Svensk juniormästare utvisas


INVANDRING. I söndags blev han svensk juniormästare i judo. Nu ska Madani Ahmad och hans bror utvisas till Afghanistan. – Om vi skickas tillbaka är våra liv över. 

Madani kom till Sverige 2015, en knapp månad efter sin storebror Najim. Hemma i Afghanistan finns det en hotbild mot familjen sedan fadern drivit en rättsprocess efter mordet på en släkting, berättar bröderna.

Resan till Sverige gick bland annat via en liten båt från Turkiet med 60 personer ombord, berättar Madani. Ingen av bröderna har kvar sina pass, som styrker att de är 16 respektive 17 år gamla.

Migrationsverket slog istället fast att de i själva verket är vuxna enligt lagens mening, det vill säga 18 år.

Enligt Migrationsverkets beslut har Madani Ahmad inte gjort sin identitet eller ålder sannolik. Beslutet överklagades till Migrationsdomstolen, som dock gick på verkets linje. Migrationsdomstolen ansåg att den hotbild som han berättat om är lokal och att han kan undkomma den genom att bosätta sig på annan plats i Afghanistan.

”Migrationsdomstolen ifrågasätter inte att Ahmad Madani mår dåligt men anser inte – även med beaktande av de journalblad som getts in i överklagandes – att det i sig kan anses utgöra synnerligen ömmande omständigheter”, står det vidare i domen.

Ingen av dem har genomgått en medicinsk åldersbedömning, på inrådan av sin advokat och även gode man: – Det finns en väldigt hög osäkerhetsmarginal. Men Migrationsverket verkar ha tolkat detta som att de ljugit om sin ålder och nu känner jag att vi gav dem fel råd, säger Karin Cederlöf.

– Pettersson tycker det är ”hemskt” tråkigt för den ”svenske” juniormästaren och hans bror som Dagens Nyheter skriver en snyftartikel om.

Himla otur att bröderna tappat sina pass och att de vägrar genomgå åldersbedömning, men det är inte så konstigt att DN inte ställer några kritiska frågor…men tur att de inte tappade sina mobiler…


15 responses to “Svensk juniormästare utvisas

 • 66mn

  Men om jag var dom så är det ju nu som dom ska gå med på ålderstestet för att bevisa att dom faktiskt bara är barn eller kan det vara så att dom vet mycket väl att dom ljugit och om dom gör detta testet så blir det bekräftat att dom ljugit och det måste ju då även vara relevant att ta ifrån honom medaljen som han fått för då är det ju faktiskt så att den personen som kom efter honom i tävlingen är den som verkligen är berättigad till den.
  Jag kan förstå att dom sitter i ett dilemma men i ärlighetens namn så är det ju dom själva som satt sig i denna situation om dom istället varit ärliga från första början och även kanske fått uppehållstillstånd så hade säkert livet sett lite ljusare ut för dom men man får hoppas att dom lärt sig något av läxan dom fått och inte gör om samma sak i resten av sina egna liv utan vet nu att ärlighet vara längst i livet det var vad jag matades med under min uppväxt och det gick in faktiskt. Och det är det mottot jag levt efter i hela mitt liv.

  Gilla

 • Efraim Barkbit

  Den lillgamla judomästaren föll på eget grepp och får respass hem.
  Intet öga är torrt…

  Gilla

 • Jhonsson

  Om han var fem år äldre än alla de andra i SM-tävlingen, är det kanske inte så konstigt, att han vann. En fifflare från topp till tå.
  Bara att returnera till avsändaren. Ju förr ju bättre. Märkligt att idrottsledarna låtit sig grundluras. Värnar de inte om sina egna adepter?
  Eller har de varit rädda för mediadrevet, som skulle uppstå om de protesterat? Feghet i sådana fall är ju en regel i Sverige.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Två minde för oss hårt prövade skattebetalare att försörja. Hoppas utvisningen är verkställd av kostnadsskäl.

  Gilla

 • Pica pica

  De har fått alla chanser och kostat svenska skattebetalare skjortan så ut med lögnarna.

  Gilla

 • ingvar

  16 år haha vilka skämtare

  Gilla

 • Observator X

  Det angår inte oss svenskar att två illegalister skickas hem dit de är födda, är inte vår business.
  Låter cyniskt, ja, men vi kan inte ta emot en enda till. Inte heller kan vi härbergera de som politikerdumskallarna tillåtits släppa in. Tyvärr.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Vem blev silvermedaljör och vad har han att säga? Vad var det för typ av rättsprocess i hemlandet?

  Gilla

 • angelicaplacet

  Dom flesta idrottsledare tycker väl att det är okej att äldre personer är med och tävlar i sportsliga sammanhang mot juniorer.

  Är det någon som har märkt av att någon idrottsledare ifrågasatt ålder?

  Gilla

 • Mr Q

  Hur fan kan utlänningar få deltaga vid svenska mästerskap ? Detta om något är ju än mer än absurt !
  Kan inte Sverige själv skapa idrottsstjärnor skall man inte importera drägg som förebilder för landet…Inte för att jag följer dagens sport ingående men niggrar i svenska landslagtröjor sårar mig.

  Gilla

 • Blåsfirren

  Härligt att parasiterna ska tillbaka och hoppas ”släktingen” tar hand om baaarnen.. 😀 kräk

  Gilla

 • Anna

  Bra!!! Två negrer iväg.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: