Kvinnors otrygghet


Vad ligger bakom svenska kvinnors nya otrygghet? Det frågar sig Ivar Arpi på SvD.

Otryggheten bland kvinnor har ökat, sexualbrotten likaså. Arpi försöker finna svaren.

Festivaler, bussar, badhus, motionsspår och torg är bara några platser där kvinnor känner sig allt mer oroliga över att vistas.

Arpis förklaring, inte Petterssons, är att det stora inflödet av ensamkommande har en betydande roll. I länder som Afghanistan, Somalia och Eritrea finns en helt annan kvinnosyn än i Sverige och den försvinner inte bara för att man tar klivet över den svenska gränsen.

Arpi ger oss flera exempel där ensamkommande varit inblandade i sexuella trakasserier och också våldtäkter. Svaret är entydigt. En majoritet av de gripna är ensamkommande, i synnerhet från Afghanistan.

En förälder till en av de drabbade flickorna säger:

”Det ska inte behöva vara så…//… Det är något som är fel”

SvD

Vissa hävdar att problemen inte ökat, att det alltid varit så här och att benägenheten att anmäla, gör att statistiken ser ut som den gör. Andra hävdar att en stor införsel av män med rutten kvinnosyn, ligger bakom. Vill man lösa problem, går man till roten och börjar leta där. Att blunda för problem gör inte att de försvinner med automatik.

Jag är rädd för att vi efter sommaren läst och sett åtskilliga rubriker om unga flickor och kvinnor som utsatts för något bara kräk till män och ungdomar hänger sig åt.


31 responses to “Kvinnors otrygghet

 • Peter Skoglund

  Läste denna Ivar Arpi ledare, innan jag gick till jobbet i morse.

  Det var som vanligt mycket läsvärt, när Ivar tar till skriften.

  Jag beundrar Ivar Arpi, då han författar det jag själv har i tankarna.

  Gilla

 • Ståfräs

  DET HANDLAR OM BAAARN SOM FLYTT FÖR SINA LIIIV!!!

  Gilla

 • Carl

  Händelserna i Köln och We are Stockholm tycks vara utraderade från folks minne. Ofattbart bekymmersamt.

  Gilla

 • Kurt

  Skulle min son skylta med denna kvinnosyn, skulle han få veta att han lever, lindrig sagt

  Gilla

 • Jhonsson

  Denna ständiga rädsla för att kalla apade för spade. Och det gäller inte bara brott mot kvinnor. Vi ser en ökande kriminalitet inom i stort sett alla områden. En kriminalitet, som politiker och media med alla medel försöker dölja. Deras mål med detta är dolt för den stora allmänheten.
  Men jqg är gammal nog att förstå, att de politiker som verkat se sista 20-25 åren jobbat hårt på att avskaffa tryggheten i vårt land. Efter andra våldskriget fram till ca 1990 var Sverige verkligen lugna gatan. Ingen behövde vara rädd för att gå ut, även om det var mörkt. Gamla rånades inte i sina hem. Många låste inte ens dörren när de lämnade hemmet.
  Vilket mål våra politiker har med att förgöra det lugna och säkra Sverige, som våra förfäder med möda skapat, kan man fundera över. Jag fattar det i alla fall inte. Att fylla ett land med dessa brottsbenägna individer från Mena- länder har ju bara negativ inverkan.
  Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018.

  Gilla

  • Beppe852

   Jhonsson, precis det du tar upp hade jag tänkt skriva om. Den tiden när man var ung och aldrig behövde vara rädd för överfall, dag som natt. Då människor jobbade, sparade pengar och betalade för sin nya tv istället för att bryta sig in hos någon och stjäla en. De svunna tiderna i Sverige finns numera i Spanien, har jag hört! Synd att man inte är lite yngre, då skulle jag dra direkt.

   Gilla

 • ladulaas

  Sverige – ja, jösses! Landet och dess befolkning är så galna, så finns ingen räddning längre.

  Det samlade politikerkollektivet är bindgalet, de fisförnäma svenska samhällsingenjörerna korrumperade, storkapitalets media ondskefulla och den svenska kyrkan övertagen av anarko-kommunistiska satanister, med ärkebiskopinnan i spetsen.

  Kan det bli värre? Ja, det kan det – och det kommer det att bli.

  Det handlar nämligen inte bara om sinnessjuka ledare, psykopatiska journalister och prostituerade tjänstemän. Den anarko-kommunist-kapitalistiska ideologien är grundligt etablerad i svenskarnas hjärnor och därför finns inte något att bygga ett motstånd på. Likt hypnotiserade lämlar traska alla på mot den totala katastrofen.

  Gilla

  • Joy

   Vänstern började anklaga svenska kvinnor för rasism eftersom anmälningarna till största delen rörde invandrade män, mena-ländernas. Det var någonstans i mitten av förra decenniet som vänsterhatet mot svenska kvinnan tog rejäl fart.

   Gilla

  • age

   ”ladulaas”!
   Härlig text och allvarligt innehåll.
   Vi är på väg mot katastrofen – men orkestern spelar i matsalen och det serveras fortfarande drinkar —–
   D.v.s. vi har redan gått på isberget – och tar in vatten genom dåliga plåtar och svetsar + inga säkerhetsdörrar är stängda.

   Jag är rädd!
   Det blir trångt i livbåten!

   Gilla

 • Joy

  När kvinnojourerna startades i Sverige på 70-talet stod invandrade män för mer än 60% av allt våld mot kvinnor. Även inom äktenskapet som innan dess var lagligt. Då var de en enorm minoritet.

  Så att skylla på att svenska män börjar veva mot sina kvinnor och att kvinnorna börjar anmäla i större utsträckning, är galet. Hur orkar de lasta kvinnor för kvinnor att de anmäler mer. Det har funnits en medvetenhet och anmälningsvilja i Sverige länge, men ökningen beror på importen av ett vidrigt våld mot kvinnor.

  Fattar inte att feminister bara tiger om att vårt land hade internationellt sett lägre våld. De gör sannerligen inte reklam för det jämställda samhället om de skyller på svenska män! Som de resonerar kan vi lika gärna ha ett ojämställt samhälle, våldet och orättvisorna ökar iallafall!

  Gilla

  • Joy

   Det är väl något i kranvattnet som fått männen att använda våld, eller är det miljöförstöringen månne! Herregud, att folk bara orkar blunda!

   Gilla

 • Ove

  Jag hoppas att många män (några finns väl ändå kvar?) tar chansen i sommar och helt enkelt likviderar avskum som dessa våldtäktsbestar från jordens alla dysfunktionella hörn som härjar vårt land. Massakrerar dem och gräver ner dem helt enkelt. Jag anser att flertalet av de afghanska svinen och muslimerna måste utrotas från Sverige. Även de som inte hunnit våldta än har det ju i generna.

  Gilla

  • gamgubben

   Vad du begär av svenska män är anarki, vi ska aldrig hemfalla till de medeltida sederna som våra vedersakare använder.
   Gör om , gör rätt!

   Gilla

 • eva

  Jag är född i mitten av 1940-talet och kan berätta att oavsett vad politiker och liknande påstår var det aldrig så här när jag växte upp. Det var enstaka män(som betraktades som galningar) som våldtog, inga i grupp. (Vad som kunde hända i raggarkretsar vet jag inte men en vanlig flicka/kvinna var inte utsatt.) Vanliga pojkar höll sina fingrar i styr och hade de inte gjort det hade knappast omgivningen varit tillåtande.
  Så vad än folket uppifrån påstår så kan jag med emfas hävda att så här var det inte då och det är ingen svensk tradition heller!

  Liked by 1 person

  • compulsoryunion

   Sverige är kidnappat av bedragare

   Gilla

  • Lena

   eva
   Jag instämmer med din kommentar till alla delar !

   Gilla

  • gamgubben

   Bra Eva! Jag är född mid -30 tal och har exakt samma uppfattning, vi respekterade flickor och kvinnor eftersom vi var uppfostrade att vara artiga mot som det hette på den tiden ”det täcka könet”
   ”Det täcka könet” betyder alltså: det vackra könet, det nätta könet, det behagliga könet”

   Gilla

   • eva

    Tack! Inte bara artiga, de flesta var också tillbakadragna, väluppfostrade och allmänt trevliga. Ytterst få hade den odrägliga självsäkra arabiska/sydeuropeiska strandraggarattityden och det var inget som i allmänhet gick hem heller för den delen.
    Du har rätt i din förklaring av ”det täcka könet”. För att snurra till det hela språkligt kan jag komplettera med att ”det täcka könet” inte är en felskrivning av ”det täckta könet”.

    Gilla

  • Ståfräs

   Enligt Feministregeringen är den en gammal Svensk tradition och Arnstad fyller på med att det tillhör ”Svenskheten”.

   Gilla

 • compulsoryunion

  ”Världens första Feministiska Regering” är en samling av bedragare som bjuder in gruppvåldtäktsmän som våldtar barn, gamla kvinnor, unga kvinnor, t.o.m. män och transvestiter. Iraniern Shekarabis släkt:

  Gilla

  • Lena

   Yasri K
   Hans grupp har ju sina ”stridsledningscentraler” helt för sig själva, de kallas även för moskèr.
   Varför kan de inte sansa sig, mycket vill ha mer …………………
   Det här slutar inte bra.

   Gilla

 • Ståfräs

  Det är inget som är fel alls, ”Det är den nya Svenskheten” som PK gillar och PK röstat för, Arnstad håller med, njut istället, för det gamla tråkiga Sverige kommer inte tillbaka

  Gilla

 • ruben

  Det är säkert svårt få exakta siffror på hoten, tack vare att kvinnor nog ändrar beteende och anpassar sig till hoten i viss mån. Frun minns aldrig några faror eller hot med att röra sig ensam på gator och torg som ungdom eller ung kvinna i slutet av 1960-talet och hela 1970 talet. Det fanns naturligtvis gränser då också, men det var långt ifrån att bli antastade i folksamlingar eller på öppna gator eller torg på dagen. Så varför statistiken inte visar hela sanningen är väl förstås att folk anpassar sin klädsel tom. och sitt beteende och blir mer vaksamma. En mardrömsutveckling, som inte syns så tydligt än.

  Gilla

 • compulsoryunion

  de yngre gruppvåldtäkt vetenskapsmännen som headhuntas hit för att vara bombsäkra röster på vänstern, har också syftet att flytta vårt fokus från problemen med världens högsta skatter och 1 miljon blattar som inte hjälpt till med ett handtag trots redan varit på 384 veckors All inclusive gratis semester här i storRosengård redan.

  Gilla

 • age

  Svårt att förstå att 87% av sveriges befolkning är så dumma att de röstar för att låta Sverige invaderas och ockuperas av uttalade fiender.

  Dock talar verkligheten sitt tydliga språk: Vi har 87% fiender till landet
  bland oss, omkring oss och nära oss.

  Dessutom har vi nu 100 tusentals muslimer, som i sin hjärntvätt är
  inriktade på att döda oss och ta över vårt land!
  Detta enligt deras lagbok, koranens text och krav.

  Känner du dig trygg i Sverige?
  Gör du något åt det?

  Gilla

 • Stromboli

  ”Som man bäddar får man ligga”!

  Gilla

 • gamgubben

  Fråga de politiker som tillber allahs lika värde, de kan inte svara för de har ingen aaaaaning!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: