Bar stulen jacka i rätten


BROTTSLIGHET. Den nu 19-årige mannen som den 23 december förra årets stal en jacka och två mössor för sammanlagt 4 197 kronor från en klädesbutik i Ronneby bar den stulna jackan under huvudförhandlingen i Blekinge tingsrätt. Rätten fick veta att det rörde sig om den stulna jackan under själva förhandlingen och beslagtog den där och då.

Mannen ville då ge tillbaka jackan till affären men eftersom att han har använt den under ett halvårs tid var det inte aktuellt för butiken. Mannen försökte även få betala ett lägre skadestånd genom att hävda att momsen på kläderna inte innebar någon kostnad för butiken. Rätten höll inte med om detta utan menar att mannen ska betala det fulla beloppet som butiken krävt, samma summa som värdet på kläderna som stals.

Förutom jackstölden så döms mannen även för fyra fall av olovlig körning, tre rattfyllerier och tre ringa narkotikabrott och hans påföljd blir skyddstillsyn.

Ovanstående från Blekinge Läns Tidning

-Pettersson tycker det låter som skyddstillsyn är fel metod för mannen. Antingen ett rejält fängelsestraff eller vård för han kan inte vara frisk…


19 responses to “Bar stulen jacka i rätten

 • Stenbock


  Svinet på bilden sparkar en inte ont anande dam i ryggen,så hon faller pladask, ner för trapporna i U-Bahn Hermanstrasse i Berlin.Kvinnan bryter en arm i fallet,och fick djupa sår i ansiktet.
  Idag inleddes rättegången mot honom en zigenarturk från Bulgarien.
  I hemlandet känd för inbrott m.m. I Berlin har han bl.a. rånat,stulit och öppet onarerat framför kvinnor ute på gatorna,vid minst tre tillfällen. Hur fan kan en sådan niding få stanna kvar i landet ?

  Gilla

 • age

  Straff betyder bara förlängt uppehållstillstånd = full utdelning!

  Gilla

  • naimlap

   För att begå allehanda brott i Svenstia, som en värdefull asylant anser swinjas dumstollar att, det får lov till. Inget mera tjafs, sa rättshaveristerna de s.k. di fege dumsvenskarna eller med andra ord Röv slickarna.

   Gilla

 • Jhonsson

  Mannen är inte bara tjuv, han är ju också dum i huvudet, eftersom han bar den stulna jackan i rätten
  Med sådana pensionsräddare kommer våra gamla antagligen att få det ännu fattigare än nu?

  Gilla

 • Mia

  Därför att en svensk aldrig kör rattfull och ändå mindre använder droger och framför allt inte skäl, alltså är det en invandrare.

  Ifrågasätter du så straffas du snabbt med några nedåt-tummar.

  Gilla

 • Jhonsson

  Varför i hela världen skickas inte dessa kriminella, som översvämmar vårt land, tillbaka till platserna de ursprungligen kom ifrån?
  På vilket sätt bidrager de till Sverige?

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Ett rejält kok stryk skulle också vara på sin plats.

  Gilla

 • assad

  The Ultimate Brain.

  Gilla

 • Pica pica

  Om man har exklusiv smak så måste man ju få stjäla? Det är ju orättvist att de som tvingas bo i socioekonomiskt utsatta områden inte heller ska få ha det senaste?

  Gilla

 • gamgubben

  Stjäl någon, ska straff utdömas inte tu tal om det!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: