Sydsvenskan: ”Därför blir SD:s kamp om kvinnorna svår”


MEDIA. Lokaltidningen Sydsvenskan påstår att Sverigedemokraternas politik är kvinnofientlig och järnrörssexistisk och skriver vidare att SD betraktas, inte utan skäl, som ett parti som attraherar unga, arga vita män.

Sverigedemokraters syn på kvinnor förskräcker inte sällan. Inte minst i sociala medier har det alltför ofta hänt att personer kopplade till SD talat om horor och slynor och batikhäxor och allmänt använt ett språk som varken för tanken till hyfs eller till lika rättigheter. Kruxet är att det inte räcker att SD byter förpackning. Det är innehållet det är fel på. Själva politiken.

-Pettersson inser att det var ord och inga visor, men det visar också att Sydsvenskan och dess ledarredaktion fortfarande inte förstått och tagit till sig anledningarna till SD är landets näst största parti.

Däremot kan jag hålla med Sydsvenskan om att språkbruket på nätet inte är det bästa, men jag har ingen aning om vilket parti de som skriver tillhör men Sydsvenskan kanske bedriver åsiktsregistrering?

Nåväl, när vi ändå är inne på språkbruk kan vi titta på hur Andreas Ekström, journalist på Sydsvenskan uttrycker sig om Sverigedemokrater på nätet…


30 responses to “Sydsvenskan: ”Därför blir SD:s kamp om kvinnorna svår”

 • Lena

  Om ni inte har varit i Sölvesborg och lyssnat på Jimmie Åkessons tal så gör det nu i sommar.
  Det är riktigt trevligt, jag är inte medlem, dock jag röstar SD och en mer mysig atmosfär med för mig helt okända människor har jag inte upplevt sedan en 14 juli i en liten by i Frankrike för 35 år sedan.
  Jag kallar det för genuint fint !

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sydsvenskans partiska sida, verkar ha ”lyckats” bättre…..

  ”Antalet könsstympade kvinnor i Sverige ökar kraftigt och är troligen mångdubbelt fler än vad som uppskattats hittills.

  En ny studie visar att det kan finnas uppemot 150.000 kvinnor i Sverige som utsatts för övergreppet.”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/mangdubbelt-fler-konsstympade-kvinnor-an-man-trott

  Gilla

  • naimlap

   Det verkar ju vara riktigt trevligt enligt Asylant Postens sätt att, se det. Men de är inte ensamma om det utan det gäller även FI och det övriga fittstimmet. Även bland de 7 sjuka är det ganska uppskattat. När de nu uppskattar detta trevliga sätt att, behandla unga oskyldiga flickor på. Borde även Svenstias swinja suggor och jyltor anmäla sig frivilligt för att genomgå samma procedur.

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  ”Järnrörssexistisk”? Tja, dessa radikalfeministiska tankesmedjors intersektionalitetsnavigerande sociologer och psykopolitiska pseudolingvister förnekar sig inte då det gäller att leverera den fullkomligt futila retoriken.
  ”Theh quinlighe könets afarter”, som det fordom dags uttryckts, är en skrift där flydda tiders vedernamn på vettlösa fruntimmer bland annat rymmer de pregnanta epiteten skrådocka, hortuta, pissmärr, pladdertaska, maduska och lortskopa. Detta bara som en pikant parentes i handlingen denna otvungna måndagsafton i meningsfränders lag.
  Andreas 🙂

  Liked by 1 person

 • Jhonsson

  Att Andres Wikström jobbar på Sydsvenskan, visar tydligt vilken klass den tidningens journalister håller.
  Till och med värre än kvällstidningarnas!

  Gilla

 • Jhonsson

  Sydsvenskan, en tidning på samma låga nivå som våra kvällstidningar.
  Att kampen om kvinnorna kommer att bli svår är väl mest ett önsketänkande från journalistens sida.
  Själv känner jag ett större antal kvinnor, som öppet deklarerar, att de är sverigedemokrater, så jag vill påstå att kampen inte kommer att bli så svår som Sydsvenskan hoppas på.
  Svaret får vi vid valet 2018, då vi naturligtvis väljer en sverigevänlig regering.

  Gilla

 • Tobbe

  Återigen postmodernistiskt dravel

  Gilla

 • Observator X

  Den här A.Ekström är en av dessa som när som helst kan få ett bryt och ge sig på exakt vem som helst, helt respektlöst gentemot andras åsikter.
  På barns nivå, helt enkelt.
  Eller med andra ord, han har mest förmodat någon form av psykisk störning, något som verkar te sig som vanligt bland journalistkåren i Sverige i dag.

  Eller ur Peter Krabbes artiklar, i den senast skrivna:
  ”När jag på 60-talet ett flertal gånger besökte Östtyskland chockades jag av den totala slutenheten och människornas förtvivlade kontaktförsök med den förbjudna omvärlden (–)
  Idag upplever jag istället samma känsla av isolering i vårt land som östtyskarna gjorde då.
  Den som vill veta vad som händer i världen får helt förlita sig på utländska TV-stationer, svensk media är jämförbar med patientinformationen på ett dårhus och medborgarnas medvetandegrad i nivå därefter”……
  Citat peterkrabbe.wordpress.com

  Ja, vad ska man säga?

  Gilla

 • Truthfighter

  Vilka tjejer är det då som kallas så från nyhögerfolk????? Jo, förrädartjejerna som säljer ut vårt land. Inte vanliga, hyggliga, fina tjejer, som vill oss killar, och vårt land, och det tjejliga väl. De kallas så däremot av de verkliga tjejhatarsvinen, som föraktar, hånar och våldtar. Nämligen: MUSLIMASEN!

  Vi hatar endast de tjejslödder som gör goda tjejer ont! Det är så det är! VI HATAR INTE ‘ALLA’ TJEJER, ENDAST SLÖDDERTJEJERNA, LIKSOM VI HATAR MUSLIMDRÄGGET, OCH ALLA SOM GÖR MÄNSKLIGHETEN ONT!!! Precis som Jesus också gjorde. Men det är klart, att för de oGudaktiga socialistmuslimerna, är vi de onda. Men tiden får utvisa, och kommer så att göra, vilka som har rätt!

  Gilla

 • Grune

  Den där halvfiguren har aldrig satt sin fot utanför dörren verkar det som.
  Det som han borde se på är att det endast är SD som ökar och ökar medans det andra partiet ( 7-klövern) backar och backar i opinionsundersökningarna.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Skyddad verkstad och skygglappar. Överlägset bäst, när man vill stänga ute verkligheten.

  Gilla

 • Fredde

  Kvinnofientliga är de som vill importera personer som förtrycker kvinnor, gruppvåldtar dem och tvingar dem till barnäktenskap.

  Det är inget som SD stödjer!

  Gilla

 • gamgubben

  Stackars Andreas Ekström som inte kan hitta andra ord än dessa, det en skriver speglar ens själ.

  Gilla

 • Anders Jegerås

  Personligen så har jag oerhört svårt att ta någonting som vänsterpressen skriver på allvar….

  Gilla

 • ruben

  Horor brukar vara unga arga muslimska mäns språkbruk mot vita kvinnor, som inte har slöja. Den typen av män, som Migrationsverket med djävulsk frenesi, i stora mängder håller på att slussa in i Sverige mot Svenska folkets önskan. Jag förstår inte vad vår regering håller på med. Tyvärr verkar de öka inslussningstakten, så skadan skall bli så svår som möjligt att reparera för nästkommande regering. Har Sydsvenskan många nyanlända prenumeranter? 🙂 Det gills inte om kommunen sponsrar prenumerationen, vilket inte skulle förvåna mej.

  Gilla

 • Stenbock

  Man kan utläsa mycket av en så obildad skribent…Bonnier tycks i varje fall nöja sig med bottenskrapet som man jämt fördelat över landet.
  Vilket var min första tanke ! Vidare att detta företag inför någon form av alkotest,samt en kontroll av andra droger….

  Gilla

 • Ulli

  ”batikhäxor” stämmer rätt bra tycker jag, finns väl en del SDare som yttrar sig så. Uttrycken horor och slynor förknippar jag däremot inte med SD sympatisörer.

  Gilla

 • Ulli

  Jag trodde att SD attraherade ”gamla arga män” som mig (ledsen och arg men mest ledsen för hur Sverige körts totalt i botten).

  Gilla

  • Lena

   Ulli
   De attraherar tydligen även ” arga gamla kvinnor ” som mig, som också är ledsen för hur Sverige har totalt förfallit så djupt ner i dyn !

   Gilla

   • Tanten

    Samma här!

    Gilla

   • Lena

    Tanten
    Vi är jättemånga……………………………. dock politiken i Sverige är så grym mot svenskar att vi inte vågar att stå upp så ofta !
    Det ska bli ändring på det, jag har alltid varit ärlig och stolt med att jag röstar på SD men då bodde jag INTE i Sverige !
    Förfärligt att man inte vågar att bekänna att man är patriot !
    Det finaste som finns !

    Gilla

   • Fiona1177

    Attraherar också mig (75) i allra högsta grad!

    Gilla

 • Tony

  Ja herre jisses, det ska komma från en dyngblaska som
  varit en ansedd tidning till att idag vara rena skiten, det är
  bara att kolla upplagan från förr och till nu så har ni svaret,
  har själv varit prenumerant en gång, men skulle idag inte
  ens vilja använda den till att torka sig på ett visst ställe?
  Det är naturligtvis svårt att svälja att SD i mätning efter
  mätning stiger som en raket, alltså raka motsatsen
  till Sydsvenskans upplaga, men som man bäddar får man
  ligga.

  Gilla

 • Tobbe

  Bara postmodernistiskt trams.

  Gilla

 • Falköga

  Efter detta uttalande så har Andreas Ekström bild-by-line blivit ännu större. Stundom upptar den två spalter. Varför? Å andra sidan är den en bra varningssignal att inte läsa. Bara bläddra vidare till sportsidorna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: