiva för oss ”högerextrema” är,att vi dagligen blir allt fler av den sorten i gamla Sverige !
  Hur det står till med de andra okvädesorden som nazist,facist och främlingshatare,för oss som ännu kan tänka och handla självständigt,vet jag inte.

  Gilla

  • Lena

   Stenbock
   Det är en gåta att bli stämplad ”främlingshatare” när man har bott utanför Sverige i omgångar under 30 år……………….

   Gilla

   • Stenbock

    Ja Lena när jag ibland tittar in på skitblaskorna via min laptop, undrar jag om jag befinner mig på samma planet…
    Inte enbart att de vill indoktrinera sina läsare, de tror sig också skriva åt enkom förståndshandippade. Samma löjliga ord dagligen,och samma upprepande smörja.
    Inte ens väderutsikterna kan de beskriva sakligt utan att blanda in f.t. Trumps skulder till Deutsche Bank ! 🙂

    Gilla

 • Bengt

  ”Högerextrema kallas ofta de som inte tycker som Miljöpartiet och journalisterna på Aftonbladet och Expressen”.

  å fan, då vet jag. Jag är tydligen högerextrem!

  Gilla

 • Argus

  Helt korrekt, Pettersson!

  Ett annat sätt att benämna ideologier istället för vänster och höger är kollektivistiska och liberala. (Liberalismen ska inte förväxlas med folkpartiismen vilket är något helt annat.)

  De ”högerextrema” sett ur denna uppdelnings synvinkel skulle bli libertarianerna. Ett par exempel på libertarianer är Ron Paul och Lars Bern. Två distingerade äldre herrar som knappast går omkring på gator och torg och slår politiska motståndare i huvudet. ”Libertarianism är en politisk ideologi som förespråkar frihet från tvång och strävar efter att minimera staten och dess inflytande över människors liv. Libertarianer vill tillåta maximal självständighet och valfrihet, med betoning på politisk frihet, frivilliga sammanslutningar samt det individuella omdömet.” (Wikipedia)

  Sedan kan man ”stå så in i helvete i mitten”.

  Gilla

 • Torleif

  Expo dillar persilja.

  Gilla

 • Tobbe

  Högerextremism är väl allt till höger om vänsterextremismen om man är vänsterextremist

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Finns det något parti som INTE är högerextrimistiskt ? Jag menar hos alla partier styr väl en liten elit som FRÄMST skor sig själva. Två dagar om året är S folkliga. 1:a Maj o Valdagen. Vårt samhälle är helt delat idag. Hälften vill ta emot flyktingar medan den andra hälften vill stänga dörren. När våra partier inte ens kan prata med varandra ja då ser det mörkt ut.

  Gilla

 • ossie

  EXPO = Lögner och Sverigehat !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: