Sjukvård viktigare än invandring enligt Novus, trots att det är samma fråga


INVANDRING. Migration har halkat ner på listan över de viktigaste politiska frågorna för svenska väljare. Sjukvård är numera nummer ett. Det visar en undersökning från Novus som Ekot tagit del av.

– Välfärdsfrågorna är ju alltid i topp. Men invandringen var ju den nya frågan som kom upp vid flyktingkrisen, säger Liza Pettersson, opinionsanalytiker på Novus.

Migrationsfrågan värderas olika inom blocken. Enligt Ekot framgår det att 63 procent av SD:s väljare anser att frågan är den viktigaste medan endast 19 procent av alliansväljarna gör det. Bland de rödgröna är det endast fem procent av väljarna som anser att migrationsfrågan är den viktigaste.

-Pettersson fattar inte hur Novus och andra tänker.

Det finns bara en stor fråga

Den svenska befolkningen beräknas öka med omkring 1,5 procent per år de närmaste åren. Det är en rekordartad ökningstakt som endast förekommit under några enstaka år på 1800-talet. Enligt SCB kommer det att bo 739.000 fler i Sverige år 2020 än vid utgången av 2015 vilket innebär att folkmängden väntas uppgå till 10.590.000 personer.

Sveriges befolkning var 31/12 2015 – 9 851 000 och beräknas till år 2025 öka med över 1,2 miljoner till drygt 12 miljoner invånare.

Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!

När ska politikerna och journalister fatta det? Eller fattar de men är för fega att ta tag i problemet. Det planeras att till år 2025 byggas 700 000 bostäder. Få tror att det lyckas, men om det lyckas räcker det bara till dagens behov och 2025 är vi 1,2 miljoner fler.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Snart försörjs 1 miljon människor i åldrarna 20-64 år med bidrag, då är inte de som gått i pension eller de som studerar medräknat.


33 responses to “Sjukvård viktigare än invandring enligt Novus, trots att det är samma fråga

 • martainkeillor@gmail.com

  Självklart påvärkar en ”invasjon” av hårdkriminälla outbildade arbetsskygga islamister all i svergie,dom saker listade är bara ett fåtal områden men livsviktiga för pensjonärer och skattebetalare!

  Gilla

 • Realist

  PS.
  angående Sollefteå sjukhus akut stängning.
  Jag vet iaf. 2 personer som dött av blodförgiftning då de blivit sända till Sundsvalls sjukhus ….
  Varför skriver inte media om detta ????

  Gilla

 • Mohammed

  Taktiken är att vilseleda folket med fake news ,men vi är så luttrade att det
  är numera nästan omöjligt .Novus packet och dess anhang gör bara bort sig ännu mer ju mer dom försöker dom kommer att försöka med allt för att invandringen inte skall bli huvudtemat till valet om nu inte vi nappar på sjukvården så kommer dom med polisen , pensionerna ,skolan ,jobben
  mm ,mm man kommer att använda allt till buds stående medel för att försöka trolla bort invandringen,vi måste stå emot och det gör vi med snart 30%av sveriges befolkning
  ps) fick mitt medlemsbevis från SD på posten idag

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Ja, hörrdu!
   Det nya medlemskortet är sobert vitt och elegant och man står just i beråd att klistra på medlemsbeviset, vilket verifierar inbetald medlemsavgift.
   Andreas 🙂

   Gilla

 • dave

  En olustig bild. Blir det ingen bild så klicka på den lilla rutan.

  Gilla

 • Grune

  Sossarna har ju sagt att Sverige skall ha den lägsta arbetslösheten i Europa 2020. Ett gott råd till Röven. Sparka ut alla utomjordingar som finns i Sverige så blir Arbetslösheten nästan 0.

  Gilla

 • ruben

  Håller fullständigt med.”Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!”
  Därför behöver Sverige ta en paus i 20-50 år från all invandring, så Sverige får tid och ro att laga alla de samhällsfunktioner, som är nedrivna under 30 år. Vi behöver inga fler outbildade människor, som tror att de har obegränsade rättigheter bara för att de inte är vita.

  Gilla

 • Jhonsson

  Novus är inget annat än ett stort skämt. Novus samarbetade tidigare med TV4, numera med SVT. Det säger väl allt! Detta ger också förklaringen till de märkliga resultat, som redovisas av detta sk opinionsinstitut. Att deras resultat är fejkade är utom alla tvivel. De levererar ett resultat, som passar beställaren av undersökningen. Ett exempel:
  Några dagar innan valet 2014 gjorde Novus en undersökning av väljarstödet. Enligt Novus var stödet för SD endast 8.1 % ett resultat som säkert passade SVT.
  Vid valet ett par dagar senare fick SD 12,8 %. Novus soffror visade att de hade fel på hela 58 %!.
  De ”undersökningar” Novus levererar är fantasiprodukter och visar det resultat, som deras uppdragsgivare önskar. Det för att upplysa folk om hur stödet för partierna är utan för att vilseleda oss.
  Vill vill ni veta läget för SD, kolla då in Sentio eller Yougovs. Dessa båda instituten hade nästan rätt med sina undersökningar några dagar innan förra valet och ger nu SD ett väljarstöd på ca 25%.
  Novus samarbete med SVT och tidigare TV4 stärker verkligen inte förtroendet för dem. Och vi vet också, hur svårt dessa båda tv-kanaler har det med sanningen!

  Gilla

  • naimlap

   Det finns två alternativ. Antingen ljuger Novus eller så är den stora majoriteten av svenskingarna mer än förståndshandikappade och borde inte få ha rösträtt. Utan stå under förmyndare.

   Gilla

 • inferno

  Den absolut viktigaste frågan är …………vad händer med ”svenskt rättsväsende”, är de flesta idioter som inte kom in på socionomlinjen där…….jag tror bara att det är pengakåta och miserabla som nu ser sin chans att fylla på sina bankkonton…….med miserabla ärenden…….det enda de klarar …….skattebetalarna betalar!
  PISA har visat !

  Gilla

 • malmobon

  SD vill ge mer till sjukvården, polis och skola än andra partier. Röstade därför emot förslaget i vårbudgeten. Även vill SD ge högre garantipension till pensionärer. Mer går att läsa på Fria Tiders tidning.

  Tyvärr får inte vanliga Svensson veta detta efter som vi har den media (TV, Radio, pk-tidningar) som vi förtjänar genom att betala TV licens och klicka på pk tidningar. Även lägga sin röst på andra partier.

  Finns bara ett parti som bryr sig. Bli medlem idag i SD, och visa vad du tycker, 200 kr är billigt, Även bidrag till denna blogg.

  Gilla

  • compulsoryunion

   bidragspartiet SD borde avskaffa bidrag, eftersom om vi inte hade bidrag, skulle zoo-Malier åka hem om polis och ”rättsväsendet” inte spelar innebandy, fikar i en ring och spelar på tips och lotto (det gör kriminalvanvårdare fast apa hotar vita med knivar) och vi skulle kunna ha normala skatter (inte perversa som nu) och alla människor blir nöjda eftersom man uppskattar de invandrare som jobbar när man blir säker på att inte 15 bidragstagare följer med på kuppen, varje gång 1 jobbar.

   Gilla

 • ruben

  Ja det är en apartheid politik emot Svenskarna, som drivs av 7-klövern UPA
  Skönt att dela på ansvaret och slippa bry sig i katastrofen. De tävlar fortfarande med näbbar och klor om hur Sverige skall skänkas bort till utlänningar och hur de medvetet eller omedvetet håna Svenska skattebetalare. Det enda de är angelägna om är att säkra upp nya jobberbjudanden via PK-argument som inte stöter sig med någon. En nödvändig attityd när de blivit kickade efter valet 2018.

  Gilla

 • finnjävel

  Det bästa rådet till er Svenskar är nog det här: Bli inte sjuka. Ni riskerar er hälsa på det sättet.
  För någon hjälp från sjukvården ska ni inte räkna med då resurserna tryter.
  Ni har valt att satsa era pengar på viktigare saker.
  Typ Ahmed, Reza, Abdullah, Omar, …

  Gilla

  • Realist

   Ja i alla fall i Sollefteå, Västernorrlandslandsting !!!
   Oron är stor just nu då RUSSIA TODAY varit och gjort reportage just om detta sjukhus under denna vecka.
   Dessutom har landstingsdirektörer och ledande chefer blivit polisanmälda, otrohet mot huvudman, då de skrivit under ”fallskärmar” på MILJONER åt varandra utan att redovisa detta….
   SÅ SKÖTER VÅRA POLITIKER SKATTEPENGARNA ……………..

   Gilla

 • compulsoryunion

  svenskarna blir sjuka av nya smutsen som de tvingas försörja och grubbla på hur man ska avslöja bakteriernas bedrägerier och utnyttjande.

  Alla är för feta och har prediabetes och är halvdeprimerade.

  1,2 miljon unga svenskar är aborterade, det kallas hälso och sjukvård. Fängelserna är fulla av halvgalna ”läkare”. Undvik vård så länge du kan.

  Gilla

 • Kent

  Bosse.
  I det korta perspektivet så boostar det ekonomin men som han sa som pissade i byxan när han frös ”det värmer så länge det rinner” men det blir kallt sen.

  Gilla

 • Fredde

  Det hög tid att skapa struktur i invandringsfrågan.

  > Införa fingeravtryck, då så många ljuger om sin identitet och ålder
  > Neka kriminella och slänga ut dem som bryter mot svensk lag
  > Sluta anpassa straff efter etnicitet – samma straff för alla
  > Släng ut dem, för alltid, som inte kan följa svenska lagar och regler
  > Införa kvotering, då t.ex. Portugal som har lika stor befolkning som Sverige bara tog mot 300 invandrare.
  > Tala om vad som gäller i Sverige när det gäller jämställdhet och respekt
  > Sluta ljuga om utbildning, fram med sanningen

  Ska det vara så j-a svårt??

  SD – 18!!

  Gilla

 • Kent

  Bosse.
  Det är inte EU som tvingar Sverige att ta emot emigranter Löfven har ju istället lobbat i Bryssel för att fler länder ska ta efter den humanistiska stormakten och mindre bevakning av schengengränsen.
  Sverige hånar och misskrediterar Victor Orban för att Ungern upprätthåller den.
  Tyskar ökar sina husköp i Ungern med rekordfart varför vet alla.
  Runt Balatonsjön är det tyska köpare på allt som blir till salu och i småbyar med tysk befolkning.
  Slovakien har sagt att de kan ta ett litet antal under förutsättning att de är kristna inga muslimer gör sig besvär.
  Förövrigt så häpnar övriga Europa över Sveriges naivitet.

  Gilla

  • Ulli

   Samma vansinne i Tyskland som i Sverige.

   Gilla

  • Bosse

   Kent! Jag vill lägga till en sak när det gäller EU och Tyskland.Tyskland styr starkt i EU.Och dessa länder Polen, Tjeckien, Ungern och Slovakien var alla ockuperade av Tyskland under WW2. Så dom vet hur det känns när Tyskland styr. Nu vill Tyskland skicka en annan invasionsstyrka (flyktingar) in i deras länder, som dom själva inte vill ha.Jag förstår fullt ut rädslan hos dessa länder.Och dom är kloka och förståndiga som vägrar.

   Gilla

 • Argus

  Den yttersta orsaken i snart vilket problemområde som helst är den ohämmade massinvandringen från tredje världen. Arbetslöshet, bostadsbrist, skolan, vården, våldtäkt, könsstympning, terrorhandlingar, gängvåld, religiös indoktrinering, bara för att nämna några.

  Gilla

 • Kent

  Det verkar som det inte går att stoppa.
  Varför?
  Det finns en kraft som driver detta och det är den internationella bankmaffian. Varför jo om inte tillväxt finns så kan inte skuldpyramiden växa. Det är den internationella bankmaffians stora skräck.
  Etniska européer har en negativ befolkningstillväxt så då ser man det som lösningen att fylla på med folk från MENA länderna.

  Det är förmodligen Bilderbergergruppen som förser våra politiker med information hur man ska agera för att ”rädda” tillväxten.

  Annie Lööf var nyligen på besök hos dem och fick vidare instruktioner.
  Förmodligen är det genom dem som Rheinfeldt har fått sina feta ersättningar för de prestationer han utförde åt dem.

  Den privata skuldsättningen är rekordhög och växer med rekordfart.
  Kommunerna lånar hej vilt till vad vet vi.
  Landstingen lånar.
  Magdalena Andersson ägnar sig åt kreativ bokföring för att dölja de lån hon tar upp.
  Frågan är då hur mycket av detta är då lån i utländsk valuta?
  Förmodligen en hel del.
  Kommuner och privatpersoner är nog de svaga länkarna här.
  Förmodligen kommunerna för de har fått en övermäktig uppgift från regering och riksdag med att hantera och bekosta följderna av massinvandringen.

  Sverige är en liten ekonomi och har en egen valuta som gör oss sårbara.
  Alla som mins när räntan var femhundra procent i början på nittiotalet och spelet kring det.
  Om kommunerna får sänkt kreditrating och det blir svårare att ta upp lån och räntan stiger så är hela kommunsektorn i kk.
  Staten har inte muskler att rädda kommunerna och privata låntagare klarar inte att betala för sig så har vi en total valutakollaps när valuta hajarna har satt tänderna i det blödande och skadade bytet.

  Kanske men vi får hoppas inte!

  Gilla

  • Bosse

   Det är ju inte så enkelt att med en ökad befolkningstillväxt så växer ekonomin.Det är ju avgörande att dom som kommer kan och vill jobba.Om man tror som politiker tror så skulle Bangladesh var en ekonomisk motor. Men det vet vi alla att så är inte fallet. Vi kan ta in hur många miljoner som helst från MENA så kommer inte ekonomin att växa.Tvärtom. Invandringen räddar inte vården. Utan vården kommer att få ta hand om invandrarna.

   Liked by 1 person

   • Grune

    När dom som kommer hit har den inställningen att ”vi har inte kommit hit för att arbeta, utan vi har kommit för att få hjälp” Då är det kört för gamla Svedala.

    Gilla

 • Bosse

  Jag förstår inte varför EU vill dra in Polen,Tjeckien och Ungern inför domstol om dom inte vill ta emot invandring. Löfven säger att det är en ren vinst. Om inte dessa länder vill vara med och håva in denna vinst som det sägs att det är måste det ju bara vara en fördel för dom andra länderna. Att inte Sverige ensam vill ha dessa ”flyktingar” som nu vill lämna Italien och Grekland om det är en vinst.Det här är frågor som journalister och andra måste ställa till politikerna. Igår på SVT Nyheter så intervjuade man några i deras läger i Grekland.Dom flyr inte krig.Det är inte krig i Grekland.Dom ville från Grekland till Sverige eller Tyskland därför att bidragen är högre där. En sa att det var värre i Grekland än i Afghanistan.Ja, men flytta tillbaks då. Vad EU nu upptäcker är att Polen ,Ungern,Tjeckien och Slovakien är lugna och fridfulla samhällen, utan terrorbrott. Man vill nu fördela Europas helvete med terrorism,bilbränder,hedersmord,slöjor,moskeer,ramadan,husbränder,kriminalitet m.m så att även dessa länder får ta emot skiten. Jag hoppas att dessa fyra länder går ur EU och bildar en egen union så blir det en stark motkraft till ett EU som kommer att trasas sönder av invandringen.Dessa länder kommer att ha uppemot 70 milj.invånare tillsammans. En stark ekonomi och ett stabilt samhälle.En union dit vettiga emigranter från Europa kunde söka sig till.

  Gilla

  • compulsoryunion

   de är avundsjuka på att de inte smutsat ner, och smittat sig själva. Där kan man gå ut på stan utan att trängas med bakterier, och njuta av att träffa unga trevliga vita i servicenäring pizzeria restaurang.

   Gilla

 • GO

  Såg partiledardebatten för några veckor sedan
  Det var fyra punkter som avhandlades
  Migration
  Skola
  Kriminalvården
  Sjukvården
  Egentligen en och samma fråga så skall man vara ärlig så är de ett delikat problem att lösa

  Gilla

  • Grune

   Löser man Sveriges problem med invandringen så har man löst alla andra problem automatiskt, eftersom invandringen ligger bakom alla andra problem som finns i Sverige.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: